54
loading

Ο Ησίοδος έγραψε στη «Θεογονία» του ότι η αρχή όλων ήταν το Χάος και για πολλούς αιώνες η αντίληψη των ανθρώπων για το Σύμπαν ήταν αντίστοιχη. Ακόμη και σήμερα που οι γνώσεις μας είναι αρκετά προχωρημένες, καθώς οι αστρονόμοι και οι φυσικοί έχουν αποκωδικοποιήσει πολλά από τα μυστικά του, υπάρχουν πεδία για τα οποία δεν γνωρίζουμε πολλά ή ίσως και τίποτα.

Το πιο πιθανό σενάριο είναι ότι το Σύμπαν αποτελείται από ύλη και δεν έχει κενά. Τουλάχιστον αυτό ισχυρίζονται οι επιστήμονες. Δεν είναι όμως το σύνολο της ύλης αυτής ορατό από τον άνθρωπο και τα όργανα παρατήρησής του. Συγκεκριμένα το ποσοστό του Σύμπαντος που μπορούμε να δούμε ανέρχεται στο ιλιγγιώδες ποσοστό του 5%.

Τι είναι το Σύμπαν

Το Σύμπαν ορίζεται ως το σύνολο του Χώρου και του Χρόνου και όλων των περιεχομένων τους. Ο Στίβεν Χόκινγκ παίζοντας με τις κοσμολογικές αλλά και τις μεταφυσικές έννοιες, θέλησε να αποτυπώσει σε μία εικόνα τις διαπιστώσεις του, λέγοντας: «Ο Θεός όχι μόνο παίζει ζάρια με το Σύμπαν, αλλά και τα ρίχνει τόσο μακριά, που δεν μπορούμε να δούμε τι έφερε».

Το Σύμπαν λοιπόν είναι γεμάτο ύλη και ενέργεια και αυτό που το συγκρατεί ενωμένο είναι η ελκυστική δύναμη της βαρύτητας. Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν ήταν ο πρώτος άνθρωπος που συνειδητοποίησε ότι κενό στο -όπως το ονομάζουμε εμείς- διάστημα δεν υπάρχει.

Η ορατή ύλη είναι η συνηθισμένη μορφή ύλης, η οποία συγκροτεί όλα όσα βλέπουμε: από εμάς τους ίδιους μέχρι τους πλανήτες και τα άστρα. Αυτά που οι άνθρωποι μπορούν να δουν έχουν όρια, είναι πεπερασμένα, ενώ το Σύμπαν μάλλον είναι άπειρο. Το παρατηρήσιμο κομμάτι του είναι μία σφαιρική περιοχή με τη Γη στο κέντρο της, εντός της οποίας εμπεριέχονται όλα τα ουράνια σώματα και φαινόμενα που γνωρίζουμε.

Μόλις 100 χρόνια πριν, οι επιστήμονες θεωρούσαν ότι το Σύμπαν είναι αιώνιο και αμετάβλητο και ότι αποτελούνταν αποκλειστικά από τον Γαλαξία μας, ένα «σύμπαν-νησί» στο κενό του Διαστήματος. Στα χρόνια που ακολούθησαν, ωστόσο, ανακαλύψαμε ότι το Σύμπαν γεννήθηκε πριν από σχεδόν 14 δισ. χρόνια, ότι έκτοτε διαστέλλεται και ψύχεται διαρκώς και ότι εμπεριέχει εκατοντάδες δισεκατομμύρια γαλαξίες.

Στη δεκαετία του 1920 ο αστρονόμος Edwin Hubble, χρησιμοποιώντας το ισχυρότερο τηλεσκόπιο της εποχής του, ανακάλυψε άλλους γαλαξίες, αποδεικνύοντας ότι αυτοί απομακρύνονται από εμάς με ταχύτητες ανάλογες της απόστασής τους. Αυτή ήταν η πρώτη, τεκμηριωμένη απόδειξη ότι το Σύμπαν διαστέλλεται. Μ’ αυτό, εννοούμε ότι ο χώρος «ξεχειλώνει» έτσι, ώστε η απόσταση μεταξύ δύο οποιωνδήποτε σημείων του να μεγαλώνει.

Από τη στιγμή της Μεγάλης Έκρηξης (Big Bang) το Σύμπαν άρχισε να επεκτείνεται προς τα έξω. Σύμφωνα με τη Γενική Θεωρία της Σχετικότητας του Αϊνστάιν το Σύμπαν προήλθε από μία υπέρθερμη και υπέρπυκνη αρχική κατάσταση και έκτοτε διαστέλλεται με επιβραδυνόμενο ρυθμό εξαιτίας της βαρύτητας που «αντιστέκεται» στην επέκτασή του. Οι επιστήμονες κάποτε πίστευαν ότι τελικά θα εξαντληθεί η ενέργειά του, καθώς η βαρύτητα το επιβράδυνε έλκοντας τα αντικείμενα προς το εσωτερικό του. Αλλά μελέτες απόμακρων υπερκαινοφανών αστέρων (σουπερνόβα) αποκάλυψαν ότι το Σύμπαν διαστέλλεται με γρηγορότερο ρυθμό από ό,τι στο παρελθόν, δείχνοντας ότι η επέκτασή του επιταχύνεται. Αυτό είναι δυνατόν μόνο αν το σύμπαν περιέχει αρκετή ενέργεια για να υπερνικήσει τη βαρύτητα.

Αντί λοιπόν οι ταχύτητες περιφοράς των άστρων σε κάθε γαλαξία να μειώνονται όσο απομακρυνόμαστε από το κέντρο του (όπως περίπου μειώνονται και οι ταχύτητες των πλανητών του Ηλιακού μας Συστήματος όσο μακρύτερα βρίσκονται από τον Ήλιο) αυτές παρέμεναν σταθερές σε μεγάλες αποστάσεις. Ο μόνος τρόπος που θα μπορούσαν τα άστρα αυτά να περιφέρονται με τις παρατηρούμενες ταχύτητες θα ήταν ο κάθε γαλαξίας να εμπεριέχει πολύ μεγαλύτερη ποσότητα ύλης απ’ αυτήν που μπορούμε να δούμε. Κάθε γαλαξίας, με άλλα λόγια, θα πρέπει να περιβάλλεται από ένα σφαιρικό φωτοστέφανο αόρατης, σκοτεινής ύλης, που αντιστοιχεί και στο μεγαλύτερο ποσοστό της συνολικής του μάζας.

Η σκοτεινή ύλη

Έχουν περάσει δεκαετίες από τότε που ανακαλύφθηκαν οι πρώτες ενδείξεις για μία παράξενη μορφή ύλης που υπάρχει παντού και όμως είναι αόρατη: τη σκοτεινή ύλη. Οι πρώτες απ’ αυτές προέκυψαν στη διάρκεια της δεκαετίας του ‘30, όταν ο αστρονόμος Fritz Zwicky διαπίστωσε ότι οι ταχύτητες των γαλαξιών που απαρτίζουν το γαλαξιακό σμήνος Κόμη είναι ασύμβατες με τη Νευτώνεια φυσική, εκτός και εάν εμπεριέχουν περισσότερη ύλη απ’ αυτήν που αντιστοιχεί στην ορατή τους ύλη. Στο ίδιο συμπέρασμα κατέληξε περίπου 40 χρόνια αργότερα η αστρονόμος Vera Rubin, διαπιστώνοντας ότι οι ταχύτητες των άστρων που κινούνται σε μεγάλες αποστάσεις από τους γαλαξιακούς πυρήνες είναι τόσο υψηλές που, χωρίς τη βαρυτική έλξη της σκοτεινής ύλης, θα έπρεπε να είχαν εκτιναχθεί στο Διάστημα.

Ο Ελβετός Zwicky χρησιμοποίησε τις ταχύτητες των επί μέρους γαλαξιών του σμήνους που μέτρησε ο ίδιος, τη διάμετρο του σμήνους, καθώς και την απλή Νευτώνεια φυσική. Υπολόγισε τη συνολική μάζα που θα έπρεπε να έχει το σμήνος, ώστε οι γαλαξίες που το απαρτίζουν να κινούνται με τις ταχύτητες που είχε μετρήσει. Στη συνέχεια, προκειμένου να επιβεβαιώσει το αποτέλεσμά του, υπολόγισε τη συνολική μάζα του σμήνους σε συνάρτηση με τη φωτεινότητα των γαλαξιών του.

Το αποτέλεσμα ήταν παράδοξο καθώς η μάζα που αντιστοιχούσε στη «φωτεινή» ύλη του σμήνους ήταν κατά πολύ μικρότερη από αυτή που απαιτούνταν προκειμένου να δικαιολογηθούν οι ταχύτητες των γαλαξιών του. Και έτσι το εκπληκτικό συμπέρασμα στο οποίο κατέληξε ήταν ότι το σμήνος γαλαξιών της Κόμης θα πρέπει να εμπεριέχει και τεράστιες ποσότητες ενός άγνωστου είδους ύλης, γιατί διαφορετικά οι μεγάλες ταχύτητες των γαλαξιών που το απαρτίζουν θα το είχαν «διαμελίσει». Η ύλη αυτή, επειδή δεν εκπέμπει κάποιου είδους ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που θα επέτρεπε την ανίχνευσή της, ονομάστηκε «σκοτεινή ύλη». Αυτό συμβαίνει διότι δεν αλληλεπιδρά με την ακτινοβολία και κατά συνέπεια είναι αόρατη. Το μεγαλύτερο μέρος της ύλης που εμπεριέχουν οι γαλαξίες δεν αντιστοιχεί στα άστρα και στα αέρια νέφη τους.

Η Αμερικανίδα αστρονόμος Vera Rubin κατέληξε στο ίδιο συμπέρασμα τη δεκαετία του ‘70. Επειδή η κεντρική περιοχή ενός σπειροειδούς γαλαξία εμπεριέχει και τη μεγαλύτερη συσσώρευση ορατών άστρων, οι περισσότεροι αστρονόμοι της εποχής πίστευαν ότι το μεγαλύτερο μέρος της μάζας ενός γαλαξία ήταν συγκεντρωμένο σε αυτήν ακριβώς την κεντρική περιοχή που περιβάλλει τον πυρήνα του γαλαξία, όπου η βαρυτική του έλξη είναι και ισχυρότερη. Αυτό σήμαινε ότι όσο μακρύτερα βρισκόταν ένα άστρο από το κέντρο του γαλαξία, τόσο μικρότερη θα ήταν και η ταχύτητα περιφοράς του.

Τα αποτελέσματα των μετρήσεων όμως έδειχναν ακριβώς το αντίθετο: αντί οι ταχύτητες περιφοράς των άστρων να μειώνονται όσο απομακρυνόμαστε από το κέντρο, παρέμεναν σταθερές σε μεγάλες αποστάσεις. Με άλλα λόγια, τα άστρα στις παρυφές των γαλαξιών διέγραφαν τροχιές με πολύ μεγαλύτερες ταχύτητες από αυτές που θα «έπρεπε» να είχαν, εάν η ορατή γαλαξιακή ύλη, τα αναρίθμητα δηλαδή αστέρια και τα αέρια που εμπεριείχαν, αντιστοιχούσε επακριβώς και στη συνολική τους μάζα.

Η διαπίστωση αυτή φαίνεται να έρχεται σε αντίθεση με την κοινή λογική, αφού σύμφωνα με τη Νευτώνεια φυσική η ταχύτητα περιφοράς των άστρων θα έπρεπε να μειώνεται όσο απομακρυνόμαστε από το γαλαξιακό κέντρο, όπως περίπου μειώνονται και οι ταχύτητες των πλανητών του Ηλιακού μας Συστήματος όσο μακρύτερα αυτοί βρίσκονται από τον Ήλιο. Ο μόνος τρόπος που θα μπορούσαν τα άστρα αυτά να περιφέρονται σε τόσο μεγάλες αποστάσεις από τους γαλαξιακούς πυρήνες με αυτές τις ταχύτητες θα ήταν να εμπεριέχει ο κάθε γαλαξίας πολύ μεγαλύτερη ποσότητα ύλης απ’ αυτήν που μπορούμε να δούμε.

Κάθε γαλαξίας με άλλα λόγια θα πρέπει να περιβάλλεται από μια σφαιρική άλω αόρατης, σκοτεινής ύλης, που αντιστοιχεί και στο μεγαλύτερο ποσοστό της συνολικής του μάζας. Όμως, ακόμα και σήμερα η φύση της εξακολουθεί να παραμένει άγνωστη. Οι περισσότεροι επιστήμονες συμφωνούν ότι η σκοτεινή ύλη απαρτίζεται από παράξενα στοιχειώδη σωματίδια που, αν και προβλέπεται θεωρητικά ότι σχηματίστηκαν στις πρώτες απειροστές στιγμές της κοσμικής ιστορίας, η ύπαρξή τους δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί πειραματικά.

Το γνωστό υλικό του σύμπαντος, η βαρυονική ύλη, συνίσταται από πρωτόνια, νετρόνια και ηλεκτρόνια. Η σκοτεινή ύλη ενδέχεται να εμπεριέχει βαρυονική ή μη-βαρυονική ύλη. Θα πρέπει να αντιστοιχεί σε στοιχειώδη σωματίδια, εξωτικές μορφές ύλης, όπως είναι τα WIMPs (Weakly Interacting Massive Particles, δηλαδή Ασθενώς Αλληλεπιδρώντα Σωματίδια με Μάζα) και τα αξιόνια. Η ύπαρξη των WIMPs προβλέπεται από ορισμένες θεωρίες στοιχειωδών σωματιδίων και, θεωρητικά τουλάχιστον, η παραγωγή τους μετά τη Μεγάλη Έκρηξη είναι αυτή που απαιτείται για να εξηγήσει τη σκοτεινή ύλη του Σύμπαντος. Το πρόβλημα με τα WIMPs είναι ότι δεν αλληλεπιδρούν με τη βαρυονική ύλη παρά μόνο διά μέσου της ασθενούς και της βαρυτικής αλληλεπίδρασης (δύναμης) και κατά συνέπεια, εάν όντως υπάρχουν, είναι ιδιαίτερα δύσκολο να ανιχνευτούν.

Δεν συντείνουν όμως όλοι οι επιστήμονες στη θεωρία της σκοτεινής ύλης. Υπάρχουν πολλοί φυσικοί που υποστηρίζουν ότι η αδυναμία να εντοπίσουμε τα στοιχεία που απαρτίζουν το άγνωστο υλικό του Σύμπαντος οφείλεται στο ότι δεν υπάρχει και ότι απλώς οι γνώσεις που έχουμε έως τώρα για τη βαρύτητα είναι ελλιπείς.

Η σκοτεινή ενέργεια

Η βαρυτική έλξη μεταξύ όλων των μορφών ύλης που εμπεριέχει το Σύμπαν επιβραδύνει τη διαστολή του. Το 1998, όμως, δύο ανεξάρτητες ομάδες αστροφυσικών, υπολογίζοντας τις αποστάσεις ενός είδους αστρικών εκρήξεων, ανακάλυψαν ότι η διαστολή του Σύμπαντος επιταχύνεται. Για να ισχύει αυτό, θα πρέπει το Σύμπαν να «κυριαρχείται» από μία παράξενη μορφή ενέργειας με βαρυτικά απωστικές ιδιότητες, που ονομάστηκε σκοτεινή ενέργεια.

Σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε έως τώρα, η σκοτεινή ενέργεια απαρτίζει το 68%, η σκοτεινή ύλη το 27% και η ορατή ύλη το 5% της συνολικής ύλης και ενέργειας του Σύμπαντος. Και αυτό αν θεωρήσουμε δεδομένο ότι αυτά που ξέρουμε ισχύουν. Γιατί το Σύμπαν εξακολουθεί να δημιουργεί ερωτήματα και να διευρύνει τα όρια της ανθρώπινης φαντασίας.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΤΟ NEWSBEAST.GR

54
σχόλια
 1. avatar johnP

  Ολα, ορατα και αορατα δημιουργηθηκαν απο τον ΤΡΙΑΔΙΚΟ ΘΕΟ.(Πατηρ,Υιος,και Αγιο Πνευμα).Ο ανθρωπος ο,τι και να κανει, οση τεχνολογια και να εξελιξει δεν προκειται
  ΠΟΤΕ να ανακαλυψει "πραγματα" που ΔΕΝ θα ηθελε ο Δημιουργος. Παρτε το χαμπαρι
  Ο ανθρωπος πλαστηκε για την γη και για να δοξαζει τον Δημιουργο του μεχρι να παει στην....αγκαλια του.Ολα τα "αλλα" ειναι εκ του πονηρου...

 2. avatar FJR 500

  Σας τα έλεγα θα πήξουμε στην Αγία Γραφή και στον λόγο του θεού από τους ιεροκήρυκες του Σάιτ .Απόδοτε τα Καίσαρος Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ, αλλιώς θα γυρίσουμε στις σπηλιές.

 3. avatar Κωστας Μπενετος

  Απο του Πνευματος Σου που πορευθώ ; Και απο του Προσωπου Σου που υπαγω ; Επληρωθησαν τα συμπαντα της κτησεώς Σου. Πολλαπλα συμπαντα, παραλληλα συμπαντα, συμπαντα βρεφη, συμπαντα εν τω γεννασθαι, αντισυμπαντα, αντιύλη, υπερχορδές, υπερμεμβρανες, εκαστον με ιδιαιτερους φυσικους νομους του δικου τους συμπαντος, περα απο την νευτωνια ουρανια μηχανικη, περα απο τον χωροχρονο του einstein, περα απο την κβαντομηχανικη........Προσφατα μια τιτανια δομη, ενα υπερσμηνος γαλαξιων, ενος πρώιμου συμπαντος. Πριν απο το απειρο, πριν απο το χαος, πριν απο το κενο. Υπερανω αορατης και ορατης δημιουργιας, υπερανω διαστασεων, υπερανω πασης λογικης. Οσες γνωσεις κι αν αποκτησουμε, θα ειναι μια σταγονα, ενωπιον των ωκεανων Σοφιας Της ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ.

 4. avatar Σοφοκλής Δαμιανάκης

  Ένα πρώτο βήμα στην κατανόηση & πιθανώς εξερεύνηση της εξωτικής ύλης & ενέργειας, αποτέλεσε η ανακάλυψη του πεδίου-σωματιδείου του Higgs γνωστού ως σωματίδιου του Θεού ως δομικού υλικού του βαρυτικού πεδίου. Δυστυχώς όμως καθώς στη Φυσική σε κάθε ερώτημα που βρίσκει απάντηση, δεκάδες νέα αναφύονται, έχουμε πολύ δρόμο ακόμη να διανύσουμε. Εξωτικές θεωρίες όπως των πολλαπλών συμπάντων ή των φυσσαλιδένιων κόσμων, ίσως δίνουν απάντηση στις παρατηρούμενες αντιξοότητες. Σε κάθε περίπτωση η συνεχής και άοκνη έρευνα δίνει απαντήσεις, και όχι η σκοταδιστική καταφυγή σε θεολογικά αξιώματα του υπερβατικού, που συγχέει την ηθική με την επιστήμη και την ανθρώπινη εξέλιξη.

  1. avatar Ας δούμε τι λέει ο αλάθητος Λόγος του Θεού,η Αγία Γραφή,γι’αυτό το θέμα σε αντίθεση μετο τι κάνουν οι άνθρωποι&η ψεύτικη θρησκεία.Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

   Δημιουργός ή ψεύτης; ( Τελικά ο Ιησούς είναι ο Δημιουργός του κόσμου και άρα και ο δικός σου Δημιουργός ή είναι απλά ο μεγαλύτερος ψεύτης που πέρασε από την γη ; Πρέπει να διαλέξεις ! ο Ιησούς Χριστός έκανε τέτοιες διακηρύξεις για τον εαυτό του που δεν σε αφήνει να επιλέξεις να πιστεύεις κάτι άλλο. Πρέπει να διαλέξεις τι θα θεωρείς ότι ήταν ο Ιησούς : Δημιουργός ή ψεύτης ;

   http://tinyurl.com/ycaj2s8g

   1. avatar Κώστας Μεταλλίδης

    Ήταν ένας δάσκαλος! Ο λόγος του «ο πρώτος λόγος!» ήταν και είναι πλήρης διαφωτιστικός και εξόχως απελευθεροτικός!

   2. avatar Χαχαχαχα

    Γιατί "πρέπει" να διαλέξει; Επειδή το λες εσύ;
    Το ψευτοδίλλημα το οποίο θέτεις, προϋποθέτει πως ο Χριστός είναι υπαρκτό πρόσωπο, πράγμα το οποίο αμφισβητείται.
    Αν υποθέσουμε πως ο Θεός υπάρχει και πως έχει ένα σχέδιο το οποίο περιλαμβάνει τον Χριστό ως αγγελιοφόρο του μηνύματός του, πρέπει να παραδεχτείς πως το σχέδιο δεν είναι και πολύ έξυπνο.
    7 δισεκατομύρια άνθρωποι θα πρέπει να "πειστούν" από τις "μαρτυρίες" ενός τσούρμου γιδοβοσκών οι οποίοι συν τοις άλλοις, δεν έχουν να επιδείξουν και καμία - μα καμία - άλλη προσφορά στον πολιτισμό;
    Τι κάνει τον Θεό του Χριστιανισμού να διαφέρει από όλους τους άλλους "Θεούς"; Απολύτως τίποτα.
    Με τον ίδιο τρόπο που οι άλλοι έπλασαν τους δικούς τους Θεούς, ακριβώς έτσι έπλασαν και οι Εβραίοι τον δικό τους. Δεν χρειάζεται να γίνεσαι αφελής.
    Αντιλαμβάνομαι πως κάποιοι έχετε ανάγκη να πιστεύετε σε κάποια "αόρατη" δύναμη που κινεί τα νήματα από ψηλά, από την άλλη όμως θα έπρεπε να ξέρεις πως όλο αυτό δεν βγάζει και κανένα νόημα για κανέναν άλλο εκτός από εσάς που έχετε αυτή την ανάγκη.

    1. avatar Ας δούμε τι λέει ο αλάθητος Λόγος του Θεού,η Αγία Γραφή,γι’αυτό το θέμα σε αντίθεση μετο τι κάνουν οι άνθρωποι&η ψεύτικη θρησκεία.Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

     (1/4)Θα ήθελα να απαντήσω στα πολύ σοβαρά ερωτήματα που θέτεις. Ελπίζω να σε ενδιαφέρουν πραγματικά και οι απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά και να μην κάνεις τις ερωτήσεις απλά για να κάνεις το έξυπνο ή νομίζοντας ότι δεν υπάρχουν απαντήσεις.
     Καταρχάς ο Θεός υπάρχει και αυτό δεν χρειάζεται να στο πει κάποιος αλλά αν είσαι λίγο ταπεινός και προσεκτικός και κοιτάξεις την φύση γύρω σου θα δεις παντού την δύναμη αλλά και το σχεδιασμό που προϋποθέτει σκέψη του Θεού. Από το απλό μερμήγκι, το πώς είναι σχεδιασμένο το σώμα σου εώς το σύμπαν που διατηρείτε χιλιάδες χρόνια μαθηματική ακρίβεια; Άραγε όλα αυτά τυχαία; Αν πιστεύεις ότι έγιναν όλα αυτά τυχαία τότε είναι το πρώτο μεγάλο λάθος που κάνεις στην σκέψη σου.
     Δεύτερον ο Θεός που δημιούργησε τον κόσμο και αποκαλύπτεται μέσα από την Αγία Γραφή πάντα ήθελε να μιλήσει στον άνθρωπο. Το πρόβλημα είναι ότι ο άνθρωπος δεν θέλει να ακούσει τον αληθινό Θεό γιατί ο αληθινός Θεός έχει και ηθικές απαιτήσεις που ο πονηρός άνθρωπος δεν είναι διαθετημένος να κάνει και έτσι οι άνθρωποι προκειμένου να γεμίσουν το κενό της ψυχής τους κάνουν θεούς και θρησκείες στα μέτρα τους.

    2. avatar Ας δούμε τι λέει ο αλάθητος Λόγος του Θεού,η Αγία Γραφή,γι’αυτό το θέμα σε αντίθεση μετο τι κάνουν οι άνθρωποι&η ψεύτικη θρησκεία.Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

     (2/4)Όμως το ότι υπάρχουν ψεύτικες θρησκείες αυτό δεν σημαίνει ότι ο αληθινός Θεός δεν υπάρχει. Μάλιστα ο Θεός της Αγίας Γραφής έχει παρέμβει πολλές φορές στην ανθρώπινη ιστορία. Με τον κατακλυσμό του Νώε, την σύγχυση των γλωσσών στην Βαβέλ και την διασπορά των ανθρώπων σε όλη την γη, την εκλογή ενός λαού που θα τον λάτρευε και θα είχε τους νόμους του ώστε οι άνθρωποι να ακούν για τον Θεό και τέλος με τον Ιησού Χριστό που ήταν Υιός Θεού και αναστήθηκε πραγματικά μετρά την σταύρωσή του. Και επειδή το μήνυμα της αγάπης του αληθινού Θεού έπρεπε να ακουστεί σε όλη την γη ανέλαβαν οι μαθητές και οι απόστολοι του Ιησού Χριστού να φέρουν το Ευαγγέλιο σε όλη την γη. Το Ευαγγέλιο είναι το μήνυμα της αγάπης αλλά και της σωτηρίας του Θεού σε κάθε άνθρωπο όσο αμαρτωλός και αν είναι αρκεί να μετανοήσει και να δεχτεί τον Ιησού Χριστό σαν Κύριο και Θεό του.
     Όσον αφορά τον αληθινό Θεό. Ο Θεός όχι μόνο έφτιαξε τον άνθρωπο αλλά φροντίζει η γη να δίνει καθημερινά στον άνθρωπο ότι χρειάζεται για να συνεχίσει να ζει. Σκέψου τι θα γινότανε αν για μια μόνο ημέρα δεν υπήρχε η ατμόσφαιρα να σταματά τις υπεριώδες ακτίνες του ήλιο, ή αν τα φυτά σταματούσαν να δίνουν οξυγόνο στην σωστή αναλογία που χρειάζεται η γη ώστε να αναπνέουμε; Και ο Θεός δίνει τον ήλιο , δίνει το νερό και τις βροχές και σε αυτούς που τον πιστεύουν και σε αυτούς που δεν πιστεύουν και αυτό για να δείξει την καλοσύνη αλλά και την μακροθυμία του προς όλους.

    3. avatar Ας δούμε τι λέει ο αλάθητος Λόγος του Θεού,η Αγία Γραφή,γι’αυτό το θέμα σε αντίθεση μετο τι κάνουν οι άνθρωποι&η ψεύτικη θρησκεία.Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

     (3/4)Ο Θεός δεν είναι υποχρεωμένος να δίνει ζωή ή τα αγαθά του σε κάποιον που δεν πιστεύει, άλλωστε σαν Θεός που είναι θα μπορούσε να κάνει δισεκατομμύρια άλλους ανθρώπους σε άλλους πλανήτες και να μην ασχολείται με ανθρώπους που είναι ασεβείς και μιλάνε εναντίον του όπως κάνουν οι άνθρωποι στην γη. Αλλά ο Θεός μας βλέπει σαν παιδιά του και έχει πολύ υπομονή με εμάς και όχι μόνο έχει υπομονή αλλά ο Θεός κατέβηκε στην γη στο πρόσωπο του Ιησού Χριστού ώστε να πεθάνει στην θέση του αμαρτωλού για να του δώσει σωτηρία και αιώνια ζωή. Δηλαδή ο Θεός όχι μόνο δεν θέλει να τιμωρήσει τον άνθρωπο αλλά πέθανε στην θέση του για να του δώσει αληθινή και αιώνια ζωή, αλλά ακόμα και αυτό δεν το επιβάλει αντίθετα προσκαλεί τον κάθε άνθρωπο με την θέληση του να αποδεχτεί το δώρο της αγάπης Του.
     Οι αληθινοί χριστιανοί πάντα θέλουν να κάνουν το καλό και αν υπηρετήσουν τον συνάνθρωπο τους γιατί η εντολή του Ιησού χριστού είναι [ θέλεις αγαπήσει τον πλησίον σου ως εαυτόν] ( Ματθαίο 19:19) Γι αυτό οι αληθινοί χριστιανοί είναι πάντα πρωτοπόροι σε καλά έργα που υπηρετούν τον συνάνθρωπο, ίσως έχεις γνωρίσει ανθρώπους που λένε ότι πιστεύουν αλλά δεν κάνουν καλά έργα. Θέλω να σου πω ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν γνωρίσει τον Ιησού Χριστό αλλά έχουν θρησκεία και μέσα από την θρησκεία προσπαθούν να κρύψουν την κακία της καρδιά τους.

    4. avatar Ας δούμε τι λέει ο αλάθητος Λόγος του Θεού,η Αγία Γραφή,γι’αυτό το θέμα σε αντίθεση μετο τι κάνουν οι άνθρωποι&η ψεύτικη θρησκεία.Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

     (4/4)Πάντα θα λέω σε όλους. Γνώρισε τον Ιησού Χριστό και δεν θα σε απογοητεύσει. Γιατί τα λόγια του Χριστού είναι αλήθεια, αγάπη και δικαιοσύνη δηλαδή ότι ψάχνει ένας σκεπτόμενος άνθρωπος. Οι θρησκείες των ανθρώπων θα σε απογοητεύσουν αν όμως γνωρίσεις τον γραπτό Λόγο του Θεού και ο αναστημένος Ιησούς Χριστός έρθει στην ζωή σου τότε δεν θα σε απογοητεύσει ποτέ.
     Αν δοκίμασες πολλά πράγμα στην ζωή σου γιατί δεν δοκιμάζεις και τον Ιησού Χριστό; Γιατί δεν διαβάζεις έστω μια φορά την Καινή Διαθήκη ώστε να ξέρεις από πρώτο χέρι τι ακριβώς δίδαξε και πως αντιμετώπιζε τους ανθρώπους ο Ιησούς Χριστός πριν τον απορρίψεις από την ζωή σου;
     Πίστεψε με , αφιέρωσε λίγο χρόνο να γνωρίσεις τον Ιησού Χριστό και δεν θα χάσεις. Αλώστε ο Ιησούς Χριστός είναι η πιο συναρπαστική προσωπικότητα του σύμπαντος και δεν θα σε απογοητεύσει ποτέ.

  2. avatar Ας δούμε τι λέει ο αλάθητος Λόγος του Θεού,η Αγία Γραφή,γι’αυτό το θέμα σε αντίθεση μετο τι κάνουν οι άνθρωποι&η ψεύτικη θρησκεία.Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

   Πιστεύω ότι η αληθινή επιστήμη και χρειάζεται και είναι δοσμένη από τον Θεό της Αγίας Γραφής. Ο Θεός δεν ήθελε τον άνθρωπο ένα ρομπότ ούτε να μην σκέφτεται. Το αντίθετο μάλιστα. Ο Θεός έκανε τον άνθρωπο (κατ εικόνα και ομοίωση Του) πράγμα που σημαίνει πως ο άνθρωπος είναι το μόνο ον στην γη που έχει ιδιότητες που έχει και ο Θεός. Μερικές τέτοιες ιδιότητες είναι η σκέψη, η λογική, η κριτική σκέψη, η ηθική , η συνείδηση ακόμα+ οι αναμνήσεις γιατί έτσι θυμόμαστε+ βελτιωνομαστε ως άνθρωποι. Όποιος απορρίπτει την επιστήμη είναι θρησκευόμενος και φανατικός αλλά δεν είναι μαθητής Ιησού Χριστού που έχει λάβει το Άγιο Πνεύμα που έστειλε ο Ιησούς και βέβαια δεν έχει σωτηρία και αιώνια ζωή. Πιστεύω ότι η αληθινή επιστήμη συμφωνεί με τον Λόγο του Θεού την Αγία Γραφή. Ότι λέει η Αγία Γραφή έρχεται η επιστήμη και το επιβεβαιώνει. Γιατί Αυτός που ενέπνευσε την Αγία Γραφή είναι ο ίδιος που δημιούργησε το σύμπαν και έδωσε τους φυσικούς νόμους για να υπάρχει ζωή και κοινωνία ανθρώπων και να μην ταξιδεύει ο καθένας μας στο σύμπαν μόνος του με την ταχύτητα του φωτός. Όμως οι αληθινοί επιστήμονες αν είναι ειλικρινείς άνθρωποι πρέπει να είναι+ ταπεινοί.Δηλαδή πράγματα που δεν τα ξέρουν να μην λένε ότι τα ξέρουν. Είναι καλύτερο να λένε (δεν γνωρίζουμε. Δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι. Νομίζω. Υποθέτω κτλ) Αυτό είναι ειλικρίνεια. Η επιστήμη περιγράφει κάποιους φυσικούς νόμους.Δεν μας δίνει όμως απαντήσεις από που προήλθε η αρχική ύλη, ποιος θέσπισε τους φυσικούς νόμους+ποιο το νόημα όλων αυτών.

 5. avatar Πλιατσικολογος εθνικιστής

  Εγώ πιστεύω μόνο ότι μας έμαθαν στην τοπική και το κατηχητικό. Η γη είναι επίπεδη και είμαστε το κέντρο του σύμπαντος

 6. avatar Φούσκας1

  Λέει λοιπόν αυτός ο και καλά ο σοφος Στίβεν Χόκινγκ την σοφιστία του:
  Ο Θεός όχι μόνο παίζει ζάρια με το Σύμπαν, αλλά και τα ρίχνει τόσο μακριά, που δεν μπορούμε να δούμε τι έφερε
  Και ρωτώ λοιπόν πως ξέρει αυτός, ότι ο Θεός παίζει ζάρια με το σύμπαν? Εγώ λέω την δικιά μου σοφιστία ότι Ο Θεός μπορεί να θέλει να νομίζουμε ότι παίζει ζάρια.
  Όλο σοφιστίες είμαστε. Νουνου ομως ενα.

  1. avatar Πλιατσικολογος εθνικιστής

   Πες τα συναγωνιστή. Εδω μας λένε ότι έχουν υπάρξει δεινόσαυροι. Που στο Ευαγγέλιο λέει ότι πριν τον Αδάμ και την Εύα υπήρχε ο τυραννόσαυρος ρεξ;

   1. avatar Ας δούμε τι λέει ο αλάθητος Λόγος του Θεού,η Αγία Γραφή,γι’αυτό το θέμα σε αντίθεση μετο τι κάνουν οι άνθρωποι&η ψεύτικη θρησκεία.Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

    Αν είχες διαβάσει έστω και μια φορά στην ζωή σου την Αγία Γραφή και ιδιαίτερα τα Λόγια του Ιησού Χριστού στην Καινή Διαθήκη θα ήξερες με ακρίβεια τι είπε ο Ιησούς Χριστός και τι λένε οι άνθρωποι στο όνομα Του. Η Αγία Γραφή μας λέει όλα εκείνα που πρέπει να ξέρουμε για την σωτηρία μας. Όμως όποια αναφορά κάνει σε θέματα της επιστήμης είναι ακριβέστάτη και αυτό είναι ακόμα μια απόδειξη της θεοπνευστιας της δηλαδή αν και την Αγία Γραφή την έγραψαν άνθρωποι (του Θεού) δεν έγραψαν δικές τους σκέψεις ή δικές τους θεωρίες αλλά έγραψαν ότι τους υπαγόρευε και ενέπνευσε ο Θεός. Οι δεκάδες προφητείες που περιγράφει η Παλιά Διαθήκη για τον ερχομό του Μεσσία υπήρχαν χιλιάδες χρόνια πριν έρθει ο Ιησούς Χριστός. Η εκπλήρωση πολλών προφητειών δεν εξαρτιόταν από τον Ιησού Χριστό αν υποθέσουμε ότι ήταν ένας απλός άνθρωπος που απλά ζούσε με τέτοιο τρόπο ώστε να φαίνεται ότι εκπληρώνει τις προφητείες. Πχ δεν μπορούσε ο Ιησούς να καθορίσει να γεννηθεί στην Βηθλεέμ όπως έλεγε η προφητεία ότι θα γεννιόταν ο Μεσσίας. Ο Ιησούς δεν μπορούσε να καθορίσει πως θα πεθάνει στο σταυρό όπως έλεγε η προφητεία ότι ο Μεσσίας θα πεθάνει σε ένα ξύλο ( δες Ησαΐας 53 κεφάλαιο). Ο Ιησούς δεν θα μπορούσε να καθορίσει την αμοιβή του Ιούδα σε 30 αργύρια αν ήταν απλά άνθρωπος. Όμως επειδή ήταν Θεός ήξερε από πριν τι θα γίνει +μπορούσε να οδηγήσει την ιστορία ώστε να εκπληρωθούν όλες οι προφητείες ώστε να είναι αυτό ακόμα μια απόδειξη για την ύπαρξη+αληθινοτητα του Θεού για αυτούς που ψάχνουν. Γιατί δεν ψάχνουν όλοι.

    1. avatar Πλιατσικολογος εθνικιστής

     Και ότι η Γη είναι επίπεδη αναφέρεται αλλά η επιστήμη έχει αντίθετη άποψη.

     1. avatar Ας δούμε τι λέει ο αλάθητος Λόγος του Θεού,η Αγία Γραφή,γι’αυτό το θέμα σε αντίθεση μετο τι κάνουν οι άνθρωποι&η ψεύτικη θρησκεία.Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

      Αν μπορείς να αναφέρεις το εδάφιο από την Αγία Γραφή που λέει αυτό που ισχυριζεσαι; Και πες μου αν έχεις διαβάσει ποτέ το εδάφιο Ησαΐας 40:22 ( ο Ησαΐας έζησε περίπου το 800 πΧ) [ Αυτός είναι ο καθήμενος επί το γύρω της γης] . Πολύ άνθρωποι δεν έχουν διαβάσει οι ίδιοι την Αγία Γραφή και πιστεύουν όσα λένε διάφοροι καλοπροαίρετοι άνθρωποι για να δυσφημίσουν την αλήθεια και τον Θεό της Αγίας Γραφής. Μην πέφτεις θύμα τέτοιων πονηρών ανθρώπων, μην διαδιδεις ψευδείς ειδήσεις χωρίς να τις διασταυρώσεις με τον Λόγο του Θεού. Να θυμάσαι τα Λόγια του Ιησού Χριστού [ θα γνωρίσετε την αλήθεια και η αλήθεια θα σας ελευθερώσει] (Ιωάννης8:32) . Μόνο η αλήθεια ελευθερώνει τον άνθρωπο από τα ψέματα των ανθρώπων, τις πλάνες και τις δεισιδαιμονίες του και τέλος από τα πάθη και τις αμαρτίες του. Μόνο η αλήθεια μπορεί να μας οδηγήσει σε ειρήνη ψυχής και αιώνια ζωή.

     2. avatar Πλιατσικολογος εθνικιστής

      «Ησαΐας» : 11,12- «καὶ ἀρεῖ σημεῖον εἰς τὰ ἔθνη καὶ συνάξει τοὺς ἀπολομένους Ἰσραὴλ καὶ τοὺς διεσπαρμένους τοῦ Ἰούδα συνάξει ἐκ τῶν τεσσάρων πτερύγων (σ.σ : άκρων) τῆς γῆς.»

      «Δευτερονόμιον» : 28:64 – «Και διασπερεί σε Κύριος ο Θεός σου εις πάντα τα έθνη απ’ άκρου της γης έως άκρου της γης..» (σ.σ : πάλι αναφορά στα 2 άκρα της (επίπεδης) γής)

     3. avatar Ας δούμε τι λέει ο αλάθητος Λόγος του Θεού,η Αγία Γραφή,γι’αυτό το θέμα σε αντίθεση μετο τι κάνουν οι άνθρωποι&η ψεύτικη θρησκεία.Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

      (1/6)Καταρχάς χαίρομαι που αναφέρεις εδάφια από την Αγία Γραφή. Ελπίζω ότι την έχεις διαβάσει ολόκληρη την Αγία Γραφή τουλάχιστον μία φορά και ιδιαίτερα την Καινή Διαθήκη και τα Λόγια του Ιησού Χριστού για να ξέρεις με ακρίβεια τι δίδαξε ο Ιησούς και τι λένε διάφοροι στο όνομα Του. Πιστεύω ότι σαν άνθρωποι πρέπει να συζητάμε περισσότερο τι λέει η Αγία Γραφή και τι θέλει ο Θεός από εμάς τους ανθρώπους.
      Η Αγία Γραφή δεν είναι επιστημονικό εγχειρίδιο αλλά απευθύνεται στην καρδιά του ανθρώπου και περιγράφει την αμαρτωλότητα και τα πονηρά έργα των ανθρώπων και δείχνει το δρόμο πως μπορεί ο άνθρωπος να επιστρέψει στον αληθινό Θεό και να σωθεί, δηλαδή να ζήσει αιώνια με τον Θεό που τον δημιούργησε.
      Παρόλο λοιπόν που η Αγία Γραφή δεν είναι επιστημονικό βιβλίο όπου αναφορά κάνει σε επιστημονικά θέματα είναι ακριβής. Όμως κάποιοι άνθρωποι , στην προσπάθεια τους να απορρίψουν τον Θεό της Αγίας Γραφής βγάζουν βιαστικά ή λαθεμένα συμπεράσματα από κάποια εδάφια που δεν τα καταλαβαίνουν ή τα απομονώνουν από το υπόλοιπο κείμενο.
      Και βέβαια αν γίνεται αυτό δυο περιπτώσεις υπάρχουν. Ο άνθρωπος να το έκανε αυτό από λάθος και όταν του δείχνεις το σωστό να το αναγνωρίζει και να διορθώνεται και η δεύτερη περίπτωση είναι ο άνθρωπος να είναι πονηρός να το κάνει επίτηδες γιατί απλά δεν θέλει με τίποτα να πιστέψει στον Θεό της Αγίας Γραφής γιατί δεν τον συμφέρει γιατί κερδίζει από το ψέμα ή την αμαρτία.

     4. avatar Ας δούμε τι λέει ο αλάθητος Λόγος του Θεού,η Αγία Γραφή,γι’αυτό το θέμα σε αντίθεση μετο τι κάνουν οι άνθρωποι&η ψεύτικη θρησκεία.Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

      (2/6)Σχετικά με αυτό που λες. Υπάρχουν ακόμα και σήμερα εκφράσεις που χρησιμοποιούμε αλλά δεν είναι κυριολεκτικές αλλά συμβολικές. Η χρησιμοποίηση τους δεν αναφέρεται σε μια επιστημονική αλήθεια αλλά να παράσειά ένα μήνυμα. Πχ θα σε ακολουθώ μέχρι την άκρη της γης, μέχρι την ανατολή , μέχρι τον ουρανό κτλ. Αυτό δεν είναι κυριολεκτικό αλλά θέλουμε να δείξουμε πόσο πολύ θέλουμε κάτι. Τα εδάφια που ανέφερες ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία.
      Υπάρχουν όμως εδάφια που δείχνουν ότι η Αγία Γραφή είναι θεόπνευστο βιβλίο και ο Θεός ήξερε πράγματα που οι άνθρωποι που γράψανε την Αγία Γραφή δεν τα ξέρανε.
      1) [17 ότι εξάπαντος θα σε ευλογήσω, και εξάπαντος θα πληθύνω το σπέρμα σου σαν τα αστέρια τού ουρανού, και σαν την άμμο που είναι κοντά στο χείλος τής θάλασσας· και το σπέρμα σου θα κυριεύσει τις πύλες των εχθρών σου· 18 και διαμέσου του σπέρματός σου θα ευλογηθούν όλα τα έθνη τής γης, επειδή υπάκουσες στη φωνή μου.] Γένεση 22:17 και [ Καθώς η στρατιά του ουρανού δεν δύναται να αριθμηθεί ουδέ η άμμος της θαλάσσης να μετρηθή, ούτω θέλω πληθύνει το σπέρμα Δαβίδ του δούλου μου και τους Λευΐτας τους λειτουργούντας εις εμέ ] – Ιερεμίας 33:22.
      Στο εδάφιο αυτό ο Θεός λέει στον Αβραάμ ότι θα κάνει πολλούς απογόνους (και φυσικούς αλλά και πνευματικούς που είναι η Εκκλησία του Ιησού Χριστού). Ο αριθμός των κόκκων άμμου σε όλη τη Γη εκτιμάται μεταξύ 1020 και 1024.

     5. avatar Ας δούμε τι λέει ο αλάθητος Λόγος του Θεού,η Αγία Γραφή,γι’αυτό το θέμα σε αντίθεση μετο τι κάνουν οι άνθρωποι&η ψεύτικη θρησκεία.Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

      (3/6)Ο αριθμός των άστρων στο σύμπαν εκτιμάται ότι είναι 1021 ή 1022. Αυτοί οι αριθμοί δεν είναι δυνατόν να μετρηθούν, ακριβώς όπως αναφέρει ο προφήτης Ιερεμίας. Βλέπουμε λοιπόν ότι οι τάξεις μεγέθους που επιλέγει η Αγία Γραφή να συγκρίνει, δεν είναι τυχαίες ούτε αποτελούν υπερβολή αλλά είναι μαθηματικώς συγκρίσιμες. Και αυτή η αναφορά γίνεται σε μια εποχή όπου δεν υπάρχουν τηλεσκόπια και με γυμνό μάτι είναι δυνατόν να παρατηρηθούν το πολύ 3.000 περίπου αστέρια στο νυχτερινό ουρανό.

      2) [ 4 Αν σταθείς μετέωρος σαν τον αετό, και αν βάλεις τη φωλιά σου ανάμεσα στα αστέρια, και από εκεί θα σε κατεβάσω, λέει ο Κύριος.] Προφήτης Αβδιού 4. Ο Θεός προβλέπει ότι ο άνθρωπος θα μπορέσει να βγει από την γη και να κατοικεί ακόμα και ανάμεσα στα αστέρια (διαστημικούς σταθμούς) αλλά λέει ο Θεός και από εκεί θα σε κατεβάσω και δεν θα γλιτώσεις την ημέρα της κρίσης.

     6. avatar Ας δούμε τι λέει ο αλάθητος Λόγος του Θεού,η Αγία Γραφή,γι’αυτό το θέμα σε αντίθεση μετο τι κάνουν οι άνθρωποι&η ψεύτικη θρησκεία.Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

      (4/6)3) [34 Σας λέω: Κατά τη νύχτα εκείνη θα υπάρχουν δύο επάνω σ' ένα κρεβάτι· ο ένας παραλαμβάνεται, και ο άλλος αφήνεται. 35 Δύο γυναίκες θα αλέθουν μαζί· η μία παραλαμβάνεται, και η άλλη αφήνεται. 36 Δύο θα βρίσκονται στο χωράφι· ο ένας παραλαμβάνεται, και ο άλλος αφήνεται.] Λουκάς 17:34-36. Ο Ιησούς Χριστός λέει ότι την ημέρα της δευτέρας παρουσίας Του θα έρθει τόσο ξαφνικά που κανείς δεν θα Τον περιμένει. Ο Ιησούς όμως ξέρει ότι στις διάφορες περιοχές της γης θα είναι και διαφορετική ώρα. Έτσι αλλού οι άνθρωποι θα κοιμούνται επειδή θα είναι ακόμα νύκτα, αλλού θα ξημερώνει και οι άνθρωποι θα πηγαίνουν στο χωράφι και αλλού θα είναι απόγευμα και οι άνθρωποι θα έχουν γυρίσει από το χωράφι και θα αλέθουν.

      4) [Εκτείνει τον βορέαν επί το κενόν· κρεμά την γην επί το μηδέν] Ιώβ 26: 7Η Γη αιωρείται και είναι στρογγυλή

      5) [ Δεν εγνωρίσατε; δεν ηκούσατε; δεν ανηγγέλθη προς εσάς εξ αρχής; δεν ενοήσατε από καταβολής της γης; Αυτός είναι ο καθήμενος επί τον γύρον της γης και οι κάτοικοι αυτής είναι ως ακρίδες] Ησαΐας 40:21-22 Αυτά τα εδάφια έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την πλειοψηφία των κοσμολογικών αντιλήψεων που θεωρούσαν τη Γη επίπεδη και το γεγονός ότι δεν στηρίζεται κάπου, αδιανόητο.

      Αξίζει να σημειωθεί ότι το βιβλίο του Ιώβ χρονολογείται τον 15ο αιώνα προ Χριστού. Επίσης το βιβλίο του προφήτη Ησαΐα γράφτηκε τον 8ο αιώνα π.Χ., δηλαδή περίπου 4 αιώνες προτού ο Αριστοτέλης διατυπώσει την άποψη ότι η Γη μπορεί να έχει σφαιρικό σχήμα.

     7. avatar Ας δούμε τι λέει ο αλάθητος Λόγος του Θεού,η Αγία Γραφή,γι’αυτό το θέμα σε αντίθεση μετο τι κάνουν οι άνθρωποι&η ψεύτικη θρησκεία.Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

      (5/6)6) [ και επλασε κυριος ο θεος τον ανθρωπον απο χωματος εκ της γης και ενεφυσησεν εις τους μυκτηρας αυτου πνοην ζωης και εγεινεν ο άνθρωπος εις ψυχην ζωσαν ] – Γένεσις 2:7 και [εν τω ιδρωτι του προσωπου σου θελεις τρωγει τον αρτον σου εωσου επιστρεψης εις την γην εκ της οποιας εληφθης επειδη γη εισαι και εις γην θελεις επιστρεψει ] Γένεσις 3:19 .Τα συστατικά του ανθρώπινου σώματος είναι: Οξυγόνο, άνθρακας, υδρογόνο, άζωτο, ασβέστιο, φώσφορος, θείο, κάλιο, χλώριο, νάτριο και άλλα μέταλλα. Όλα τα παραπάνω στοιχεία περιέχονται στο χώμα της γης.

      Το ίδιο γίνεται και με όποιο άλλο θέμα αναφέρεται η Αγία Γραφή ιστορικό, αρχαιολογικό , ηθικό κτλ έρχεται η επιστήμη μετά από εκατοντάδες χρόνια και επιβεβαιώνει ότι οι αναφορές της Αγίας Γραφής είναι αληθινές και αξιόπιστες.
      Όμως ένα ακόμα στοιχείο που πρέπει να προσέξεις και δεν ξέρω αν το έχεις υπ’ όψιν σου είναι οι προφητείες; Πως εξηγείς ότι υπάρχουν δεκάδες προφητείες για την έλευση του Μεσσία από πολλούς διαφορετικούς ανθρώπους και σε διαφορετικές εποχές και όλες αυτές οι προφητείες εκπληρωθήκαν από τον Ιησού Χριστό; Για παράδειγμα διάβασε τις προφητείες του προφήτη Ησαΐα στο 53 κεφάλαιο να δεις τι λέει; Πιστεύεις ότι αυτό είναι τυχαίο; Αμφισβητείς μήπως το γεγονός ότι οι προφητείες υπήρχαν πολύ πριν γεννηθεί ο Ιησούς Χριστός στη γη ;

     8. avatar Ας δούμε τι λέει ο αλάθητος Λόγος του Θεού,η Αγία Γραφή,γι’αυτό το θέμα σε αντίθεση μετο τι κάνουν οι άνθρωποι&η ψεύτικη θρησκεία.Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

      (6/6)Πιστεύω ότι ο Θεός τα έκανε όλα τόσο τέλεια και όμορφα που λίγο προσεκτικός να είναι ο άνθρωπος και λίγο ταπεινός μπορεί ευκολά να καταλάβει ότι υπάρχει Θεός και μάλιστα ο Θεός δεν σταμάτησε ποτέ να μας μιλά και να ενδιαφέρεται για εμάς.
      Όμως ο Θεός δεν θέλει να μας επιβάλει την πίστη ούτε να με εκβιάσει ώστε να τον αγαπούμε. Ο Θεός μας δίνει τα αγαθά Του για να ζούμε. Μας έδωσε τον Ιησού Χριστό για να σωθούμε. Μας περιμένει με υπομονή για να μην χαθούν κάποιοι αλλά να Τον γνωρίσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι για να σωθούνε.
      Τώρα μέσα σε αυτό το μεσοδιάστημα κάποιοι μετανοούν και σώζονται όπως και εγώ πίστεψα στον Ιησούς Χριστό στα 19 μου χρόνια κάποιοι όμως επιμένουν στην απιστία τους και στην αμαρτία τους και μια μέρα όλα αυτά θα τα βρουν μπροστά τους.
      Τέλος θα ξαναπώ για ακόμα μια φορά ότι το πρόβλημα ου δεν πιστεύουν οι άνθρωποι στον Θεό δεν είναι ότι δεν υπάρχουν αρκετές και αξιόπιστες αποδείξεις αλλά είναι ζήτημα καρδιάς και πως ερμηνεύεις στην καρδιά σου τα φυσικά φαινόμενα που βλέπεις.
      Και επειδή η καρδιά παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην κατανόηση του Θεού ο Ιησούς Χριστός είπε τα εξής λόγια : [8 Μακάριοι οι καθαροί στην καρδιά· επειδή, αυτοί θα δουν τον Θεό.] Ματθαίο 5:8.

     9. avatar Ας δούμε τι λέει ο αλάθητος Λόγος του Θεού,η Αγία Γραφή,γι’αυτό το θέμα σε αντίθεση μετο τι κάνουν οι άνθρωποι&η ψεύτικη θρησκεία.Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

      ΣΩΣΤΟ. ΤΟ ΑΛΛΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΛΑΘΟΣ ΛΕΞΕΙΣ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟΜΑΤΟΥ ΔΙΟΡΘΩΤΗ: Αν μπορείς να αναφέρεις το εδάφιο από την Αγία Γραφή που λέει αυτό που ισχυριζεσαι; Και πες μου αν έχεις διαβάσει ποτέ το εδάφιο Ησαΐας 40:22 ( ο Ησαΐας έζησε περίπου το 800 πΧ) [ Αυτός είναι ο καθήμενος επί το γύρο της γης] . Τι σημαίνει ο γύρος της γης; Πως ήξερε ο Ησαΐας ότι η γη είναι γύρος δηλαδή στρογγυλή όταν όλοι οι λαοί της γης πίστευαν ότι ήταν επίπεδη και αν έφτανες στην άκρη της θα έπεφτες στο κενό;; Πολλοί άνθρωποι δεν έχουν διαβάσει οι ίδιοι την Αγία Γραφή και πιστεύουν όσα λένε διάφοροι κακοπροαίρετοι άνθρωποι για να δυσφημίσουν την αλήθεια και τον Θεό της Αγίας Γραφής. Μην πέφτεις θύμα τέτοιων πονηρών ανθρώπων, μην διαδιδεις ψευδείς ειδήσεις χωρίς να τις διασταυρώσεις με τον Λόγο του Θεού. Να θυμάσαι τα Λόγια του Ιησού Χριστού [ θα γνωρίσετε την αλήθεια και η αλήθεια θα σας ελευθερώσει] (Ιωάννης8:32) . Μόνο η αλήθεια ελευθερώνει τον άνθρωπο από τα ψέματα των ανθρώπων, τις πλάνες και τις δεισιδαιμονίες του και τέλος από τα πάθη και τις αμαρτίες του. Μόνο η αλήθεια μπορεί να μας οδηγήσει σε ειρήνη ψυχής και αιώνια ζωή.

     10. avatar Πλιατσικολογος εθνικιστής

      Έβαλα πολύ συγκεκριμένα τμήματα από τις γραφές για να σου αποδείξω ότι έχεις λάθος. Υπάρχουν και άλλα πχ για την ηλικία της γης. Μη βλέπεις ότι θέλω να σου την πω δεν έχω κάτι με τους πιστούς καθότι η θρησκεία υπάρχει λόγω του φόβου του θανάτου. Αυτό που δε θέλω είναι η εξουσία που έχει η θρησκεία σε πολλές χώρες όπως επίσης και η προπαγάνδα που γίνεται στα παιδιά. Κατά τα άλλα ο καθένας μπορεί να πιστεύει ότι θέλει

     11. avatar Ας δούμε τι λέει ο αλάθητος Λόγος του Θεού,η Αγία Γραφή,γι’αυτό το θέμα σε αντίθεση μετο τι κάνουν οι άνθρωποι&η ψεύτικη θρησκεία.Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

      Και εγώ πιστεύω απόλυτα στο δικαίωμα και την ελευθερία του ανθρώπου να πιστεύει όπου θέλει. Πιστεύω ότι αυτή η ελευθερία επιλογής είναι δοσμένη από τον ίδιο τον Θεό και έτσι την σέβομαι σαν θεϊκό δικαίωμα του κάθε ανθρώπου. Επίσης πιστεύω ότι ο άνθρωπος πρέπει να επιλέξει ο ίδιος αν θέλει να γίνει χριστιανός και να βαφτιστεί στο νερό. Έτσι το είπε και ο Ιησούς Χριστός. Ο άνθρωπος πρώτα πρέπει να πιστέψει και μετά να βαφτιστεί ( δες Μάρκο 16:15-16). Για αυτό είμαι ενάντια στον νηπιοβαπτισμα και θεωρώ όσους το κάνουν μέρος της ψεύτικης θρησκείας της εποχής μας και ότι δεν έχουν καμία σχέση με τον Ιησού Χριστό και το Λόγο του Θεού. Όσον αφορά την ηλικία της γης και πόσα χρόνια υπάρχει ο άνθρωπος πάνω στην Γη διάβασε το παρακάτω. Θα δεις τι έχει αποδειχθεί επιστημονικά και τι ακόμα το ερευναμε.Ο μπαμπάς. (Για όσους πιστεύουν ότι ο άνθρωπος προέρχεται από τα ζώα και ότι αυτό έχει αποδειχτεί «επιστημονικά» ή ότι η Γη έγινε από μια τυχαία έκρηξη και όλα στο σύμπαν αλλά και στο σώμα του ανθρώπου μπήκαν στην θέση τους και συνεργάζονται τέλεια μεταξύ τους από σύμπτωση . Μάθε αυτό που σου κρύβει το κατεστημένο και δεν θέλει να μάθεις ποτέ την αλήθεια που θα σε οδηγήσει να πάρεις και κάποιες αποφάσεις για την αιώνια σωτηρία σου

      http://tinyurl.com/y95xwnus

     12. avatar Χαχαχαχα

      Και ο γύρος της Γαλλίας υπάρχει επίσης χωρίς να σημαίνει πως η Γαλλία είναι σφαιρική...

 7. avatar criskalts

  Ω κατακαϋμένη ανθρωπότης, μόνο ένας ξέρει τα μυστικά του σύμπαντος αλλά δυστυχώς μιλά με ακατάληπτες ρίμες...κοινώς μπούρδες...
  Όλα τα μυαλά, από αρχαιοτάτων χρόνων, ωχριούν εμπρός του.

 8. avatar paden

  επισημονικες ([...])θεωριες που αλλαζουν απο σιγμη σε στιγμη λες και ξερουν τι εγινε εδω και καποια δις χρονια

 9. avatar Ο Αριστερομ@@@@@@

  Αυτά ρε όλα τα σύμπαντα και ο χωροχρόνος, είναι απλές μα[.......]ς. Τα πάντα όλα στην ζωή, είναι μονο ο ΣΥΡΙΖΑ και θεός είναι ο Αλέξης ο Τσίπρας!

 10. avatar Ας δούμε τι λέει ο αλάθητος Λόγος του Θεού,η Αγία Γραφή,γι’αυτό το θέμα σε αντίθεση μετο τι κάνουν οι άνθρωποι&η ψεύτικη θρησκεία.Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

  Για το θέμα αυτό έχω ξαναγράψει και έχω αναφέρει όλες τις λεπτομέρειες γιατί ο κόσμος μας δεν προέρχεται από μια τυχαία έκρηξη (bing bang) ούτε η ζωή και ο άνθρωπος από κάποια τυχαία εξέλιξη των ειδών (θεωρία του Δαρβίνου). Αυτό όχι μόνο δεν είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο αλλά οι μέχρι στιγμής αποδείξεις και η λογική δείχνουν ακριβώς το αντίθετο. Ότι όλα τα πράγματα δημιουργήθηκαν τέλεια και θαυμαστά με έναν ανώτερο σκοπό. Όποιος θέλει όλα τα επιχειρήματα θα τα βρει σε αυτό το άρθρο https://www.newsbeast.gr/world/arthro/4098544/den-yparchei-theos-kai-i-epistimi-mporei-na-exigisei-kalytera-to-sympan-apo-mia-thriskeia#comments Στο θέμα αυτό θέλω να πω ότι ο Λόγος που δεν δέχονται οι άνθρωποι τις αποδείξεις ότι ο κόσμος μας και οι φυσικοί του νόμοι είναι δημιούργημα από ένα ανώτερο Ον από εμάς είναι ότι ο άνθρωπος μέσα στην λογική και πονηρή καρδιά του καταλαβαίνει αμέσως πως αν παραδεχτεί ότι υπάρχει το ανωτέρω Ον που τον δημιούργησε αμέσως γίνεται ηθικά υπόλογος για τις πράξεις του+ότι μια ημέρα θα τιμωρηθεί για αυτές.Γι'αυτό ο πονηρός και εθισμένος στην αμαρτία άνθρωπος δεν το θέλει.Για αυτό έχει εφεύρει θεωρίες που δεν χρειαζόμαστε τον Θεό της Αγίας Γραφής για να εξηγήσουμε την προέλευση του σύμπαντος.Άλλοι έχουν εφεύρει θρησκείες+τελετές για να ξεγελούν την συνείδηση τους ότι είναι καλοί θρησκευόμενοι+ο Θεός θα τους βάλει στον παράδεισο.Μόνο η ειλικρινή μετάνοια+ πίστη στον αναστημένο Ιησού Χριστό μπορεί να μας δικαιώσει μπροστά στο Άγιο Θεό+να μας δώσει αιώνια ζωή.

  1. avatar Aimilios

   -παιδι δεινοσαυρος: μπαμπα υπαρχει θεος;;
   -μπαμπας δεινοσαυρος: οχι ακομα παιδι μου...

   1. avatar Ας δούμε τι λέει ο αλάθητος Λόγος του Θεού,η Αγία Γραφή,γι’αυτό το θέμα σε αντίθεση μετο τι κάνουν οι άνθρωποι&η ψεύτικη θρησκεία.Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

    Το μεγάλο Ταξίδι . (Μήπως νομίζεις ότι είσαι ακόμα αρκετά νέος και έχεις χρόνο να μετανοήσεις ; Μήπως σε εφησυχάζει το γεγονός ότι όλοι γύρω σου φαίνεται να βαδίζουν στον ίδιο δρόμο που βαδίζεις και εσύ; Μήπως το βρίσκεις περιττό ή χάσιμο χρόνου να ασχοληθείς με την σωτηρία της ψυχής σου και να διαβάσεις τον Λόγο του Θεού; Αν ανήκεις σε μια από τις παραπάνω κατηγορίες τότε επείγει να διαβάσεις με πολύ προσοχή αυτό το εντυπάκι)

    http://tinyurl.com/yar9kky8

   2. avatar Ας δούμε τι λέει ο αλάθητος Λόγος του Θεού,η Αγία Γραφή,γι’αυτό το θέμα σε αντίθεση μετο τι κάνουν οι άνθρωποι&η ψεύτικη θρησκεία.Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

    Αιμίλιος τώρα: ο Θεός δεν υπάρχει.
    Θεός (της Αγίας Γραφής) σε 100 χρόνια: ο Αιμίλιος δεν υπάρχει.
    Άραγε ποιος και γιατί λέει την αλήθεια και ποιος και γιατί λέει ψέματα; Άραγε ποιος έχει συμφέρον να πιστεύει σε κάτι που είναι ψέματα;

  2. avatar Ellraiser

   Μην το τερματιζεις !! η αληθεια πιθανον βρισκετε καπου στην μεση.
   Ερωτημα.
   και ποιος δημιουργησε τον θεο πριν το συμπαν?
   ο παντογνωστης γιατι δημιουργησε το συμπαν? για να περναει την ωρα του? δεν ειχε κατι καλυτερο να κανη? για να ταλαιπωρει αυτα τα μηδαμινα οντα οπως εμεις?
   Εχουμε ακομη γνωσεις αμοιβαδας.
   Δεν γνωριζουμε τιποτα για τι υπολοιπες διαστασεις του συμπαντος (εκτος απο τις γνωστες).
   Σκοπος μας ειναι η κυριαρχια επι πνευματος και της ενεργειας απαλλαγμενοι απο υλη ανακαλυπτωντας την αιωνια ζωη ως πολιτισμος.
   Μηπως αυτες ειναι οι απαγορευμενες γνωσεις? Το μηλο του Αδαμ?
   Καλη ειναι η πιστη (με πολλους ομορφους νομους συμβιωσης) που ενισχυει το πνευμα αλλα οχι ισοπεδωση της επιστημης.
   Αλλιως θα ηταν τρομακτικο οτι μονη αποστολη μας ειναι να βρωμιζουμε ενα πλανητη μεχρι να τα κακαρωσουμε απο εναν κομητη η καποιο αλλο τρομακτικο γεγονος (οπως οι δεινοσαυροι !!!).
   Οι δεινοσαυροι τι ηταν? Δοκιμη?
   Συμπαν 14 δισ. ετη. Γη 4.5 δισ. ετη.
   Δυναμεις οπως ενεργεια, βαρυτητα κλπ. εχουν τρομακτικο ελενχο επι της υλης.
   Μηπως ο ιδιος ο ανθρωπος ειναι ο θεος και αυτη η αποστολη του?
   Δεν γνωριζουμε τους πολιτισμους εκει εξω (με διαφορετικο χωροχρονικο οριζοντα) και η επιδραση τους επανω μας.
   Ισως καποτε η γενετικη η κατι αλλο ξεκλειδωση την δυναμη του μυαλου και ξεφυγουμε απο ολες αυτες τις βλακωδεις συμπεριφορες που μας καταταση ακομη στα ζωα (ασχετα αν εχουμε μεγαλη εντυπωση για το ειδος μας προς στιγμη).

   1. avatar Ας δούμε τι λέει ο αλάθητος Λόγος του Θεού,η Αγία Γραφή,γι’αυτό το θέμα σε αντίθεση μετο τι κάνουν οι άνθρωποι&η ψεύτικη θρησκεία.Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

    Τα ερωτήματα που θέτεις είναι τα πιο βασικά ερωτήματα που έχει ο κάθε σκεπτόμενος άνθρωπος (και πρέπει να έχει): ποιοί είμαστε; Γιατί γεννηθηκαμε σε αυτή την γη; Ποιο το νόημα και ο σκοπός της ζωής; Που πάμε όταν φεύγουμε από αυτήν την ζωή; Άραγε υπάρχει κάτι περισσότερο από τον τάφο που αξίζει να ασχοληθώ με αυτό και αν χρειαστεί να θυσιάσω τα πάντα σε αυτήν την ζωή για να το κερδίσω; Όμως ποιος θα μας δώσει τις απαντήσεις σε όλα αυτά τα σοβαρά και κρίσιμα ερωτήματα; Και πως θα ξέρουμε ότι αυτός που μας δίνει τις απαντήσεις είναι αξιόπιστος και μιλά μετά γνώσεως και όχι θεωρητικά; Να πω πως κανένας άνθρωπος στις ημέρες μας δεν μπορεί να μας πει με ακρίβεια πως δημιουργήθηκε το σύμπαν και πως δημιουργήθηκε ο πρώτος άνθρωπος για τον απλό λόγο ότι δεν ήταν παρόν στα γεγονότα. Μόνο υποθέσεις μπορεί να κάνει. Υπήρξε όμως κάποιος που μπήκε στην ανθρώπινη ιστορία και μίλησε με ανθρώπους όπως εσύ και εγώ. Ήταν Αυτός στον οποίο ο Θεός είπε [ ας ποιησωμεν άνθρωπο κατ εικόνα ημών και ομοίωση ημών ] (δες Γένεση 1:26). Σε ποιον μίλησε ο Θεός και γιατί χρησιμοποιεί πληθυντικό αριθμό; Σίγουρα δεν μιλούσε σε κάποιον άγγελο. Ο Θεός μιλούσε στον Ιησού Χριστό που τότε ήταν γνωστός ως "ο Λόγος του Θεού" (δες Ιωάννη Ευαγγέλιο 1:1-3). Ο Ιησούς Χριστός λοιπόν ήταν παρόν στην δημιουργία και του σύμπαντος+του Αδάμ του πρώτου ανθρώπου οπότε μπορούσε να μιλά με γνώση +σιγουριά ότι αυτά που δίδασκε είναι αλήθεια.Αν δεν με πιστεύεις διάβασε την Καινή Διαθήκη να δεις ότι ο Ιησούς δεν είπε ποτέ ψέματα.

    1. avatar Ellraiser

     Το ξερω αλλα το τεραστιο λαθος των θρησκειων και στην παρουσα φαση του χριστιανισμου ειναι οτι ο Χριστος εδειξε τον δρομο και οχι την τυφλη θεοποιηση ως ενα ασυλληπτο αποτελεσμα που αγγιζει ακομη και σημερα τις τασεις της ειδολολατριας (οχι ως θρησκεια αλλα ως αποτελεσμα στην συνειδηση των πιστων).
     Ο ανθρωπος κανη τρομερα σφαλματα και παρεξηγησεις.
     Παραδειγμα και ποιος δεν συμφωνει με το αγαπατε αλληλους αλλα δεν συμφωνω ο τι η θεοποιηση ειναι κατι το απαγορευμενο και πρεπει να δηλωσουμε υποταγη στους αιωνες.
     Η ενσταση μου ειναι οτι ο Χριστος δεν ειναι ο Υιος του Θεου (με το μεγαλειο της απιαστης βασιλειας του) αλλα ο Υιος του Ανθρωπου. Που ειναι και ο σκοπος μας.
     Να συμπληρωσω οτι εδω ακομη και σημερα θα καταδικαστω ως αιρετικος στην πυρα και στον αφορισμο.
     Ακομη και το οτι οι θρησκειες εχουν τρομερα στοιχεια ανθρωπινης εκμεταλευσης απο τους αντιπροσωπους των.
     Μην αναφερεσε τοσο στα Ευαγγελια (χωρις να θελω να ακυρωσω αρκετα - οχι ολα - σωστα που αναφερουν) γιατι ειναι ολα συγγραμματα ανθρωπων εκτος απο το μοναδικο θεϊκο με τις δεκα εντολες το οποιο παλι δεν εμφανιζεται πουθενα.
     Τι θα ελεγες στην επαναστικη θεωρια της πανσπερμιας του συμπαντος οτι ο Χριστος μπορει να ηταν απεσταλμενος ενος ασυληπτα εξελιγμενου πολιτισμου με χαλιναγωση του πνευματος και της αιωνιας ζωης και με απιστευτες γνωσεις πανω στο DNA και κατα επεκταση στην υλη με σκοπο να μας συγκρατηση απο την αυτοκαταστροφη?
     τελος παντων οι γνωσεις ειναι ακομη νηπιακες.

  3. avatar εφραιμ , αποστολη , μη μας παρουνε αλλοι τα προβατα

   ψευτικη θρησκεια ειναι αυτη του Γιαχβε , του θεου του Ισραηλ και του γιου του , που τα γιδια νομιζουν οτι γεννηθηκε απο παρθενα και εκανε κρασι απο νερο και σουβλακια απο μπαρμποτσαλα και

   1. avatar Ας δούμε τι λέει ο αλάθητος Λόγος του Θεού,η Αγία Γραφή,γι’αυτό το θέμα σε αντίθεση μετο τι κάνουν οι άνθρωποι&η ψεύτικη θρησκεία.Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

    Θα ήθελα να σου κάνω μια ερώτηση και σκέψου πριν απαντήσεις. Δεν πιστεύεις στον Θεό (της Αγίας Γραφής ) γιατί α) δεν πιστεύεις ότι υπάρχει οπότε σαν ένας λογικός άνθρωπος δεν έχει νόημα να πιστεύεις σε έναν ανύπαρκτο Θεό; β) δεν πιστεύεις γιατί ενώ ξέρεις ότι υπάρχει Θεός ο Θεός όπως μας τον περιγράφει η Αγία Γραφή δεν σε ικανοποιεί ούτε εκπληρώνει τα ηθικά στάνταρ που θα ήθελες από τον Θεό; γ) δεν πιστεύεις επειδή δεν είσαι σίγουρος ότι υπάρχει Θεός και επειδή δεν μπορείς ποτέ να σιγουρευτείς για την ύπαρξη του Θεού προτιμάς να μην πιστεύεις για να μην χάνεις τον χρόνο σου με κάτι που τελικά να αποδειχθεί ότι δεν υπάρχει τίποτα πέρα από αυτήν την ζωή. Το τραγούδι (μια ζωή την έχουμε αν δεν την γλεντήσουμε τι θα καταλάβουμε... κτλ) είναι αυτό που σε εκφράζει απόλυτα. Θα ήθελα την ειλικρινή σου απάντηση και θα σου πω την γνώμη μου. Νομίζω ότι επειδή πέρασα από κάποιες καταστάσεις πριν τελικά πιστέψω στον Ιησού Χριστό ως Κύριο και Θεό μου και στην ανάσταση Του πιστεύω ότι μπορώ να απαντήσω με βάση την δική μου εμπειρία και αναζήτηση για τον Θεό και για ικανοποιητικές απαντήσεις. Ευχαριστώ και εύχομαι αυτός ο χρήσιμος και εποικοδομητικός διάλογος να συνεχιστεί.

  4. avatar απόγονοι του Αδάμ

   Έχω μια απορία πως βγήκαν οι Κινέζοι αφρικανοι;;;;;από τον Αδάμ και την ευα;;;;;;

   1. avatar Ας δούμε τι λέει ο αλάθητος Λόγος του Θεού,η Αγία Γραφή,γι’αυτό το θέμα σε αντίθεση μετο τι κάνουν οι άνθρωποι&η ψεύτικη θρησκεία.Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

    Ναι . Η Αγία Γραφή λέει ότι εξ ενός ανθρώπου έγιναν όλα τα έθνη και οι φυλές ( δες την ομιλία του Αποστόλου Παύλου στην Αθήνα πριν 1950 χρόνια που απάντησε με πειστικά επιχειρήματα σε όλα αυτά τα ερωτήματα που είχαν οι Αθηναίοι εκείνης της εποχής. Αν έχεις μια Καινή Διαθήκη διάβασε Πράξεις Αποστόλων 17:26). Το ότι είμαστε όλοι οι άνθρωποι απόγονοι ενός πρώτου ανθρώπου του Αδάμ φαίνεται και από το αίμα.το αίμα ενός Κινέζου μπορεί να μεταγγιστει σε ένα λευκό ή μαύρο και το αντίστροφο. Πράγμα που σημαίνει ότι είμαστε το ίδιο "είδος" δηλαδή έχουμε έναν κοινό πρόγονο. Όμως το αίμα του πιθήκου ή του γορίλα δεν μπορεί να μεταγγιστει σε άνθρωπο είτε Έλληνα είτε Κινέζου γιατί δεν είναι το ίδιο είδος. Άρα το χρώμα του δέρματος δεν αλλάζει το "είδος". Αυτό είναι ακόμα μια απόδειξη πως ότι λέει η Αγία Γραφή είναι ακριβές, επιστημονικό και 100% αλήθεια , όπως η Αγία Γραφή είναι αληθινή σε όποιο θέμα της ζωής και αν αναφέρεται και οι άνθρωποι στερούν τον εαυτό τους από πολλές ευλογίες αλλά και γνώση της αλήθειας που θα είχαν αν μελετούσαν την Αγία Γραφή σαν τον Λόγο του Θεού όπως και πραγματικά είναι.

  5. avatar Μεγάλε

   Το κούρασες

   1. avatar Ας δούμε τι λέει ο αλάθητος Λόγος του Θεού,η Αγία Γραφή,γι’αυτό το θέμα σε αντίθεση μετο τι κάνουν οι άνθρωποι&η ψεύτικη θρησκεία.Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

    Νομίζω ότι αυτά που έχω να πω είναι σημαντικά πράγματα , το πιο σημαντικό πράγμα που υπάρχει και αυτό είναι το που θα πάει ο άνθρωπος όταν πεθάνει δηλαδή που θα περάσει την αιωνιότητα του. Η απάντηση σε αυτό έχει να κάνει αν υπάρχει Θεός και αν υπάρχει Θεός τελικά πως θέλει να τον λατρεύουμε δηλαδή μέσω ποιας θρησκείας γιατί είναι φανερό ότι δεν οδηγούν όλες οι θρησκείες στον ίδιο Θεό που μας αποκαλύπτει η Αγία Γραφή. Από την άλλη δεν θεωρώ ότι απαντώ στις πνευματικές αναζητήσεις των ανθρώπων αν πω απλά (πίστεψε στον Θεό και στον Ιησού Χριστό επειδή έτσι το θέλω εγώ ή έτσι πρέπει) πιστεύω ότι ο λογικός και σκεπτόμενος άνθρωπος θέλει αποδείξεις και λογικά επιχειρήματα. Η Αγία Γραφή έχει όλες αυτές τις αποδείξεις και απαντήσεις που χρειαζόμαστε. Η επιστήμη και η παρατήρηση της φύσης έρχεται να επιβεβαιώσει αυτά τα οποία λέει η Αγία Γραφή σε όλους τους τομείς. Αυτό που χρειάζεται για να καταλάβει κάποιος τι είναι αλήθεια και τι επιστημονικό είναι καθαρή και ειλικρινή καρδιά που θέλει να κάνει το δίκαιο και το σωστό τόσο ενώπιον των ανθρώπων όσο και ενώπιον του Θεού που μας δημιούργησε. Για αυτό πιστεύω ότι υπάρχει αλήθεια και η αλήθεια αποκαλύπτεται σε όσους την ψάχνουν ειλικρινά και δεν συμβιβάζονται με το ψέμα για να απολαύσουν για λίγα χρόνια εφήμερες χαρές και διάφορες αμαρτίες που τόσο έντεχνα ο εχθρός της ψυχής προσφέρει στον κάθε άνθρωπο προκειμένου να του κλέψει ότι πιο πολύτιμο διαθέτει. Την ψυχή του και το που θα περάσει την αιωνιότητα του.Ευχαριστώ για τον χρόνο σου.

 11. avatar Ν.Δ

  Ο Τσίπρας φταίει!!!

 12. avatar 08:02

  Τη φύση Σου, κοιτάζω, απορώ θαυμάζω τη σοφία Σου την τρανή.Εισαι Θεός μεγάλος,δεν υπάρχει άλλος έτσι να μεγαλουργεί.Τα έργα Σου τα θαυμαστά μου μιλούν γι'αυτη τη χάρη π'αγαθοποιει,με δύναμη.Οι αυγες χαράζουν,τ'αστρα ανταυγαζουν κι όλα ψάλλουν με μια φωνή.Δοξα αλληλούια, δόξα αλληλούια, αλληλούια, αμήν.
  Ευλόγησε ψυχή τον Ύψιστο Θεό,που σ' έφερε εδώ στη γη με ένδοξο σκοπό.Σαν την εικόνα Του, θέλει να κάμει σε,σ'εγεννησ'η αγαπηΤου,ευλογεί Τον πιστε.Για οδηγό στη γη,για της ψυχής σου φως σου χάρισε το Λόγο Του, μεγάλο θησαυρό.Κι εκτός των αγαθών που σου 'δωσε στη γη,σου χάρισε με το Χριστό, αιωνια ζωή.Ποτε λοιπόν ψυχή μη λησμονεις Αυτόν,αλλά ευλογει διαρκώς,ευλογει το Θεό.

 13. avatar 08:02

  Οι ουρανοί διηγούνται την δόξαν τού Θεού,και το στερέωμα αναγγέλει το έργον των χειρών αυτού.Η ημέρα προς την ημέραν λαλεί λόγον,και η νυξ προς την νύχτα αναγγέλει γνώσιν.Δεν είναι λαλιά , ουδέ λόγος,των οποίων η φωνή δεν ακούγεται.Εις πάσαν την γην εξήλθεν ο φθόγγος αυτών,και ως τών περατων της οικουμένης οι λόγοι αυτών.Εν αυτοίς έθεσε σκηνην δια τον ήλιον,και ούτος εξέρχεται ως νυμφίος εκ του θαλάμου αυτού,αγαλλεται ως ανδρείος εις το να τρεξη το στάδιον, απ'άκρου του ουρανού είναι η έξοδος αυτού,και το καταντημα αυτού έως άκρου αυτού,και δεν κρυπτεται ουδέν από της θερμοτητος αυτού.Ψαλμ.ιθ:1-6.Αυτος είναι ο καθήμενος επί τόν γυρον της γης,και οι κάτοικοι αυτής είναι ως ακρίδες,Ο ΕΚΤΕΙΝΩΝ ΤΟΥΣ ΟΥΡΑΝΟΎΣ ΩΣ ΠΑΡΑΠΕΤΑΣΜΑ,ΚΑΙ ΕΞΑΠΛΟΝΩΝ ΑΥΤΟΥΣ ΩΣ ΣΚΗΝΗΝ ΠΡΟΣ ΚΑΤΟΙΚΗΣΙΝ,ο φέρων τους τους ηγεμόνας εις το μηδέν,και καθιστων ως ματαιότητα τους κριτας της γης.Ησαιας.40:22'23.Δεν νομίζω ότι ο Ησαΐας γνώριζε ότι το σύμπαν διαστέλλεται!Ο Κύριος τον πληροφόρησε!Επίσης,Ιώβ.θ,8,Ψαλμός,ρδ,1,2, Ησαιας,μβ5,μδ24,να13, Ιερεμίας,10:12

  1. avatar Greytemples

   Μπραβο... ξερεις καλα τα παραμυθακια σου... Αυτο δεν τα κανει και αληθινα ομως...

  2. avatar Tim123

   Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν δηλαδή 🙂

 14. avatar Stateless

  Όλα τα πράγματα κάνουν τους κύκλους τους με αρμονία μέχρι να εξασθενήσουν.

 15. avatar γαλαζοκολόκυθο

  οταν η νευτωνια φυσικη του μηλου που πεφτει λογω ''βαρυτητας''' ,αποδεικνυεται εν τη πραξη μπακαλιστικη αριθμητικη με τα δακτυλα, χρειαζεται να επινοήσεις σκοτεινες υλες και σκοτεινες ενεργειες ,για να ερμηνευσεις τα ανεξηγητα, χωρις καν να εχεις ορισει τιειναι υλη ,τι ειναι ενεργεια και ποιες οι αφοριστικες διαφορες τους
  Καποια στιγμη θα απαλλαγουμε απο το βαρος της νευτωνιας φυσικης της ''βαρυτητας'και τοτε καθε κατεργαρης (με ή χωρις νομπέλ με η χωρις φουντωτο μαλλί )στον ''πάγο'' του , κισως το ''μηδεν'' και το ´απειρο'' η ''αρχη'' και το'' τελος'' ναρθουν πιο κοντα.

 16. avatar FJR 500

  Το μόνο που γνωρίζω είναι ότι δεν γνωρίζω τίποτα. Και μεις ασχολούμαστε με τόσο ηλίθια πράγματα ενώ ένας ωκεανός πληροφοριών και γνώσεων μας περιμένει να τον ανακαλύψουμε. Θα βγει και ο Ευαγγελιστής του Σάιτ να πει τα δικά του και θα τελειώσει την επιστήμη με την Βίβλο .

  1. avatar γαλαζοκολόκυθο

   αν δεν γνωριζεις τιποτα τοτε δεν γνωριζεις και το μονο
   γενικα οι κρασοκανατες αμπελοφιλοσοφοι ελεγαν ελαφρα τη καρδία συχνα πυκνα την ουρδιτσα - ευφυολόγημά τους την οποια οι
   ''''''''επιγονοι''''''''' συγχρονοι ντενεκεδες αντι να διυλισουν -εξευγενισουν θεοποιησαν,ντενεκεδες γαρ.
   εννοειται οτι δεν σε μεμφομαι επι προσωπικου.

Παρακαλούμε περιμένετε ...