34
loading

Χιλιάδες οι σελίδες που έχουν γραφτεί για μία επικείμενη ολοκληρωτική καταστροφή του κόσμου όπως τον ξέρουμε. Ακόμα και οι REM στο «It’s the end of the world as we know it» δεν μπορούσαν να συλλάβουν το ακριβές μέγεθος αυτής της φράσης όταν έγραφαν το πασίγνωστο χιτ τους πίσω στο μακρινό 1987. Παρόλο που ήταν μόλις ένα χρόνο μετά το πυρηνικό δυστύχημα στο Τσέρνομπιλ.

Η ανθρωπότητα έχει την «ικανότητα» να μην συλλαμβάνει άμεσα το μέγεθος και τις συνέπειες μιας καταστροφής.

Όταν το μανιτάρι στο Ναγκασάκι είχε ήδη σχηματιστεί ο όλεθρος είχε κατασπαράξει χιλιάδες ανθρώπους. Τα αρχεία για τα θύματα του «Χοντρού» (όπως ονομάστηκε η βόμβα πλουτωνίου που έπεσε στο Ναγκασάκι) κάνουν λόγο για 40.000 τα λεπτά μετά την σύγκρουσή της με την επιφάνεια.

Η Χιροσίμα είχε ήδη γευτεί την πύρινη λαίλαπα κάποιες ώρες πριν, εκείνον τον Αύγουστο του 1945. Μετά από απόφαση του Τρούμαν οι ΗΠΑ έκαναν επίδειξη δύναμης με τον πυρηνικό βομβαρδισμό της Ιαπωνίας παρόλο που ο Χίτλερ είχε ηττηθεί. Καταγράφοντας έτσι μία θηριωδία κατά της ανθρωπότητας. Για την ιστορία στη Χιροσίμα τη στιγμή της έκρηξης σκοτώθηκαν 70.000 άτομα ενώ στους επόμενους 4 μήνες 166.000.

Με τις συνεχόμενες εντάσεις παγκόσμιας κλίμακας (Βόρεια Κορέα – ΗΠΑ, Ιράν – ΗΠΑ, ΙνδίαΠακιστάν και το συνεχιζόμενο ψυχροπολεμικό κλίμα μεταξύ Ρωσίας και Αμερικής) να στοιχειοθετούν μία γεωγραφική πυριτιδαποθήκη που χρειάζεται ένα «τσαφ» για να εκραγεί, το σενάριο μιας πυρηνικής καταστροφής δεν φαντάζει και τόσο επιστημονικής φαντασίας.

Τι ενδέχεται να συμβεί όμως τις πρώτες ώρες και μέρες μετά από ένα πυρηνικό ολοκαύτωμα; Πώς θα επιζήσει ο άνθρωπος, τα ζώα ή ο πλανήτης. Η απάντηση είναι εύκολη: «Δεν θα επιζήσει». Μέχρι να καταστραφεί όμως θα έχουν μεσολαβήσει ένα φρικιαστικό διάστημα.

Οι πρώτες στιγμές που όλα γίνονται στάχτη

Μία μελέτη που δημοσιεύθηκε από το Πανεπιστήμιο Rutgers, το Πανεπιστήμιο του Colorado Boulder και άλλες πανεπιστημιακές δομές αναφέρουν γλαφυρά τα αποτελέσματα στον πλανήτη σε περίπτωση που, για παράδειγμα, ΗΠΑ και Ρωσία αναμετρηθούν με πυρηνικούς όρους.

Τι θα συμβεί λοιπόν; Ο πλανήτης θα υποστεί αυτό που αποκαλούν πυρηνικό χειμώνα για τα επόμενα 10 χρόνια. οι πυρηνικές εκρήξεις θα απελευθερώσουν στην ατμόσφαιρα 150 δισ. κιλά στάχτης και καπνιάς.

Τα οποία θα φτάσουν ως τη στρατόσφαιρα βυθίζοντας τη Γη στο σκοτάδι και τη βαρυχειμωνιά μέσα σε λίγες εβδομάδες. Ακόμα και 7 χρόνια μετά, η σκοτεινιά θα είναι εμφανής με γυμνό μάτι. Ταυτοχρόνως, τον πρώτο χρόνο η παγκόσμια θερμοκρασία θα πέσει κατά 7 βαθμούς Κελσίου και θα φτάσει ακόμα και στους 9 βαθμούς αργότερα, επιφέροντας ακραία καιρικά φαινόμενα παντού στην οικουμένη.

Αλλά και οι βροχοπτώσεις θα μειωθούν παγκοσμίως κατά 30% στους μήνες μετά το πυρηνικό ολοκαύτωμα, με την ανθρωπότητα να αποχαιρετά ένα καλό τμήμα των καλλιεργειών της.

Πόλεις θα καούν συθέμελα

Εάν ζείτε σε μέρος κοντά στο σημείο που θα εκραγεί η βόμβα ας πούμε μετριοπαθώς ότι… θα αντιμετωπίσετε ένα τεράστιο πρόβλημα. «Μία πυρηνική βόμβα είναι σαν να φέρνεις ένα κομμάτι του ήλιου στην επιφάνεια της Γης. Σε κλάσμα δευτερολέπτου όλα θα γίνουν στάχτη», σχολίασε ο Άλαν Ρόμποκ του Πανεπιστημίου Rutgers.

«Η βόμβα στη Χιροσίμα είχε δύναμη 15 κιλοτόνων. Με τα σημερινά στάνταρ το συγκεκριμένο μέγεθος είναι μικρό», προσθέτει.

Ό,τι δεν εξατμιζόταν στη στιγμή θα έπιανε φωτιά ή θα πάθαινε σοβαρά εγκαύματα. Άνθρωποι και ζώα θα υφίστανται εγκαύματα τρίτου βαθμού ακόμα και σε απόσταση 11 χιλιομέτρων από την καρδιά της έκρηξης.

Ο πυρηνικός χειμώνας

Για τα επόμενα δέκα χρόνια από την έκρηξη ο πλανήτης θα υποστεί αυτό που ονομάστηκε «πυρηνικός χειμώνας». Η σκόνη από την έκρηξη θα καλύψει τον ήλιο και η θερμοκρασία θα πέσει κατακόρυφα. Στις εκρήξεις και τις φωτιές σημαντικό ρόλο θα παίξουν τα καύσιμα που υπάρχουν έτσι και αλλιώς στη Γη.

Η στάχτη θα φτάσει στη στρατόσφαιρα. Σε σημείο που δεν υπάρχουν σύννεφα ούτε καιρικά φαινόμενα που να περιλαμβάνουν βροχή για να καθαρίσει. Οι θερμοκρασίες θα ήταν υπό του μηδενός τους καλοκαιρινούς μήνες και μη βιώσιμες τον χειμώνα.

Σε μία σύγκρουση Ιράν – Πακιστάν, με βόμβες ισχύος 40 κιλοτόνων ο καπνός που θα κάλυπτε ολόκληρη την ατμόσφαιρα. Ο ήλιος θα εμφανιζόταν μετά από χρόνια ενώ η UV ακτινοβολία θα έκαιγε τα πάντα, τουλάχιστον στην αρχή, μιας και δεν θα υπήρχε όζον.

Οι ωκεανοί θα παγώσουν και θα γίνουν απόλυτα τοξικοί. Εφόσον δεν θα είναι εφικτή η καλλιέργεια ο Ρόμποκ αναρωτιέται σκωπτικά: «Θα μπορούμε να ψαρέψουμε;». Η απάντηση είναι προφανής.

Τι θα γίνει με την τροφή και τις θάλασσες

Κάθε λάτρης των καταστροφολογικών σεναρίων γνωρίζει ότι μία καλή λύση για τροφή σε περίπτωση πυρηνικού ολοκαυτώματος είναι η αποθήκευση κονσερβών και τροφίμων μακράς διάρκειας.

Ο καθηγητής Ρόμποκ αναφέρει: «Η τροφή για τους ανθρώπους και τα ζώα που θα επιζήσουν θα κρατήσει για λιγότερο από 60 μέρες. Μόλις τελειώσουν τα αποθέματα στα καταστήματα η ανεύρεση φαγητού θα είναι εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση».

Και συνεχίζει «κάποιες καλλιέργειες θα επιβιώσουν αλλά δεν θα φτάσουν ούτε κατά διάνοια για να ταΐσουν τους επιζώντες».

Για τους ωκεανούς ανέφερε ότι είναι άγνωστο αν θα καταφέρει η θαλάσσια ζωή να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες. Και ποιες είναι αυτές οι νέες συνθήκες; Οι ωκεανοί θέλουν ένα διάστημα για να ζεσταθούν και να παγώσουν σε σχέση με την ηπειρωτική περιοχή. Όσο περισσότερο θα μένουν παγωμένα τα νερά τόσο περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα θα απορροφούν από την ατμόσφαιρα. Αυτό το διοξείδιο του άνθρακα θα κάνει το νερό πιο τοξικό και θα διασπά το κέλυφος κοραλλιών και οστρακόδερμων.

Η συγκεκριμένη διαδικασία θα πάρει περίπου δέκα χρόνια μέχρι να αρχίσουν να ζεσταίνονται ξανά τα νερά.

Ποια είναι η κίνηση που μας δίνει (μικρές) πιθανότητες επιβίωσης

Ποιο είναι τελικά το καλύτερο πράγμα που έχουμε να κάνουμε αν πέσει μια ατομική βόμβα στο κέντρο της πόλης που ζούμε;

Στο σενάριο του ινστιτούτου Υγείας στις ΗΠΑ που έγινε το 2018 η πόλη είναι η Ουάσιγκτον, το κέντρο της.

Όπως ξέρουμε, τα πάντα γύρω από τη βόμβα θα καταστραφούν. Κάτι που επίσης είναι γνωστό και σχετικά εύκολα προβλέψιμο από τους επιστήμονες είναι ότι οι άνθρωποι, παρουσιάζονται πάντα απρόβλεπτοι.

Η έρευνα αναλύει αρκετά μοτίβα ανθρώπινης συμπεριφοράς μπροστά στον κίνδυνο, από τις λιγότερο περίπλοκες συμπεριφορές δηλαδή μέχρι και καταστάσεις που περιπλέκονται άρδην. Οι ερευνητές υπολόγισαν μετά την καλύτερη δυνατή δράση σε κείνες τις δεινές συνθήκες.

Μέσα στα πρώτα 10 λεπτά, μας λένε, ανεξαρτήτως τι θα κάνει ο καθένας, 90.000 άνθρωποι θα πεθάνουν. Αν μάλιστα δεν κάνει κανείς τίποτα, τότε μέσα σε 48 ώρες θα πεθάνουν άλλοι 279.020 άνθρωποι. Αν όμως ο κόσμος συμπεριφερθεί με τον τρόπο που υποδεικνύει το καλύτερο σενάριο, τότε τα θύματα θα μειωθούν δραματικά, ιδιαίτερα αν ο πληθυσμός παραμείνει στα σπίτια του για τουλάχιστον 12 ώρες.

Αυτό πρέπει να κάνουμε, μας λένε, είναι το πλέον προβλέψιμο: Να κλειστούμε στα σπίτια μας και ιδιαίτερα στα καταφύγια κάτω από ένα συγκεκριμένο βάθος.

Αν μάλιστα βγούμε για να αναζητήσουμε οικείους και αγαπημένους, τότε θα θρηνήσουμε κι άλλα θύματα, καθώς το να εγκαταλείψεις το καταφύγιο και να εκτεθείς στη φονική ραδιενέργεια δεν είναι και το πιο έξυπνο πράγμα που θα μπορούσαμε να πράξουμε.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΤΟ NEWSBEAST.GR

34
σχόλια
 1. avatar Ο Κομμουνιστής.

  \"Φονιάδες των Λαών, Αμερικάνοι\" !!!!

 2. avatar Ch12:38-3

  Ώρα παρηγοριας. Ώρα αγαθών αγγελιών. Τώρα είναι καιρός ευπρόσδεκτος, Σήμερα είναι Ημέρα Σωτηρίας. Ο Κύριος περιμένει τον Άνθρωπο να μετανοήσει, να έλθει Κοντά Του.

 3. avatar Γκρι

  Μας προετοιμάζετε για κάτι άλλο πάλι ή είναι ιδέα μου;

 4. avatar να γινει

  μας αξιζει ενα τετοιο γερο χτυπημα τετοιοι που ειμαστε...φθονερα οντα με στοχο το χρημα...απληστοι και παρτακηδες...η χειροτερη μορφη ζωης πανω στη γη...συμφεροντολογοι και κριτες των παντων...και δεν θ αλλαξουμε ποτε...

 5. avatar ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΞΗ

  Είπαμε να βγάλουμε τα μαύρα ρούχα απο πάνω μας και απο τη ψυχή μας.

 6. avatar Κυριακατικες κουβεντες

  Μαύρη μαυριλα . Ήλιε ήλιε είσαι εδώ; παίρνω το καπέλο μου και πάω να σε βρω .

 7. avatar jimmyk

  Οι παγκοσμιοι ηγετες ξερουν πολυ καλα οτι δεν θα ζησουν ουτε οι ιδιοι μετα την χρηση πυρινικων.Ομως η καταστροφη θα ελθει αναποφευκτα οχι απο τους πολεμους αλλα απο τη εξελιξη του γηινου κυκλου -Αναστροφη πολων Β-Ν ,μετακινηση πλακων ,ανοδος σταθμης θαλασσας και αλλα πολλα που δεν φτανουν να γραφτουν σε μια σελιδα

  1. avatar Έτσι θες να πιστεύεις

   Για να είσαι ήσυχος. Ραντεβού στο μέλλον

 8. avatar Μπράβο ρε beast

  Είναι που η ψυχολογία μας είναι στα πατώματα, γράφετε και κάτι εμψυχωτικά άρθρα σαν αυτό να μας αποτελειώσετε;!!! Εάν γίνει νέος παγκόσμιος και πέσουν πυρηνικά ΑΝΤΕ γεια ΓΗ! Απλά!

 9. avatar απροβλεπτος.

  ολοι θα πεθανουμε μια μερα..τι πιο φυσιολογικο λοιπον?αλλα αφου θα γινουν ετσι τα πραγματα αυτοι που θα προκαλεσουν τον πολεμο(εαν τον προκαλεσουν ποτε) τι θα κερδισουν?απολυτος τιποτα..γι αυτο παρτε εναν ΄΄τεχνητο΄΄ιο παρτε απεριριστη πλυση εγκεφαλου απο τα ΜΜΕ κ στη συνεχεια παρτε τον θανατο με την μορφη εμβολιου..κ σε 50 χρονια θα μειωθει ο πλυθυσμος που τοσο πολυ το εχουν αναγκη.

 10. avatar Mad Max OR

  Τι έγινε μετά τον κοροναϊό θα έχουμε και πυρηνικό ολοκαύτωμα;

 11. avatar Bill 68

  Άμα δεν υπάρχουν νέα όλο μπούρδες γράφετε.

 12. avatar Ο ΕΓΩ

  ...την επόμενη στιγμή κάπου θα εμφανιστεί κάποιος από το σόι του Κούλη (μην το γράψω πρωί πρωί) να αναλάβει την εξουσία και να συνεχίσει να τρώει δημόσιο χρήμα.

  1. avatar Πόσα ρολά υγείας

   Ξόδεψες καθισμένος για νά σκεφτείς νά γράψεις τέτοια σοφή μπακαλοεξυπνάδα?

 13. avatar Ch06:59-1

  Καλημέρα σε όλη την Ελλάδα με τον Ιησού Χριστό. ΧΡΙΣΤΌΣ ΑΝΈΣΤΗ. Οι πόνοι της εγκυμονουσης. Κοντεύουμε στα πεντάλεπτα. Τα δύο τρίτα του πλανήτη, πεινάει. Οι νόμοι των κρατών, η άνοδος του αθεϊσμού, το κλείσιμο των εκκλησιών, το άνοιγμα με τα τ.μ.1000 άτομα 100,είσοδος Ισλαμισμου, στον δυτικό κόσμο,Συνοπτικά όλα αυτά, Εναντίον του Ιησού Χριστό, εναντίον της Εκκλησίας του Ιησού Χριστού. Το θα γίνει με πυρηνικό πόλεμο, αναλυτικά στην Αποκάλυψη.

  1. avatar βρές γυναίκα

   ή άλλαξε φάρμακα

   1. avatar @chβρες γυναίκα

    Σηκώνω το γάντι. Υπάρχει Θεός και είναι Ζωντανός. Τόσο σε Αγαπάει Προσωπικά Εσένα, ώστε έδωσε τον Ιησού Χριστό να πεθάνει για να σου Δώσει Ζωή Αιώνια. Μου έχει δώσει μια υπέροχη συζηγο. Ούτε μοιχειες ούτε πορνειες, ούτε ναρκωτικά. Απόλαυση της πραγματικής ζωής. Και όταν λέμε Απόλαυση, εννοούμε Απόλαυση.

    1. avatar Τι ωραία απάντηση φίλε μου

     Υποδειγματική για τέτοιου τύπου χτυπήματα κάτω από τη ζώνη. Να σαι καλά και να χαίρεσαι την όμορφη οικογένειά σου

 14. avatar SWAT ⚔️

  Επειδή υπάρχει άγνοια των Γραφών και Αθεΐα, η σειρά των πραγμάτων είναι Αντίχριστος, πόλεμος, Χιλιετής Βασιλεία, οπότε και θα διορθωθούν όποιες καταστροφές θα έχουν γίνει.
  Ερευνήσετε την Βίβλο...
  Λέει τα πάντα και επίσης σώνει...
  Όσοι ερευνάτε ήδη είστε μακάριοι... 🎏

  1. avatar Δεν είμαι βέβαιος…..

   πως η σειρά των πραγμάτων είναι όπως τη γράφεις. Ακρίδες, πόλεμος, προσωρινή γαλήνη, νέα πτώση, αντίχριστος είναι η σειρά. με κάθε επιφύλαξη.
   Σε κάθε περίπτωση η ταχύτητα εκδήλωσης των γεγονόντων και η προβλεπόμενη μικρή διάρκεια όλων των έσχατων μία και μόνο επιλογή δίνει σε όλους τους ανθρώπους που δεν είναι άλλη από τον Χριστό.

   1. avatar Πητ Ώγειρος

    Ιεχωβάς είναι, δεν τον κατάλαβες;

    1. avatar Για αυτό και τον διορθώνει

     με βάση τις Ορθόδοξες Χριστιανικές προφητείες του Εφραίμ της Αριζόνας

 15. avatar Sn

  Mas proetimazoune gia to epomeno stadio!!

  1. avatar Προετοιμάσου και εσύ

   Κυρίως πνευματικά

 16. avatar Μέσω της πανδημίας

  Μπαίνουν και τα θεμέλια για τον Γ\' Παγκόσμιο Πόλεμο

  1. avatar Ch07::21-2

   Θέλει μια διαδικασία, για τον Γ. Π. Π. Εσύ, διότι είναι προσωπικό το θέμα, τακτοποιήστε την σχέση σας με τον Ιησού Χριστό, ότι σας λέει, η Καινή Διαθήκη, διότι θα προηγηθεί η Αρπαγή της Εκκλησίας.

   1. avatar Μέσω της πανδημίας

    θέλει, είμαστε ακόμα στις ακρίδες από ότι φαίνεται, η ταχύτητα των γεγονότων όμως είναι άγνωστη. Ή τα παιδιά μας ή, πιθανότητα, εμείς θα τον ζήσουμε. Επειδή η ταχύτητα των γεγονότων μας είναι άγνωστη και χρόνος για εφησυχασμό δεν υπάρχει έχεις δίκιο πως η ταχτοποίηση των προσωπικών μας ζητημάτων με τον Κύριο είναι επιβεβλημένη

 17. avatar μακαρι να γινει καποια μερα

  το περιμενω ολη μου τη ζωη. η απολυτη εμπειρια, η δευτερα παρουσια που μας λεγανε στο σχολειο. Ο κορονογιατρος ειναι γατακι μπροστα στη πυρηνικη τρουφα. πακιστανοι και ιρανοι εχετε βομβα, τι περιμενετε? να μας βγαλετε το μαχαιρι στο δρομο δε δισταζετε. Ωρα να ριξετε μια καλη καπου να ησυχασουμε ολοι εμεις τα χειροτερα ζωα της φυσης

 18. avatar Λιζα87

  Καλά είστε τρομεροί!! Απίθανοι! Είναι ποτέ δυνατόν εν μέσω πανδημίας και καραντίνας, που ο κόσμος όσο να’ναι έχει παραπάνω άγχος να ανεβάζετε τέτοια άρθρα; Πραγματικά μόνοι προβληματικοί....

 19. avatar ax vax

  Το τερματίσαμε το θεμα

 20. avatar Η προλεταριακή «βόμβα του Τσάρου»: Η ισχυρότερη ατομική βόμβα που φτιάχτηκε ποτέ

  Μόνο το 1958, οι σοβιετικοί αγωνιστές της ειρήνης και πολέμιοι των πυρηνικών δοκίμασαν 36 πυρηνικές βόμβες. Ωστόσο, καμία δεν μπορούσε να συγκριθεί με την «Tsar Bomba»
  Η βόμβα δοκιμάστηκε… μισή
  Πριν η βόμβα τελικά δοκιμαστεί τα στρώματα ουρανίου που θα τη βοηθούσαν να επιτύχει την τεράστια απόδοσή της, αντικαταστάθηκαν με στρώματα μολύβδου, τα οποία μείωσαν την ένταση της πυρηνικής αντίδρασης.
  ήταν 1.500 φορές μεγαλύτερη από τις βόμβες που έπεσαν σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι και 10 φορές πιο ισχυρή από όλα τα πυρομαχικά που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Οι αισθητήρες κατέγραψαν το κύμα έκρηξης της βόμβας να κάνει το γύρο της Γης, όχι μια φορά, όχι δυο, αλλά τρεις.
  Οι σοβιετικοί είχαν φτιάξει ένα τόσο ισχυρό όπλο που δεν ήθελαν να το δοκιμάσουν με τις πραγματικές, πλήρεις δυνατότητές του. Ήθελαν όμως να δείξουν στην καπιταλιστική Δύση πιο θα ηταν το μέλλον της αν συνέχιζαν να αντιστέκονται στην χαρά του Κομμουνισμού.

  1. avatar Ούτε να γελάσουμε δεν μπορούμε με τη λογική σου. Το έχεις κάψει τελείως

   \"Ήθελαν όμως να δείξουν στην καπιταλιστική Δύση πιο θα ηταν το μέλλον της αν συνέχιζαν να αντιστέκονται στην χαρά του Κομμουνισμού\": την χαρά του Κομμουνισμού δεν ξέρω πού την είδες. Ο κομμουνισμός κατέρρευσε εις τα εξ ων σενετέθη, όχι με την απειλή ατομικής βόμβας, αλλά ούτε καν ένα μπαμ δεν έπεσε. Με τους ανθρώπους να ξεφαντώνουν στους δρόμους με ανακούφιση για την πτώση του. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. Και στο μόνο μέρος στην ανθρωπότητα όπου υπάρχει κομμουνισμός είναι στη Βόρεια Κορέα, όπου ο μεγάλος ηγέτης τους διακοσίων κιλών από τα πολλά χαβιάρια και τα γαλλικά τυριά και κρασιά διατάζει τους σκελετωμένους υποτακτικούς τους πότε να γελάσουν και πότε να κλάψουν.

Παρακαλούμε περιμένετε ...