49
loading

Το σύστημα Υγείας στην Ελλάδα βρίθει προβλημάτων. Δεν είναι σπάνιες οι εικόνες ασθενών σε ράντζα σε διαδρόμους νοσοκομείων λόγω έλλειψης κλινών και τα «φακελάκια» στους γιατρούς που μετατρέπουν την προσφορά στον άρρωστο σε εμπόριο, κάνοντας την αξιοπρεπή περίθαλψη υπόθεση των πλουσίων.

Σε ένα τέτοιο περιβάλλον υπάρχουν φωτεινά παραδείγματα γιατρών που έρχονται να προσδώσουν στην έννοια της ανθρωπιάς μια οικουμενική διάσταση. Γιατροί που πιστοί στον όρκο του Ιπποκράτη τιμούν τον ασθενή τους και δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό για να τον ανακουφίσουν από τον πόνο. Γιατροί που όσο και αν σε κάποιους φαντάζει υποκριτικό δεν παίρνουν χρήματα για τις υπηρεσίες τους.

Αυτός είναι ο Αυξέντιος Καλαγκός, ο διεθνούς φήμης καρδιοχειρουργός, ο Έλληνας της διασποράς που έχει σαν αρχή και τέλος στο λειτούργημά του το μότο: «Να προσπαθείς να γίνεις κάποιος που θα προσφέρει στους άλλους». Ο κ. Καλαγκός χειρουργεί, χωρίς να πληρώνεται, άπορα παιδιά ανά τον κόσμο -και στην Ελλάδα- με συγγενείς καρδιοπάθειες, μέσα από το πρόγραμμα του φιλανθρωπικού ιδρύματος που έχει ιδρύσει «Coeurs pour tous» («Καρδιές για όλους»). Παγκοσμίως υπάρχουν 7 εκατομμύρια παιδιά που έχουν ανάγκη από εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς.

Τα τελευταία 18 χρόνια, χάρη στην εκπαίδευση δεκάδων επαγγελματιών υγείας και στη βελτίωση των νοσηλευτικών εγκαταστάσεων και υποδομών σε πολλές χώρες, ο καθηγητής κ. Καλαγκός και η επιστημονική του ομάδα έχουν ταξιδέψει σε χώρες όπως η Ερυθραία, το Μαρόκο, ο Λίβανος, η Μοζαμβίκη, η Συρία, η Κύπρος, ο Μαυρίκιος, το Κόσσοβο, η Λιβύη, το Εκουαδόρ, τα Νησιά Κομόρες, η Πολωνία, η Σερβία, η Αλγερία, η Τουρκία κ.ά. Χιλιάδες παιδιά από υποβαθμισμένα περιβάλλοντα, σε δύσκολη οικονομική κατάσταση έχουν αποκτήσει ξανά το χαμόγελο τους και την ποιότητα ζωής τους καθώς έλαβαν φροντίδα και θεραπεία από τις ομάδες του «Coeurs pour tous», που συνεργάστηκαν με τις αυτόχθονες ομάδες.

Στην Ελλάδα ο κ. Αυξέντιος Καλαγκός χειρουργεί στο νοσοκομείο «Μητέρα» με ομάδα Ελλήνων καρδιοχειρουργών γιατρών, επιστρέφοντας στην πατρίδα που τόσο αγαπάει.

Ποιος είναι ο Αυξέντιος Καλαγκός

Ο κ. Αυξέντιος Καλαγκός μεγάλωσε στην Κωνσταντινούπολη, με καταγωγή από βυζαντινή οικογένεια.

Αποφοίτησε το 1984, σε ηλικία 23 ετών, από την Αμερικανική Ιατρική Σχολή και μετεκπαιδεύτηκε με ειδικότητα στην καρδιοχειρουργική παίδων και νεογνών στο Λονδίνο, το Παρίσι και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο φιλάνθρωπος καρδιοχειρουργός είναι ένας οικουμενικός γιατρός. Είναι καθηγητής στην Ιατρική Σχολή Γενεύης και στο Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης, ένας διεθνούς φήμης επιστήμονας της ιατρικής, κάτοχος της πατέντας Kalangos Ring, του καινοτόμου δαχτυλιδιού που τοποθετείται στις παιδικές καρδιές.

Ο καθηγητής υποστηρίζει τα παιδιά που νοσούν από συγγενείς καρδιοπάθειες σε όλο τον κόσμο, με συνεχή φιλανθρωπική δράση που απαιτεί τουλάχιστον 300.000 μίλια πτήσεων το χρόνο, τόσο στην Ευρώπη όσο και σε υποβαθμισμένες χώρες.

Τον τρόπο σκέψης του και τη φιλανθρωπική του δράση ο κ. Καλαγκός την οφείλει στον πατέρα του που ήταν παθολόγος, διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Βαλουκλή στην Κωνσταντινούπολη. Μάλιστα η προσφορά του ήταν τόσο σημαντική που οι Τούρκοι έδωσαν το όνομά του σε δρόμο της περιοχής του Αγίου Στεφάνου.

«Μεγάλωσα σε ένα φιλανθρωπικό περιβάλλον. Ήταν η φιλανθρωπία του πατέρα μου. Το ανακάλυψα μικρό παιδί. Όταν χάσαμε τη μητέρα μας άνοιξε ιατρείο στο σπίτι, 2-3 μέρες την εβδομάδα κοίταζε ασθενείς, ο κήπος μας ήταν γεμάτος. Κοίταζε δωρεάν τους ασθενείς και μάλιστα έβγαζε τα χρήματά του και τα έδινε σε αυτούς τους ανθρώπους για να πάρουν τα φάρμακά τους. Μεγάλωσα με αυτή τη διδασκαλία, με αυτή τη φιλανθρωπική εικόνα του πατέρα μου. Μετά ήταν μέσα στη φύση μου. Το 1998 ο πρώην υπουργός Υγείας της Γενεύης μου ζήτησε να πάω στην Ασμαρά, την πρωτεύουσα της Ερυθραίας για να κοιτάξω τις συνθήκες και να χτίσουμε ένα καρδιοχειρουργικό κέντρο. Από εκεί ξεκίνησε (σ.σ. Coeurs pour tous)» είπε σε παλιότερη συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Ο κ. Καλαγκός μαθήτευσε δίπλα στους μεγάλους δασκάλους της ιατρικής, τον Μαγκντί Γιακούμπ και τον Αλέν Καρπεντιέ, που ήταν ο εμπνευστής της πρώτης τεχνητής βαλβίδας καρδιάς. «Οι δύο δάσκαλοι», σημειώνει, «μού μετάγγισαν την αυταπάρνηση και το σθένος που θα πρέπει να έχει ένας χειρουργός» είχε πει.

Έχει βραβευτεί με δεκάδες διακρίσεις. Το 2015 τιμήθηκε με το διεθνές βραβείο «Prix Galien», που αποτελεί το σημαντικότερο θεσμό βράβευσης της παγκόσμιας φαρμακευτικής βιομηχανίας και ένα χρόνο αργότερα ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός του απένειμε την Ανώτατη Τιμητική Διάκριση του Χρυσού Σταυρού μετά Χρυσού Στεφάνου Δάφνης.

Η ίδρυση του Coeurs pour tous και το παράρτημα στην Ελλάδα

Μεγαλωμένος με την αρχή της φιλανθρωπίας και μετά από την επίσκεψη στην Ερυθραία ο κ. Αυξέντιος Καλαγκός ίδρυσε το 1998 το Ίδρυμα Coeurs pour Tous (Καρδιές για Όλους). Σκοπός να χειρουργούνται παιδιά με συγγενείς ή επίκτητες καρδιοπάθειες ακόμα και αν η οικογένειά τους δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο οικονομικό κόστος μιας τέτοιας επέμβασης. Επιπλέον ο σκοπός του ιδρύματος είναι να εκπαιδεύεται, όπου κρίνεται αναγκαίο, το ιατρικό δυναμικό από τους γιατρούς συνεργάτες του ιδρύματος, ώστε να δημιουργηθεί παγκοσμίως μια ιατρική και νοσηλευτική υποδομή υψηλού επιπέδου.

Το 2015 ανοίγεται παράρτημα του Coeurs pour tous και στην Ελλάδα, το Coeurs pour Tous Hellas. Ο κ. Καλαγκός και η ομάδα του δεσμεύονται στην ελληνική κοινωνία να προσφέρουν στα παιδιά που το έχουν ανάγκη. Με αίσθημα ευθύνης πραγματοποιούν την υπόσχεσή τους. Όλοι οι γιατροί του «Καρδιές για όλους» χειρουργούν αμισθί, με τον κ. Καλαγκό να προσφέρει τις υπηρεσίες του, μαζί με μια ομάδα έμπιστων συνεργατών, στο «Μητέρα».

Μόνο στην Ελλάδα, κάθε χρόνο, γεννιούνται 800 έως 1.000 παιδιά με καρδιοπάθεια. Από αυτά τα παιδιά, το 1/3 (κυρίως νεογνά) χρήζουν άμεσης καρδιοχειρουργικής επέμβασης. Έως σήμερα, όπως αναφέρει το Ίδρυμα, έχουν χειρουργηθεί 15.000 παιδιά.

Τα νούμερα που συνοδεύουν το Ίδρυμα φέρνουν χαμόγελα. 18 χρόνια λειτουργίας, δράση σε 25 αναπτυσσόμενες χώρες, 122 γιατροί εκπαιδεύτηκαν με υποτροφίες, διανύθηκαν 300.000 μίλια πτήσεων, έχουν γίνει 600 επεμβάσεις ανοιχτής καρδιάς και έχουν χειρουργηθεί 15.000 παιδιά άπορα παιδιά.

Τον Ιανουάριο του 2018 ο διάσημος καρδιοχειρουργός ο κ. Αυξέντιος Καλαγκός υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με την Παιδοκαρδιοχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου «Αγία Σοφία», με στόχο να συμβάλλει στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών του μοναδικού στην Ελλάδα Τμήματος που λειτουργεί στο «Αγία Σοφία».

Το «ευχαριστώ» με ένα κουτί γεμάτο φιλιά

Η σχέση του καρδιοχειρουργού με τα παιδιά είναι αμφίδρομη. Εκείνος τους δίνει την ευκαιρία να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή και αυτά ανταποδίδουν με ένα χαμόγελο, μια αγκαλιά, ένα φιλί.

Όταν σε παλιότερη συνέντευξη του στο «Βήμα» ο κ. Καλαγκός κλήθηκε να επιλέξει περιστατικά που τον έχουν σημαδεύσει αυτό που αφηγήθηκε για τη μικρή Έλγκα συγκινεί, καθώς τα παιδιά έχουν έναν μοναδικό τρόπο να πουν το δικό τους ευχαριστώ και να δείξουν την αγάπη τους. Και το σημάδι τους μένει ανεξίτηλο στην καρδιά του κ. Καλαγκού, όπως αφήνει και εκείνος το δικό του στις εγχειρισμένες καρδιές τους.

«Οι γονείς της πούλησαν ό,τι είχαν και δεν είχαν προκειμένου να πάνε στην Τιφλίδα για να υποβληθεί η μικρή σε χειρουργική επέμβαση. Η επέμβαση έγινε και όλα πήγαν καλά. Λίγο πριν βγει από το νοσοκομείο η μικρούλα Έλγκα ήρθε και με βρήκε. Στα χέρια της κρατούσε ένα ξύλινο κουτί. Μου το έδωσε και μου είπε: "Δεν έχω κάτι άλλο να σας δώσω. Ξέρω ότι αυτό δεν έχει μεγάλη αξία. Το είχα όμως στο δωμάτιό μου και έχω βάλει μέσα όλα τα φιλιά μου". Το ξύλινο αυτό κουτί το έχω πάνω στο γραφείο μου και το κοιτάζω κάθε πρωί προτού ξεκινήσω τη μέρα μου. Κάθε φορά που το κοιτάζω σκέφτομαι τι είναι αυτό που έχει πραγματική αξία στη ζωή. Και προχωράω…».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΤΟ NEWSBEAST.GR

49
σχόλια
 1. avatar Kostas Papatrexas

  Πραγματικά μπράβο ρε γιατρέ,σε παραδέχομαι.Μια φορά έτυχα μπροστά που ήρθε ένας στο γραφείο ενός γιατρού σε δημόσιο νοσοκομείο ,του αφήνει ένα ποσό του λεει ευχαριστώ και σε χρόνο dete έγινε καπνός.ο γιατρός λοιπόν το μοίρασε στους ασθενείς που ήταν παιδιά παρεπιπτόντως.

 2. avatar Μαρίνα Παπαδοπουλου

  Χίλια ΜΠΡΑΒΟ και Ευχαριστώ για ότι κάνει αυτός ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ

 3. avatar Αντώνης Μ.

  Κάντε εικόνα αυτόν τον φωτισμένο άνθρωπο σε αντιπαράθεση με τους δημόσιους γιατρούς που σε κοιτάνε στην τσέπη. Μην τύχει να χρειαστείς νοσηλεία αλλιώς θα πρέπει να παίξεις το παιχνίδι τους. Συγχαρητήρια στον καρδιοχειρουργό για το σθένος του και το ήθος του και την παγκόσμια συμβολή του. Γιατί ο κόσμος Ελληναρες δεν γυρνάει μόνο γύρω από την Ελλάδα μας!!!!!! Ούτε είμαστε το κέντρο της γης. Αν ανοίξουμε τα μάτια μας τα αυτιά μας και το μυαλό μας ίσως καταφέρουμε έστω λίγο να προσφέρουμε και εμείς μικρά και καθερινα πράγματα. Μια αγκαλιά ένα χαμόγελο λίγο φαγητό μια τηλεφωνική επικοινωνια. Απλά πράγματα. Μην περιμένετε τίποτα σπουδαία. Και περήφανοι να είμαστε όσοι είναι άνθρωποι και μονο.

 4. avatar Κωστας Μπενετος

  ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ, συγχαρητήρια εκ βάθους καρδίας και θερμότατες ευχαριστίες εις τον διακεκριμένον καρδιοχειρουργό καθηγητή της ιατρικής Κύριον ΑΥΞΕΝΤΙΟ ΚΑΛΑΓΚΟ, είναι μοναδικού ηθικού και επιστημονικού αναστήματος. Παράδειγμα προς μίμησιν, εύχομαι να τον ακολουθήσουν και άλλοι, ο κόσμος θα γίνει καλλίτερος.

 5. avatar Άβελ

  Ευχαριστούμε πολύ Κύριε Αυξέντιε. Είστε φοβερά καλός Άνθρωπος!! Χειρουργείσατε την ανήψια μου την Σταυριάννα, αναίμακτα και όλα πήγαν καλά. Εύχομαι να γνωρίσετε τον Θεό και να σας δώσει τη ζωή που αξίζετε!!! (Ιωάννη 17:3)

 6. avatar Παναγιώτης Π.

  Κύριε Άνθρωπε Γιατρέ
  Όσα ευχαριστώ και να σας πω δεν φτάνουν για την ευτυχία που μου δώσατε αφιλοκερδώς.
  Κάθε φορά που κοιτώ την κόρη μου
  εύχομαι τα χέρια σας που άγγιξαν την καρδιά της να της μετέδωσαν εκτός από υγεία και ψήγματα από την καλοσύνη σας.
  Εύχομαι πραγματικά ο Θεός να μου κόβει χρόνια και να σας δίνει ημέρες.

 7. avatar ZERVAATHINA

  Είμαι ευτυχής να ξέρω ότι υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι η άγγελοι ποιος ξέρει;
  Όσο υπάρχετε εσείς υπάρχει ελπίδα!
  Ο Θεός να σας ευλογεί πάντα και να σας χαρίζει Χρόνια γιατί είστε πολύτιμος!
  Εγώ θα προσεύχομαι για σας!

 8. avatar Ρενε

  Πόσα μπράβο να πεις σε αυτόν τον Άνθρωπο, που ειναι άνθρωπος με αλ φα κεφαλαιο.ανεκτιμητη μεγαλειωδη προσφορά.μπραβο ,χίλια μπράβο.

 9. avatar Nick Begakis

  Γιατρέ μου τη να πω εγω απλα χαίρομαι που εισθε Κων-πολιτης όπως κι\'εγω. ο Θεος να σας δώσει όλα τα αγαθα του Αβραάμ---Ισαάκ και του Ιακώβου. σας ευχαριστώ που υπαρχεται σα\'υτη τη Ζωη

 10. avatar Γεωργια Σισμανιδου

  Μπραβο σ αυτον τον κυριο με ολη τη σημασια της λεξης..ευτυχως υπαρχουν ακομα ανθρωποι..ο Θεος να τον εχει καλα να βοηθαει τα παιδακια..

 11. avatar Mix Arxontas

  Καλημέρα σας φίλοι και φίλες αυτός ο γιατρός είναι άγγελος τώρα αυτά που λέγονται δεν γίνεται όλα γίνονται όταν είσαι άνθρωπος γιατί πρώτα πρέπει να είσαι άνθρωπος και μετά γιατρός αυτό το έχει αυτός ο γιατρός να τον χερομαστεε και όλοι οι άνθρωποι

  Ν

 12. avatar Ολα ωραια ακουγονται αλλα επιτρεψτε μου να μφιβαλλω για τους αριθμους! Για να χειρουργηθει αυτος ο αριθμος απο ενα ανθρωπο πρεπει να χειρουργει ενα παιδι καθε μερα του χρονου για 41 συναπτα ετη η δυο παιδια την ημερα για 20 συναπτα ετη! Ο Καθηγητης ειναι 57-59 ετων αρα πρεπει να χειρουργει καθημερινα για 41 η 21 ετη!!

  Ολα ωραι ακουγονται αλλα επιτρεψτε μου να αμφιβαλλω σε οτι αφορ τους αριθμους! Ο καθηγητης για να χειρουργησει αυτον τον αριθμο θα επρεπε να χειρουργει καθημερινα επι 41 συναπτα ετη η δυο παιδια ημερησιως επι 20 συναπτα ετη. Ειναι μαλλον γυρω στα 60 ετων αρα απο τα 40 του ετη μονο χειρουργει!

  1. avatar Γιώργος Π

   Προφανώς οι επεμβάσεις αυτές έγιναν και από άλλους γιατρούς του ιδρύματος και όχι μόνο από τον κ. Καλαγκό

 13. avatar ΑΠ

  μετεψυχομενος Ιπποκράτης

 14. avatar Υπεροχο!

  Υπαρχουν τετοιοι ανθρωποι;;;; Χρησιμος για την κοινωνια, να ειναι καλα! Κι αλλοι εχουν χρηματα αλλα αναλωνονται στο πως θα τα ξοδεψουν κ ποσο θα βλαψουν τον συνανθρωπο(βλ.σορος, ροθτσιλντ κλπ)

 15. avatar criskalts

  Τα \'\'έργου σημαντικά\'\' τονίζονται στην λήγουσα, όπως τα ξυλουργός, σιδηρουργός, χειρουργός κλπ, σε αντίθεση με τα κακούργος, πανούργος και ραδιούργος, αν και πολλοί γιατροί-χειρουργοί είναι κακούργοι πανούργοι και ραδιούργοι.
  Η Ελληνική γλώσσα, μέσω της ορθής γραμματικής παιδείας, έχει την ικανότητα διαβάζοντας ένα τέτοιο συναρπαστικό κείμενο να σου αποτυπώνει σε συνειδητό και υποσυνείδητο τέτοιες ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ώστε να αποκρυσταλλώνεις τα σημαντικά της ζωής και να πορεύεσαι με αυτά.
  Γι\' αυτό φίλε μου μην ειρωνεύεσαι κανέναν, όπως κάνουν εδώ μέσα κατά συρροήν κάτι πεζοί αλλά και \'\'έμμετροι\'\' εμετικοί σχολιαστές!!!

 16. avatar Ειναι πολύ

  Ωραία και ελκυστική η εικόνα αυτή του κοσμοκαλόγηρου φιλανθρώπου ιατρού που δεν χρειάζεται χρήματα για να ζει , μάλλον όχι τόσο φτωχικά , με πολυτελή ταξίδια , με υψηλές συναντήσεις / γνωριμίες διεθνώς , κατοχή ιδρυμάτων κλπ! Προφανώς αυτό το lifestyle θέλει και κάποιες αμύθητες περιουσίες ως Backup για να συντηρηθεί και ειναι απορίας άξιο πως ; όταν η δουλειά σου χρησιμοποιείται ως έξοδο και όχι ως έσοδο! Γι αυτοειναι και παρελκυστική αυτή η εικόνα !Η πλειοψηφία των ιατρών οπως και όλων των υπολοίπων επαγγελματιών επί γης ,αν δεν αμοιφθεί ,θα πάνε φυλακή από τα χρέη της καθημερινής βιοπάλης ! Ειδικά στην Ελλάδα που σου κατάσχουν και την μάνα σου για χρέη πάνω από 500€! Και τι γα απογίνει η οικογένειά τους; Αρα καλές οι ευχές του κόσμου, αλλά πρόκειται για μια παγκόσμια μοναδική πρωτοτυπία μεγιστάνα προφανώς φιλάνθρωπου και μπράβο του ! Λαμπερό ,αλλά σπανιότατο και όχι ρεαλιστικό....φαινόμενο ! Ειναι θέμα σπανίου ανθρώπου, αλλά δεν ειναι συγκρίσιμο μέγεθος στην καθημερινότητα του πλανητικού γίγνεσθαι ! Σίγουρα και άλλοι ( όχι βέβαια πολλοί ) θα έκαναν το ίδιο , αν η ζωή τους είχε βάλει στην ίδια καλή μοίρα .... Άλλοι βέβαια θα συνέχιζαν να έγδερναν .... Θέμα ανθρώπου! Χωρίς καμία πρόθεση υποτίμησης του έργου του! Το αντίθετο...Αλλά ουτοπική εικόνα για την σκληρή για όλους πραγματικότητα ! Κάπου στη μέση ειναι ο ρεαλισμός ! Και άνθρωπος να παραμένει ο ιατρός και επαγγελματίας .... Δύσκολο αλλά έτσι ειναι....

  1. avatar Παίρνει μισθό από το πανεπιστήμιο της Ελβετιας

   Ο μισθός του είναι 100δες χιλιάδες ευρώ... από εκεί και πέρα έτσι για να σου λυθεί η απορία τριγυρνάει όλο το κόσμο με δικά του έξοδα και βοηθάει το κόσμο... κακοβουλε άνθρωπε... μικρό έλληνα και ΟΧΙ ελληνα

   1. avatar Αν η ρεαλιστική προσέγγιση …

    Ειναι κακόβουλη κρίση , τότε η δική σου κρίση ειναι άνευ σημασίας αν αυτό κατάλαβες... Να συγκρίνεις όμοια πράγματα... Δηλαδή απο το σύνολο αυτών που έχουν εκατομμύρια μισθό / αποδοχές ! Πόσοι ειναι αυτοί για να κάνουν το θεάρεστο έργο που έχετε όλοι στο περίεργο για να μην το χαρακτηρίσω αλλοιώς μυαλό σας! Ελληνάρες του κ....

  2. avatar criskalts

   Τα τριαντάφυλλα δεν μαραίνονται, πεθαίνουν από εξάντληση στην προσπάθειά τους να μυρίζουν ωραία.
   Grégoire Lacroix, 1933-, Γάλλος ποιητής & συγγραφέας

   1. avatar Γεωργόγλου Ευγενία

    Φανταστικό!!! Αυτό είναι ΠΟΊΗΣΗ!!! Ευχαριστώ πολύ.????

  3. avatar joan baez

   πρέπει να είσαι κορυφαίο U.F.O...και πολύ ζηλιάρης ....κάκιστος....

   1. avatar ******

    ....και πολλα αλλα κακα που κακως δεν του τα αναφερεις του αχρηστου....

    1. avatar Βρε καλώς τους

     Αυτούς τους Ελληνάρες που θέλουν το ...καλύτερο , το ακριβότερο το συντομότερο και ....τζάμπα ! Όχι μόνο στην υγεία , αλλά σε όλα ! Ε! Λοιπόν , πάρα πολύ λίγοι μπορούν να σας το προσφέρουν αυτό πια ! Αυτό λέει ο άλλος από πάνω στο σχόλιό του ! Έτσι ειναι η ζωή στον υπόλοιπο κόσμο αλλά και εδώ

 17. avatar Menelaosdx

  ΑΝΘΡΩΠΕ,σε ζηλεύω,όχι τόσο για την κρίση που δέχεσαι απο τους ανθρώπους,όσο για την Κρίση που θα έχεις απο τον Μεγαλοδύναμο Θεό!! Να είσαι πάντα καλά!!

 18. avatar Έχω δουλέψει μαζί του στο χειρουργειο

  Ένα από τα καλύτερα χέρια αν όχι το καλύτερο χέρι που έχω δει ποτέ... ναι όντως δε πληρώνεται. Αυτός κάνει τη δύσκολη δουλειά πάντα, μπαίνει μέσα αφού όλα είναι έτοιμα. Μακάρι και οι άλλοι μικρό χειρουργοί που κάνουν τη προετοιμασία να είχαν την ίδια ικανότητα... σε 1-2 περιπτώσεις λόγω ανικανότητας των άλλων καρδιοχειρούργων (Ελλήνων) που έκαναν τη προετοιμασία (άνοιγμα θώρακα) έγινε λάθος και ο ασθενής κινδύνευσε... ευτυχώς που ήταν ο Καλάκος εκει και τα έβαλε όλα σε τάξη. Απίστευτος γιατρός... δύσκολος άνθρωπος.

 19. avatar Παρασκευή

  Λίγοι έως κ καθόλου υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι παράδειγμα για πολλούς!!

  1. avatar Καψώλας

   Ήταν (1960-1990) ένας χειρουργός στην Ορεστιάδα. Όταν ερχόταν η ώρα της πληρωμής στο φτωχό έλεγε «τίποτα, φύγε», στον πλούσιο «δώσε ότι θέλεις». Και πάλι όμως ήταν ευκατάστατος γιατί είχε πολύ πελατεία. Μετά θάνατο έδωσαν το όνομά του σε έναν από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

 20. avatar Μπράβο του , πραγματικά , αλλά

  Το ερώτημα ειναι αν η ..... ομάδα του και το θεραπευτήριο στο οποίο χειρουργεί , λαμβάνει κάποια αμοιβή από τους γονείς ή όχι ή χειρουργεί σε κάποιο δημόσιο νοσοκομείο όπου προσφέρει τις υπηρεσίες του οπότε ειναι όλα όντως πραγματικά δωρεάν για τους γονείς των παιδιών ;

Παρακαλούμε περιμένετε ...