Ένας έλληνας γιατρός στο Βέλγιο, με μισθό 12.500 ευρώ, μάς δείχνει πώς είναι ένα δημόσιο νοσοκομείο

Περιήγηση σε ένα από τα μεγαλύτερα κρατικά νοσοκομεία των Βρυξελλών, εκεί που το κράτος σέβεται και φροντίζει τους πολίτες του


WEEKEND
0:03
12/03/2016
Ένας έλληνας γιατρός στο Βέλγιο, με μισθό 12.500 ευρώ, μάς δείχνει πώς είναι ένα δημόσιο νοσοκομείο
64
loading

Η Κλινική Μπρουγκμάν είναι η νοσοκομειακή πολιτεία του Βελγίου. Των Βρυξελλών συγκεκριμένα. Επείγοντα περιστατικά, καρδιολογική μονάδα, μονάδα ραδιοϊσοτόπων, ορθοπεδική, ερευνητικά εργαστήρια και ανάμεσα στα δεκάδες κτίρια της πολιτείας, η γεροντολογική μονάδα.

Βρυξέλλες, αποστολή: Γιώργος Λαμπίρης

Η γεροντολογία είναι ένα παρακλάδι της παθολογίας, το οποίο κανένας ή τουλάχιστον ελάχιστοι ασθενείς στην Ελλάδα γνωρίζουν. Ο γεροντολόγος χαρτογραφεί το ανθρώπινο σώμα, εντοπίζει την πάθηση ενός ηλικιωμένου και συμβουλεύει ή επεμβαίνει όταν χρειάζεται για τη θεραπεία του.

Ο Ευστράτιος Τσελεπίδης ασκεί ακριβώς αυτή την ειδικότητα στο συγκεκριμένο νοσοκομείο. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα δημόσια πανεπιστημιακά νοσοκομεία των Βρυξελλών. Ο ίδιος εξειδικεύτηκε σε μία από σπανιότερες ειδικότητες της ιατρικής επιστήμης, όντας μετανάστης δεύτερης γενιάς στις Βρυξέλλες όπου ζει τα τελευταία 55 χρόνια, όταν η οικογένειά του εγκατέλειψε τις Σέρρες. Η οικογένεια Τσεπελίδη ακολούθησε το μεταναστευτικό ρεύμα της εποχής εκείνης, δεδομένου ότι δεν αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα, όπως ο ίδιος παραδέχεται.

«Στις Βρυξέλλες δεν υπάρχει φακελάκι»

«Στις Βρυξέλλες δεν υπάρχει φακελάκι. Τουλάχιστον στις περισσότερες των περιπτώσεων. Ο γιατρός αρκείται στα χρήματα που του δίνει το κράτος, με το οποίο έχει υπογράψει ατομική σύμβαση συνεργασίας. Αν μπορούσα να συγκρίνω την εικόνα που υπερισχύει στο Βέλγιο, σε αντίθεση με την Ελλάδα, θα έλεγα ότι το μεγαλύτερο μειονέκτημα των γιατρών στην πατρίδα μου είναι το γεγονός ότι δεν αμείβονται καλά. Είναι αδύνατον ένας καθηγητής πανεπιστημίου να πληρώνεται με 1.500, το πολύ 1.700 ευρώ το μήνα. Είναι αδιανόητο ένας γιατρός να λαμβάνει μηνιαίες αποδοχές που φτάνουν τα 1.000 έως και 1.200 ευρώ», λέει με έμφαση ο Ευστράτιος Τσελεπίδης.

«Δεν είναι ότι στο Βέλγιο δεν υπήρχε φακελάκι. Θυμάμαι για παράδειγμα πως όταν είχα αποφοιτήσει από το πανεπιστήμιο ήμουν απλήρωτος. Ήταν σαν να συνέχιζα να είμαι φοιτητής και βρισκόμουν σε αναμονή για την ειδικότητά μου, εργαζόμουν κανονικά στο νοσοκομείο. Μία τέτοια κατάσταση ανάγκαζε πολύ συχνά τους γιατρούς να δέχονται φακελάκια και εδώ στις Βρυξέλλες. Με τα χρόνια όμως, το φαινόμενο στο σύνολό του εξαλείφθηκε», συμπληρώνει.

«Ο μισθός που μου δίνει το κράτος είναι 12.500 ευρώ το μήνα»

«Αυτή τη στιγμή ο μισθός μου ως υποδιευθυντής της κλινικής είναι 12.500 ευρώ το μήνα. Παλαιότερα δούλευα ως διευθυντής σε άλλη κλινική με μισθό 20.000 ευρώ. Πλέον όμως είμαι συνταξιούχος και δεν επιτρέπεται από το νόμο να κατέχω τη θέση του διευθυντή. Δεδομένου λοιπόν ότι υπάρχουν ελλείψεις σε γιατρούς, οι υπεύθυνοι του νοσοκομείου μου ζήτησαν να ξαναεργαστώ εδώ. Μέχρι σήμερα περισσότεροι από 500.000 βέλγοι ηλικιωμένοι έχουν περάσει από τα χέρια του. Με γνωρίζει σχεδόν ολόκληρο το Βέλγιο», λέει με χαμόγελο.

Όταν αποφάσισε να βγει στη σύνταξη πριν από μερικούς μήνες άνοιξαν διαδοχικά όλες οι επαγγελματικές πόρτες. Όπως λέει 19 νοσοκομεία του ζήτησαν να συνεργαστεί μαζί τους. «Κι όλα αυτά ενώ δεν είχα ειδοποιήσει κανέναν ότι συνταξιοδοτούμαι».

giatros1

Μισθός και σύνταξη παράλληλα

Σε αυτή την περίπτωση η βελγική νομοθεσία ορίζει ότι ένας εργαζόμενος, ο οποίος βγαίνει στη σύνταξη, μπορεί να επανέλθει ως εργαζόμενος, λαμβάνοντας το μισθό του κανονικά παράλληλα με τη σύνταξή του, πληρώνοντας ασφαλιστικές εισφορές και αναλογούντες φόρους στο κράτος.

«Δεν μπορούσα να σταματήσω την ιατρική και να πηγαίνω για ψάρεμα. Η συγκεκριμένη δουλειά δεν είναι μόνο συνήθεια αλλά και αγάπη. Άλλωστε στην οικογένειά μου η ιατρική είναι πάθος. Ο γιος μου είναι πλαστικός χειρουργός και η κόρη μου γυναικολόγος».

Η πρόταση να αναλάβει διευθυντής στο ΙΚΑ

Αρκετά χρόνια νωρίτερα το ελληνικό δημόσιο του είχε προτείνει να επιστρέψει ως επικεφαλής ενός από τα κεντρικά υποκαταστήματα του ΙΚΑ των Αθηνών.

«Το 1992 μου ζήτησαν να πάω να δουλέψω ως διευθυντής στο ΙΚΑ. Ο μισθός που μου πρόσφεραν ήταν 86.000 δραχμές. Όταν προσπάθησα να νοικιάσω ένα διαμέρισμα 50 τετραγωνικών διαπίστωσα ότι θα έπρεπε εκτός από το μισθό μου, να συμπληρώσω χρήματα από την τσέπη μου. Το ύψος του ενοικίου; 90.000 δραχμές!»

Δουλειά ως δημόσιος υπάλληλος και ιδιώτης ταυτόχρονα

Μεταξύ άλλων η νομοθεσία του Βελγίου δίνει τη δυνατότητα σε ένα γιατρό να δουλέψει τόσο στο δημόσιο, διατηρώντας παράλληλα το ιδιωτικό του ιατρείο. «Εάν κάποιος επαγγελματίας το επιθυμεί να εργαστεί τη μισή ημέρα σε νοσοκομείο υπό καθεστώς μερικής απασχόλησης και την υπόλοιπη στο ιατρείο του, είναι ελεύθερος να το κάνει. Οι περισσότεροι πάντως είτε δουλεύουν ως υπάλληλοι, είτε ως ελεύθεροι επαγγελματίες. Δεν είναι ιδιαίτερα συνηθισμένο να ασκεί κάποιος και ελεύθερο επάγγελμα αλλά να είναι ταυτόχρονα και δημόσιος υπάλληλος», εξηγεί ο κύριος Τσεπελίδης.

giatros2

Στα ανθρώπινα…

Η κουβέντα γυρίζει στα ανθρώπινα. Σε αυτό που πολλοί πιστεύουν ότι οι γιατροί δεν επηρεάζονται ψυχολογικά από την κατάσταση ή το θάνατο ενός ασθενή τους.

«Νιώθουμε τον ανθρώπινο πόνο, αλλά δεν το δείχνουμε», απαντά ο γιατρός.

«Αν μπορούσαν να πατήσουν τους ηλικιωμένους με το αυτοκίνητο, θα το έκαναν»

«Διάλεξα τη συγκεκριμένη ειδικότητα, βλέποντας ότι οι Βέλγοι συμπεριφέρονταν άσχημα στους ηλικιωμένους. Αν μπορούσαν να τους πατήσουν με το αυτοκίνητο, περνώντας από πάνω τους, θα το έκαναν. Θυμάμαι ένα ζευγαράκι ηλικιωμένων. Δεν είχαν παιδιά και ζούσαν πολύ φτωχικά, πουλώντας παλιά ρούχα ή άλλα αντικείμενα σε παζάρια. Το χειμώνα ζεσταίνονταν με μία σόμπα που έκαιγε κάρβουνο και έτρωγαν από ένα πράσο ο καθένας. Κάποια στιγμή τους προέτρεψα να απευθυνθούν σε μία μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων. Σε αυτή την περίπτωση το κράτος τους παρέχει διαμέρισμα και χρηματική ενίσχυση για να μπορούν να τα βγάζουν πέρα. "Αποκλείεται", αρνήθηκαν εκείνοι. "Δεν μπορεί να δώσει σ’ εμάς το κράτος χρήματα, από τη στιγμή που είμαστε τόσο φτωχοί. Κι αν μας τα δώσουν μπορεί στη συνέχεια να μας τα ζητήσουν πίσω. Φανταστείτε ότι κάλεσα την πρόνοια να τους βοηθήσει, κι εκείνοι αρνήθηκαν. Προτίμησαν να πεθάνουν φτωχοί".

Ο ίδιος επισκέπτεται τη Ελλάδα έρχεται όταν βρίσκει χρόνο. Περιμένει τη στιγμή που θα βγει στη σύνταξη και η γυναίκα του. Να πηγαίνουν στο χωριό του, την Πεπονιά για 3 και 4 μήνες το χρόνο. «Το μόνο που δεν μου αρέσει στην Ελλάδα είναι η ζήλια που τρέφουν κάποιοι για τα άτομα που ζουν και προοδεύουν στο εξωτερικό», εκφράζει το παράπονό του.

Για τους συγχωριανούς του ο Ευστράτιος Τσελεπίδης είναι ο «γιατρός». «Γιατρέ!», ο ένας, «γιατρέ!», ο άλλος, φωνάζουν μόλις τον βλέπουν να περνάει την είσοδο του χωριού.

Εκείνος είναι πάντα πρόθυμος να προσφέρει τις ιατρικές του υπηρεσίες σε όποιον τις χρειαστεί, ενώ οι χωριανοί του το ανταποδίδουν: «Όλοι έρχονται με κάτι στο χέρι. Ελιές, αυγά, τυρί. Ποτέ δεν θα μου ζητήσουν κάτι με άδεια τα χέρια. Λένε ότι δεν εμπιστεύονται τις ιατρικές υπηρεσίες στην Ελλάδα. Είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν από την τσέπη τους για να τύχουν καλύτερης ιατρικής περίθαλψης. Σε αντίθεση με τις Βρυξέλλες. Δεν χρειάζεται ρουσφέτι, ούτε φακελάκι για να έχει κάποιος έναν καλό γιατρό. Αρκεί η δημόσια ασφάλιση. Το ίδιο ισχύει και για τους ίδιους τους γιατρούς. Εάν αξίζουν, η προσφορά στην επιστήμη τους αναγνωρίζεται».

Εάν μπείτε σε μία τυπική πτέρυγα δημόσιου νοσοκομείου στις Βρυξέλλες, δεν θα δείτε ράντζα. Το κάθε δωμάτιο φιλοξενεί το πολύ δύο κρεβάτια. Και δύο τηλεοράσεις, δύο νιπτήρες, έναν για κάθε ασθενή. Την τηλεόραση δεν τη νοικιάσετε στον επιπλέον εξοπλισμό ενός δωματίου. Προϋπόθεση να ανήκετε στο ανθρώπινο είδος. Για όλα τα υπόλοιπα έχει φροντίσει το κράτος.  giatros3

Δείτε όλα τα θέματα του Weekend

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

64
σχόλια
 1. avatar ΛΝ

  Καλά και άγια όσα άκουσα.τωρα μπορείτε να αφήσετε την φαγωμαρα να ενωθούν είναι μία γροθιά κ να πιέσουμε τους πολιτικούς να μην νοιάζονται μόνο για την καρέκλα αλλά για την πατρίδα μας.να γυρίσουν πίσω τα παιδιά μας γιατί στο τέλος θα μείνουν μόνο οι μετανάστες κ θα γίνουμε Ουγκάντα;;;;;;Κάνετε επιτέλους κάτι σηκωθείτε από τον καναπέ.

 2. avatar Ιωάννης Δραμιτινός

  Καλά ρε παιδιά, λέτε \"μας δείχνει\", αλλά απ\' ό,τι φαίνεται δεν μας δείχνει. Πού είναι οι φωτογραφίες;

 3. avatar Φύλαρχος

  Είμαι Κύπριος, συνταξιούχος, κάτοχος διδακτορικού γερμανικού πανεπιστημίου, συνταξιούχος. Έχω εργαστεί σε μερικές ευρωπαϊκές χώρες και στην Κύπρο. Τα προβλήματα που μας βασανίζουν στην Ελλάδα (εννοώ ταυτόχρονα και την Κύπρο) δεν είναι τίποτε άλλο από μια νοοτροπία που δεν μας επιτρέπει σε συλλογικό, ίσως και σε ατομικό επίπεδο να αξιολογήσουμε σωστά τις ικανότητες/ανικανότητές μας. Το παρελθόν των Ελλήνων, που πραγματικά εκτιμάται πολύ στο εξωτερικό, λειτουργεί σαν στάχτη στα μάτια μας και μας αποτρέπει από του να δούμε την αλήθεια. Νομίζουμε (διότι αυτό μας έχει εμφυτευτεί από τους ηλίθιους και επικίνδυνους παραδοσιακούς δασκάλους μας ότι γλώσσα, κουλτούρα, πνεύμα, θάρρος τα δικά μας είναι αξεπέραστα και ότι, όλοι πρέπει αυτόματα να υποκλίνονται μπροστά μας. Η πραγματικότητα είναι ότι αυτά τα λένε βασιζόμενοι σε χιλιάδων ετών παλιές ιστορίες, που και αυτές (π.χ. του Βυζαντίου) είναι απίστευτα παραποιημένες. Δεν είμαστε διαφορετικοί από άλλους λαούς της περιοχής ή της Ευρώπης, αλλά οι πιο πολλοί \"άλλοι\" είχαν την ευτυχία να επιλέξουν σωστούς ηγέτες, που έβαλαν σημαντικά θεμέλια στην ανάπτυξη των χωρών τους. Θεμέλια παιδείας, δικαιοσύνης, αξιοκρατίας, θρησκείας, κοινονικότητας, κουλτούρας. Παρόλα ταύτα όμως και εκείνοι οι λαοί χρειάστηκαν αιώνες μέχρι να φτάσουν στα σημερινά επίπεδα. Ο Νεοέλληνας χρειάζεται ακόμη χρόνο μέχρι να βρει τον εαυτό του. Και κυρίως σωστούς, μετριοπαθείς και ρεαλιστές ηγέτες.

 4. avatar Πηνελόπη

  Εδώ στο Ελλαδιστάν είμαστε φτωχοδιάβολοι και μικροκομπιναδόροι ενώ αυτοί τώρα πια το παίζουν υπεράνω , αφού πλούτισαν διαπράττοντας στυγερά εγκλήματα , λεηλασίες και γενοκτονίες , με το λούστρο ξεχάστηκε η μπόχα .

 5. avatar greg180p2

  Αυτα τα υποκεινούμενα αρθράκια αφηστε τα, πολλές μούφες λεει.Οι γιατροί στην Ελλαδα είναι οντως χαμηλόμισθοι.Αυτα τα αρθρα βγαίνουν ετσι ωστε να δελεαστούν οι εδώ γιατροί ετσι ωστε να πανε να αναβαθμισουν την ποιοτητα ιατρικου προσωπικου εκει, και να μας μεινουν εδω οι ρουμανοβουλγαροαποφοιτοι

 6. avatar Ανδρέας Δουκας

  Πολλα παραμυθια μας λέει ο φιλος μας ο γιατρος. Και γω εχω 50 χρόνια στο Βελγιο αλλα αυτα που λέει ειναι παραμυθια. Μονον με την DKV ασφαλεια μπορεις να απολαμβανεις αυτα που λέει. Και αυτη στιχηζει παρα πολλα λευτα. Ολες οι κλινικες του Βελγιου ειναι γεματες απο Ρουμανους που πληρονονται 1200 € το μηνα για να περνουν οι διευθηντάδες τα 12000 το μήνα.

 7. avatar Angelikι

  Ελληνα, γιατρός η όχι όσα και αν παίρνει ο ελληναρας , αν μπορεί θα το πάρει το φακελάκι του.
  Το κακό είναι ότι ποτέ δεν βλέπει ο κανένας το τι κάνει και το τη προσφέρει στην χώρα ο ίδιος αλλά έχει την νοοτροπία να λέει, εγώ θα σώσω την Ελλάδα.
  Εγώ ζω στην Δανία ήμουν άρρωστη δύο χρόνια έκανα τουλάχιστον 7 η 8 χειρουργικες επεμβάσεις και πότε κανένας ούτε γιατρός η νοσοκόμα /μος δεν πήραν τίποτα από μένα.
  Πάντα και για γιατροί και το προσωπικό ήσαν χαμογελαστή σαν να είσαι ο πρώτος ασθενείς που συνάντησαν, δύο ολόκληρα χρόνια, και όταν με έστελναν στο σπίτι μου ενδιάμεσα ερχόταν δύο φορές την ημέρα νοσοκόμα στο σπίτι μου, όλα πληρωμένα από το κράτος/ η τον φόρο που πληρώνουμε οι πολίτες.

  1. avatar Tasos321

   Ο \'\'Ελληναρας\'\' Γιατρος που αναφερεις δεν εχει καμμια σχεση με αυτο που εχεις στο μυαλο σου, ο Ελληναρας Γιατρος δουλευει 72 ωρες την εβδομαδα (με εφημεριες μαζι) και αμοιβεται με 1.000-1.200 το μηνα και τις περισσοτερες φορες ημερες αναγκαζεται να πηγαινει στην δουλεια του 7:30 και να σχολαει 4-5 με χωρις να πληρωνεται υπερωριες απο το Κρατος συν οτι μερικες φορες αργουν να του πληρωσουν και τις εφημεριες του 2-3μηνες, που η μια εφημερια στην Ελλαδα στοιχιζει 80 ευρω που ειναι 24 ωρες και στο εξωτερικο πχ Αυστρια η Εφημερια πληρωνεται 220 ευρω συν οτι και ο μισθος ειναι πολυ καλυτερος μην απαξιωνεις του Ιατρους στην Ελλαδα και πριν θιξεις οτιδηποτε κανε μια ερευνα η αν εισαι αγνωστη με το αντικειμενο μην παραπληροφορεις.

 8. avatar δρτσετρ

  Στην Ελλαδα ποτε δεν θα φτιαξουν τα πραγματα εκτος εαν καταλαβουμε οτι ειμαστε σκλαβοι και επαναστατησουμε!Ειμαστε σκλαβοι αυτων που μας ``ελευθερωσαν`` απο του Τουρκιστανους για να μας κανουν υπηρετες τους και με την θεληση μας!!!

 9. avatar Greker

  Στην Νορβηγία ακόμα καλύτερα

 10. avatar Artemisinin

  παιδιά χαλαρώστε. Η περίθαλψη στο Βέλγιο πράγματι ταιριάζει στα όσα λέει ο συνάδελφος. όμως ο μέσος μισθός ενός πχ ειδικευμένου γιατρού στη πενταετία δεν είναι αυτά τα ποσά που αναφέρονται . Είναι λιγότερο από τα μισά. Η εργασία σε αυτά τα πανεπιστημιακά νοσοκομεία επίσης να γνωρίζετε ότι δεν τέλιωνει ποτέ . Τα περιστατικά βαρειά και ο κώδικας δεοντολογίας τηρηται αυστηρά.
  Η Ελλάδα πρέπει να ξηλώσει και να φτιάξει έκ νέου το σύστημα υγείας. Αυτό που θέλω να τονίσω σχετικά με το παραπάνω άρθρο μην επικεντρώνεστε στα χρηματικά θέματα , αλλά στις πληροφορίες της λειτουργίας του νοσοκομείου.Τελος η ψυχική υγεία των Ελλήνων γιατρών θα έλεγα κινδυνεύει πιο πολύ από τις ίντριγκες που διαδραματίζονται αιωνίως μέσα και έξω απο τα νοσοκομεία και σε δεύτερο λόγο απο την κακή αμοιβή .
  εργάζομαι σαν γιατρός στο Βλεγιο σχεδόν 10 χρόνια

  1. avatar ΓΚΙΑΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

   Συνάδελφε εδώ ούτε τα μισα του ειδικευόμενου εκει δεν θα πάρεις ποτέ..και ερώτηση...5..10..20 ευρω για κάθε χαρτί(παραπεμπτικό) ποσο νόμιμό είναι??παράνομο είναι αλλα κάνουμε και κανα στραβό μάτι

 11. avatar guest2

  βρωμορωμηοι πεταξτε απο το παραθυρο του αυτοκινητου οτι γοπες χαρτομαντηλα και καφεδες μπορειτε στο δρομο, παρκαρετε πανω στα πεζοδρομια καθετα καπνιστε μεσα σε αθλητικους χωρους παρτε την σειρα του αλλου στην ουρα ...
  απολιτιστα ακοινωνητα ζωα θελετε και καλυτερες συνθηκες και καλυτερη ζωη με την αθλια συμπεριφορα σας στην ιδια την χωρα σας; αλλα ξεχασα εσεις ειστε ελληνορθοδοξοι γνωριζετε την μεγαλη αληθεια και για να μην την μοιραστειτε με τους κουτοφραγκους προτιμησατε να δωσετε την βρωμοπολη και την χωρα για 400 ετη στα μεμετια.
  θα σας προστατεψει παλι ο ...εβραιος φιλος σας αφου οι αρχαιοι κατοικοι του τοπου ειχαν εφευρει τα παντα αλλα εκαναν λαθος με την θεολογια τους!!!

  1. avatar ρουλα παπασπυρου

   Σε λυπάμαι.....ένας αάνθρωπος..εάν θέλετε να λέγεται έτσι...Πρέπει να είναι πάνω από όλα ευγενικός...Γιατί τόση κακία..; για τον Έλληνα...; Εσύ σαν ανώτερο πλάσμα...γιατί τόσο μίσος..; Εσύ έχεις το πρόβλημα..Το έχεις καταλάβει...;Πρόσεχε όμως το δηλητήριο που έχεις μέσα σου νομίζω ότι έχει δηλητηρίαση..το είνα σου...... Πραγματικά σε Λυπάμαι...Ο Χριστός να σε λυπηθεί......

  2. avatar Athanasios Papatheodorou

   Εσυ τι εισαι;;; Αλβανο;;;

  3. avatar ΕΛΛΗΝΑΣ 2016

   ΤΟΣΟ ΜΙΣΟΣ?..........ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟ ΑΤΟΜΟ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ? (ΑΤΟΜΟ...ΟΧΙ ΑΝΘΡΩΠΟ) ......(...).

 12. avatar δαιμων

  Σιγα τα χρηματα στην Ελλαδα γιατρος στο δημοσιο παιρνει 12000 την εβδομαδα

  1. avatar Καζανοκεφαλος

   Πες τα Χρυσοστομε, ξέχασες πως είναι και μαύρα αφορολόγητα. Αν ψάξει το κράτος τις περισσότερες offshores τις έχουν γιατροί και ειδικά του ΕΣΥ. Δεν μιλάω για τους ταλαίπωρους ειδικευόμενους που περιμένουν όμως και αυτοί να μοιάσουν στους επιμελητές διευθυντές τους

 13. avatar morths

  Μάλλον στο Βέλγιο (όπως και στις άλλες ευρωπαϊκες χώρες)
  πληρώνουν τους φόρους τους οι πολίτες και προφανώς δεν δηλώνουν μόνο αφορολόγητα εισοδήματα!!!

  1. avatar fgrbj

   Μαλλον στο Βελγιο λιγες χιλιαδες ατομα δεν χρωστανε δις στο κρατος...

 14. avatar Γεωγραφικα μπορει να ειμαστε μια Ευρωπαικη χωρα, αλλα πολιτισμικα ειμαστε τριτοκοσμικη.

  Εδώ στην Ελλαδα περιμενουν ΟΙ ΓΥΠΕΣ εξω από τα νοσοκομεια ποτε θα αφησεις το αυτοκινητο σου για να πανε να σε γραψουν, για να εχει εσοδα ο δημος!
  Οταν ΠΟΥΘΕΝΑ δεν υπαρχουν θεσεις σταθμεύσεις για τα ΑΜΕΑ που πανε στα νοσοκομεια για την θεραπεια τους! Αυτος είναι ο πολιτισμος μας!

 15. avatar stratos.

  ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΣ ΤΙ ΜΗΣΘΟ ΕΧΕΙ? ΓΙΑΤΙ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ 16 ΧΡΟΝΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΑ ΠΕΡΝΩ 968 ΕΥΡΩ. ΚΑΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΘΕΣΕΙΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ.

  1. avatar manos koumiotis

   όταν Όμως είδες την διευθυντρια να χρεώνει 4,00 ευρώ την κινέζικη συριγγα δεν την κατάγγειλες. ΤΑ κενά λοιπον έφθασαν τον μισθό σου 968. Καλά να πάθεισ και λολιο μας βεβαια γιατι δεν είχαμε το θάρροσ να τους καταγγείολουμε και να τουσ κυνηγήσουμε, όλους εκείνους που καταχράστηκαν τον πλούτο της χώρας.

  2. avatar Νν

   Και τσαμπα να σου πουν να δουλευεις μη φυγεις... Δεν ειναι μονο ο μισθος... Ειναι πολλα.... Δε στο συνιστω...

  3. avatar ΤΑΚΗΣ ΔΑΝΤΗΣ

   Και πολλά παίρνεις αγράμματε !!!

   1. avatar Νοσ

    Η νοσηλεύτρια στην.Αγγλια έχει βοηθό και έχει μόνο 2 ασθενείς?Ενώ στην Ελλάδα είναι απόγευμα και νύχτα 2 νοσηλευτές_τριες σε 40.Μπορεί κάποιος να μου πει αν αληθεύει ότι στην Αγγλία έχουν μόνο 2 ασθενείς οι Αγγλιδες Νοσηλευτριες;

 16. avatar Dimigrant

  Οι ελληνες ζουν ακομα το ονειρο που κληρονομησαν απο τους παππουδες τους, περηφανοι που ειμαστε ελληνες, αλλα να μην ξεστομιζουν αηδιες τυπου: ελα μωρε Βελγιο...αυτες ειναι χωρες δικτατορικες εκει πανω (ειπωθηκε σε μενα απο ατομο του οικογενειακου μας κυκλου), επειδη δεν επιτρεπεταιτο καπνισμα στα εστιατορια. Μπραβο γιατρε, για σενα αξιζει να ειναι ολη η Ελλαδα υπερηφανη.

 17. avatar Sotirios Lois

  Γνωρίζω γιατρό ορθοπεδικό συμβεβλημένο με το ΙΚΑ & με σύζυγο νοσηλεύτρια οι οποίοι εισέπραταν το μισθό τους 6 έως 10 μήνες καθυστερημένα και με αστείες απολαβές. Πριν 5 χρόνια έφυγαν για το Βερολίνο όπου είχε σπουδάσει & ειδικευθεί, και στα 5 αυτά χρόνια αγόρασαν σπίτι μονοκατοικία, 2 αυτοκίνητα, κάλυψη των παιδιών τους στον παιδικό σταθμό του νοσοκομείου όπου εργάζονται, και ο μισθός τους είναι αρκετά παχυλός. ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΕΔΩ? ? ?

 18. avatar χρυσανθη

  ολα τα κοματοσκυλα υπηρετουν στις βρυξελες παιρνοντας παχυλοτατους μισθους και μεγαλωνουν και σπουδαζουν και τα παιδια τους με ολα τα προνομια ενω τα δικα μας στην επαρχια χωρις βοηθεια απο πουθενα το μονο που κανουν ειναι να σπαταλουν το δημοσιο χρημα και οτι προλαβου και αρπαξουν ολοι ειναι το ιδιο και οι 300 λαμογια

  1. avatar Μ

   Ως παιδί που μεγάλωσε Βρυξέλλες όμως, μάθε ότι αυτά που πρεσβευεις δεν ισχύουν για πολλούς από μας. Ο πατέρας μου έφυγε λόγω προβλήματος υγείας αρχικά, έδωσε ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ για να πιασει δουλειά. Και όχι δεν ήταν , ούτε είναι κομματοσκυλο

 19. avatar ΤΟΞΟΤΗΣ

  ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ ΣΤΟ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ ΡΕ {...}. ΟΣΟ ΓΙΑ ΔΙΠΛΟΘΕΣΙΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΘΕΣΙΤΕΣ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΜΑΙ ΚΑΙ ΔΩ ΚΑΙ ΕΙΔΑΜΕ ΤΑ ΧΑ\'Ι\'ΡΙΑ ΤΟΥΣ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΔΕ ΘΕΛΑΤΕ ? ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΧΩΛΑΙΝΗ . Ε ΦΑΤΕ ΤΗΝ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΒΓΑΛΤΕ ΤΟ ΣΚΑΣΜΟ ΣΑΣ ΙΔΙΚΑ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΛΥΨΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ .ΠΧ ΠΑΙΔΕΙΑ ΥΓΕΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ .ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΜΙΜΗ ΕΠΩΔΩ .ΤΙ? ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ? ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΟΥΝ ΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ!!!!!!!!

 20. avatar Ι.Β.

  Και εδώ Αυστρία μια από τα ίδια, έκανα μια επέμβαση ξαφνικά, στο δημόσιο, δέκα μέρες μέσα, πλήρωσα 30 ευρώ Συμμετοχή (πλεον της δημόσιας ασφάλισης που έχω) και οι γιατροί άψογοι. εγκαταστάσεις πολύ καλές, όπως στα ιδιωτικά Αθήνας

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει