Ολόγυμνοι σε παραλίες της Αττικής

Δε χρειάζεται να ξενιτευτεί κανείς σε κάποιο νησί της άγονης γραμμής για να απολαύσει το μπάνιο χωρίς μαγιό


WEEKEND
0:03
18/06/2016
Ολόγυμνοι σε παραλίες της Αττικής
19
loading

Ο γυμνισμός είναι λίγο παρεξηγημένος... Κάποιοι -εντελώς λανθασμένα- τον συνδέουν απευθείας με το σεξουαλικό κομμάτι και το γνωστό «ψωνιστήρι», ενώ η πραγματική σημασία του είναι εντελώς διαφορετική. Το κολύμπι χωρίς μαγιό σου δίνει μια μοναδική αίσθηση ελευθερίας, χαλάρωσης και ευεξίας.

Το θέμα είναι ότι δεν χρειάζεται να ξενιτευτεί κανείς σε κάποιο νησί της άγονης γραμμής ή σε κάποια έρημη βραχονησίδα για να το κάνει πράξη. Μπορεί να απολαύσει το μπάνιο σου ολόγυμνος, σε κάποια από τις παραλίες γυμνιστών της Αττικής.

Η Ελλάδα μαζί με τη Γαλλία και την Κροατία διεκδικούν από τις πρώτες θέσεις στις προτιμήσεις των γυμνιστών με τις οργανωμένες παραλίες και τα ειδικά ξενοδοχεία να αυξάνονται.  Από τη Σκιάθο έως την Αντίπαρο, κι από τα φημισμένα Μάταλα της Κρήτης έως το Κέδρο στη Δονούσα, η Ελλάδα διαθέτει πολλές παραλίες, λιγότερο ή περισσότερο γνωστές.

Ξενοδοχεία υπάρχουν στην Ελλάδα τα οποία προσελκύουν μόνο γυμνιστές που κυκλοφορούν στις πισίνες χωρίς ρούχα και δεν προξενούν το ενδιαφέρον των ανθρώπων που κάνουν εκεί διακοπές.

Φυσικά, αν δεν έχετε ξανακάνει γυμνισμό, θα σας φανεί λίγο παράξενο στην αρχή. Όμως, αν ανήκετε στην κατηγορία των ανθρώπων που επιλέγουν να παίρνουν μάτι στη θέα του γυμνού, τότε, αναμφίβολα τα μέρη αυτά δεν είναι κατάλληλα για εσάς.

Όπως αναφέρθηκε λοιπόν για να κάνει κανείς γυμνισμό δεν χρειάζεται να ξενιτευτεί...

nudism

Δείτε τις παραλίες της Αττικής που προσφέρονται για γυμνισμό

Ραμνούντα(ς)

Η συγκεκριμένη παραλία απέχει 65χιλιόμετρα από την Αθήνα. Βρίσκεται στα βορειοανατολικά της Αττικής και είναι από τις πιο αγαπημένες παραλίες των γυμνιστών, αφού η πρόσβαση είναι δύσκολη και ο κόσμος ελάχιστος.

Η πρόσβαση στην παραλία κάτω από τον αρχαιολογικό χώρο του Ραμνούντα απαιτεί προσοχή και αντοχές, γι' αυτό και οι Αθηναίοι που φτάνουν εκεί για το κυριακάτικο μπάνιο είναι ελάχιστοι. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι η εν λόγω παραλία είναι εδώ και χρόνια αγαπημένη επιλογή των γυμνιστών της Αττικής.

Με πορεία προς το Γραμματικό στρίψτε δεξιά λίγο, πριν από το χωριό, στην ταμπέλα που αναγράφει Λιμνιώνας και συνεχίστε με προσοχή στον πολύ απότομο χωματόδρομο έως την πινακίδα που δείχνει αριστερά προς Σέσι. Τότε στρίψτε δεξιά και μια απότομη κατηφόρα θα σας οδηγήσει στην εκκλησία όπου θα παρκάρετε και θα κατευθυνθείτε προς την ακτή.

Λεγρενά ΚΑΠΕ

3434Είναι μια παραλία «εξωτική» και αγαπημένη των γυμνιστών. Λίγο πριν τα Λεγρενά με κατεύθυνση προς Σούνιο (στο 63ο χλμ. της λεωφ. Σουνίου), στο τέλος της μεγάλης ευθείας μετά τον οικισμό Χάρακας, υπάρχει μια μεγάλη ταμπέλα, που οδηγεί σε δεξιά στροφή στον χωματόδρομο. Λίγα μέτρα πιο κάτω η ταμπέλα που αναγράφει «Ιδιοκτησία ΚΑΠΕ (Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας)» είναι η σωστή.

Όμως ακόμη δεν είναι ο τελικός προορισμός. Πρέπει κάποιος να ακολουθήσει τον χωματόδρομο μέχρι να φτάσει στο πλάτωμα. Εκεί πάρτε το μονοπάτι προς τα δεξιά. Η δύσβατη κατάβαση θα σας αποκαλύψει μια μικροσκοπική παραλία καθώς και βραχώδεις όρμους και σπηλιές για τους λάτρεις της υποβρύχιας περιπέτειας.

Λιμανάκια και Riba's

Τα Λιμανάκια είναι γνωστά και διάσημα. Οι διάσημοι βραχώδεις κολπίσκοι ανάμεσα στη Βάρκιζα και τη Βουλιαγμένη αποτελούν ένα από τα «καταφύγια» των γυμνιστών. Στην παραλία κάτω από το Riba's μπορείτε να κάνετε γυμνισμό. Η κατάβαση στην παραλία είναι λίγο «περιπετειώδης» αλλά αξίζει τον κόπο.

Μαύρο Λιθάρι

Η συγκεκριμένη παραλία είναι από τις πιο γνωστές παραλίες της Σαρωνίδας, στα «όρια» με την Ανάβυσσο. Οι γυμνιστές επιλέγουν να κατέβουν στην παραλία που είναι χτισμένο το  ξενοδοχείο και από εκεί να περπατήσουν προς το βόρειο τμήμα της, όπου είναι το «στέκι» των γυμνιστών.

Βραυρώνα

Μόλις δύο χιλιόμετρα από το μικρό μουσείο της θεάς Αρτέμιδος, βρίσκεται μια όμορφη παραλία -με πεντακάθαρα νερά- που προτιμάται από τους γυμνιστές. Είναι μια από τις ομορφότερες παραλίες της Αττικής, μακριά από τη φασαρία και την κίνηση. Για τους πιο τολμηρούς σε ένα πιο απόμερο σημείο και μικρή παραλία γυμνιστών.

Στον δρόμο από Μαρκόπουλο προς Πόρτο Ράφτη, πριν το Π. Ράφτη στρίβετε αριστερά προς τον αρχαιολογικό χώρο Βραυρώνας και τις παιδικές κατασκηνώσεις Χαμολιάς. Πριν τις κατασκηνώσεις και απέναντι από τον οικισμό Πολυτεχνείου, θα δείτε μια χερσόνησο με λόφο. Στο σημείο αυτό στρίβετε αριστερά και παρκάρετ. Ακολουθείστε το μονοπάτι και στο τέλος βρίσκεται ένας οργανωμένος βραχώδης κόλπος γυμνιστών.

Ναός του Ποσειδώνα

ΝΑΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ

Δύσκολο να πιστέψεις ότι τόσο κοντά σε ένα τουριστικό αξιοθέατο  μπορείς να κολυμπήσεις, σε «ημιβραχώδη» έστω παραλία. Λίγο πριν από την είσοδο στον αρχαιολογικό χώρο του Σουνίου, εκεί όπου αρχίζει η διχάλα, και δεξιά μας, όπως κοιτάζουμε προς το ναό, έχουμε έναν μεγάλο χώρο πάρκινγκ, ενώ αριστερά μας υπάρχει περίφραξη με μια μικρή καφέ ταμπέλα που μας ενημερώνει ότι εδώ υπάρχει ο ναός της Αθηνάς.

Υπάρχει μονοπάτι που, έπειτα από σχετικά απότομη κατάβαση περίπου 200 μ., καταλήγει σε μια διπλή μικρή παραλία με ψιλό χαλικάκι. Το ένα τμήμα της παραλίας, που χωρίζεται από την άλλη με ένα βράχο, θεωρείται παραλία γυμνιστών.

Μαρίκες στη Ραφήνα

Υπάρχει μία οργανωμένη με αυτό το όνομα που δεν απευθύνεται σε γυμνιστές, αλλά για ένα κολπίσκο, κρυμμένο πίσω από βράχια στην ίδια περιοχή. Το έδαφος είναι αρκετά ανώμαλο, γι' αυτό και χρειάζεται πολλή προσοχή. Η συγκεκριμένη παραλία έχει πολλούς οπαδούς, καθώς είναι ιδιαίτερα σκιερή και δροσερή, γεγονός που την κάνει ιδανική επιλογή κατά τη διάρκεια του ελληνικού καύσωνα.

Πίσω από την αμμουδερή παραλία της Ραφήνας, στις Μαρίκες βρίσκεται ο μικρός και βραχώδης κολπίσκος παράδεισος για γυμνές βουτιές. Στη δεξιά άκρη της παραλίας της Ραφήνας, θα βρείτε τα σκαλοπάτια που ανηφορίζουν σ' ένα μονοπάτι που θα σας οδηγήσει στον κολπίσκο.

Μπουκουρίμα, Κερατέα

444Βρίσκεται μια ανάσα από την δημοφιλέστατη Κακιά Θάλασσα. Θα τη βρείτε εύκολα, στρίβοντας αριστερά στην Λεωφόρο Λαυρίου, στην πινακίδα που γράφει Κακιά Θάλασσα. Λίγο πριν μπείτε στον ομώνυμο οικισμό, στρίβετε αριστερά στην οδό Άρεως και ακολουθείτε την ευθεία μέχρι το τέλος της ασφάλτου. Εκεί αφήνετε το αυτοκίνητο και ακολουθείτε με τα πόδια τον χωματόδρομο στα δεξιά σας. Αυτός σιγά σιγά θα γίνει μονοπάτι που θα σας οδηγήσει στην παραλία.

Το νομοθετικό πλαίσιο για τους... πρωτάρηδες

Στην Ελλάδα βρίσκεται σε ισχύ σχετικό νομοθετικό πλαίσιο από το 1983, το οποίο ορίζει ότι ο γυμνισμός δεν επιτρέπεται σε σημεία, μακριά από τη θαλάσσια περιοχή του Κέντρου Παραθερισμού Γυμνιστών, πάνω σε σκάφος ή άλλα θαλάσσια μέσα αναψυχής.

Ο ίδιος νόμος σημειώνει ότι η άσκηση γυμνισμού περιορίζεται αυστηρά στους χώρους και την παραλία μπροστά από το Κέντρο Παραθερισμού Γυμνιστών έως τη δύση του ηλίου, ενώ δεν επιτρέπει την είσοδο ανηλίκων οι οποίοι δεν συνοδεύονται, στα κέντρα παραθερισμού.

Σημαντικό είναι το άρθρο 6 του συγκεκριμένου νόμου, το οποίο ουσιαστικά παραπέμπει στο άρθρο 353 του ποινικού κώδικα σχετικό με την πρόκληση σκανδάλου με ακόλαστες πράξεις.

2346934

Ο νόμος για το γυμνισμό αναφέρει χαρακτηριστικά ότι : «Η άσκηση γυμνισμού στο χώρο των εγκαταστάσεων των κέντρων και το χώρο του αιγιαλού και της παραλίας που βρίσκεται μπρος από αυτές δεν αποτελεί αδίκημα κατά τις διατάξεις του άρθρου 353 του Ποινικού Κώδικα».

Συμπερασματικά λοιπόν, εάν λάβει κανείς υπόψη του τη συγκεκριμένη διάταξη, συμπεραίνει ότι όποιος πράξει το αντίθετο βρίσκεται αντιμέτωπος με το άρθρο 353 του ποινικού κώδικα, το οποίο ορίζει ότι «όποιος επιχειρεί ακόλαστη πράξη και προκαλεί με αυτήν σκάνδαλο, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών». Στο ίδιο άρθρο αναφέρεται μάλιστα ότι όποιος προσβάλλει βάναυσα την αιδώ άλλου με ακόλαστη πράξη που ενεργείται ενώπιόν του, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι έξι μηνών ή με χρηματική ποινή».

Στο ίδιο σημείο μάλιστα αναφέρεται ότι η «βάναυση προσβολή» της αιδούς γίνεται μπροστά σε ανήλικο κάτω των 15 ετών, προβλέπεται ακόμα και φυλάκιση».

Σε όλα τα παραπάνω δεν αναφέρεται ρητά όμως, πότε ένας γυμνιστής προσβάλει τη «δημόσια αιδώ», πότε ξεπερνάει τα όρια προσβολής της και φυσικά τι ακριβώς σημαίνει ο όρος «ακόλαστη πράξη με την οποία προκαλεί σκάνδαλο». Είναι δεδομένο λοιπόν ότι ο νόμος περιέχει σημαντικές ασάφειες και περιορισμούς...

Δείτε όλα τα θέματα του Weekend

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

19
σχόλια
 1. avatar Tsitaidou

  Πάντως όσες φορές έκανα γυμνυσμο κάποιος βρέθηκε να με ενοχλεί μοστραροντας τα προσόντα του λες και δεν είχαν οι άλλοι το ίδιο Ότι ότι δεν το κάνουν και γυναίκες που θέλουν αρπαχτές και νομίζουν τις παραλίες γυμνιστών free sex zone

 2. avatar JL84

  Υπάρχει και μία ακόμη παραλία γυμνιστών στην Αγ Μαρίνα. Μεταξύ της παραλίας Mojito Bay και της παραλίας που βρίσκεται έναντι της Εκκλησίας βρίσκεται ένας πανέμορφος όρμος. Στον όρμο αυτό κάνουν γυμνισμό. Απλά δεν είναι πολυσύχναστη διότι έχει κοφτερά βράχια, πολύ περπάτημα και πολλούς αχινούς. Η πρόσβαση από τη δεύτερη παραλία είναι πιο εύκολη.

  1. avatar παραθεριστής

   μπορείτε να μας δώσετε στίγμα?

 3. avatar Τόνι

  Η παραλία στιν Βάρκιζα στο Ρίμπας έχει παη καπιος να μου πει πώς είναι

 4. avatar manosq

  Πάω αρκετά χρόνια για γυμνισμό. Στην αρχή είναι λίγο περίεργα μέχρι να συνηθίσεις αλλά μετά είναι πολύ ωραία σαν αίσθηση.

  Δεν μπορώ να πω ότι ποτέ δεν έχω σκεφτεί πονηρά αλλά νομίζω ότι είναι φυσιολογικό και με τον καιρό μαθαίνεις να το ελέγχεις.

  Αυτό που θα συμβούλευα κάποιον όποιος θελει να αρχίσει τώρα ειναι να γδυθεί μέχρι εκεί που αισθάνεται άνετα. Δεν τον κυνηγάει κάνεις. Ο γυμνισμος κάνουμε για να χαλαρώσουμε όχι για να αγχοθουμε περισσότερο.

  Επίσης, να προσέξει που πάει για μπάνιο. Καλύτερα να πας σε μια παραλία που μπορεί να μην αισθάνεσαι εντελώς άνετα παρά να πας κάπου που ενδεχόμενος να κινδυνεύεις.

  \"Περίεργοι\" υπάρχουν παντού. Οπότε καλό είναι να τους αποφευγουμε και σε καμία περίπτωση δεν πάμε να τους πιάσουμε κουβέντα ή να τους ζητήσουμε τον λόγο γιατί κάνουν ότι κάνουν. Μπορεί να είναι επικίνδυνοι.

  Δεν παίρνουμε ποτέ μαζί την πεθερά μας.

  Και αυτό που λένε οι ξένοι. You can be nude but you cannot be rude.

 5. avatar νικος300

  Κ εγω κανω γυμνίσμο χρονιά μου αρέσει πολυ η αίσθηση χαλαρωνω η μόνος ή με κόσμο .. αλλά Ρε παιδιά αν με κοιτάει κάποιος η κάποια πονηρά το θέτω γενικά γιατί δεν εχω θέμα ούτε με στρειτ ούτε με γκει ούτε με ζευγάρια, αν μου αρέσει δεν θα πω όχι να κανω παιχνίδι κ σεχ στην παραλια , νομίζω κάνεις δεν θα έλεγε δεν μου αρέσει.. όλα μέσα είναι για μένα σε μια παραλια όλα επιτρέπονται, χωρίς να προβάλουμε τον αλλον..

 6. avatar xevr

  με τόσους φόρους θα γίνουμε όλοι γυμνιστές. δεν θα έχουμε βρακί να βάλουμε.

 7. avatar ς/maria.solomonidoy

  Σας ευχομαι καλο καλοκαιρι!Απελευθερωθειτε απο κλασικα στερεοτυπα.

 8. avatar Ανεμοδουρι

  Οποίος δεν κάνει γυμνισμό να βγει ΟΞΩ απ εδώ αμέσως... Ο γυμνισμός ειναι ανάγκη οπως το [...]... Μην κολλάτε ρε βλ@κομετρ@!! Έλεος.....

 9. avatar Γυμνουλης

  εγω παιδια που και που παω!! Παω και τα βγάζω ολα έξω να χαζεύουν τα κορίτσια! Να εχουν να βλέπουν! Ε ας βλέπει και κανένα αγόρι αν θελει τι να κανουμε υπαρχουν και αυτοι!!! Οποια εχει πραματια να δείξει παει άνετος! Αν εισαι ο mike ο φασολακης τότε εχεις πρόβλημα!! ΧαχΧσχα

 10. avatar Μαλιμπουκιτσας.

  Ή ελευθερία του ατόμου είναι σεβαστή.Αρκει να μην προσβάλει.

 11. avatar Τσιτσίδι

  Α και να μην ξεχάσω οτι σε αυτές πανε όλοι οι gay

  1. avatar 3051971

   Δεν είναι ετσι. Παω 9 χρονια στην Ραμνουντα και οι περισσοτεροι εκει είναι ζευγάρια (αντρόγυνα) που είναι χρόνια παντρεμένα ή εχουν καιρο σχεση. Περα από αυτά οι αλλοι εκει είναι μοναχικοι στρειτ, κάποιοι ίσως είναι γκέι, ενώ οι άγνωστοι που έχουν έρθει κατά καιρούς ήρθαν για να πάρουν μάτι ή για να βρουν ταίρι. (στρέητ και γκέι) Μετά από 1-2 επισκέψεις δεν ξαναήρθαν γιατί δεν υπάρχει εκεί αυτό που ψάχνουν και γιατί η πρόσβαση είναι δύσκολη.
   Υπάρχουν και παραλίες που πάνε μόνο γκέι αλλά αυτοί εκεί δεν έχουν σχέση με τον γυμνισμό. Πάνε μόνο για το σεξ.
   Αν πας ποτέ στην Χιλιαδού της Εύβοιας ή έρθεις στην Ραμνούντα θα δεις πως έχουν τα πράγματα με τον γυμνισμό....

   1. avatar νικος300

    φίλε μου δεν εχω πάει ραμνουντα.. αλλά από ότι ξέρω στην χιλιαδου δεν είναι όπως τα λες που χαίρονται τον γυμνίσμο κ μόνον αυτο.. εκεί γίνονται τα χειρότερα κ από στρειτ κ από γκει κ τα χειρότερα από ζευγάρια, δεν το κατακρίνω βέβαια, καλα κανουν εμένα δεν με ενοχλεί, αλλά δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος που κανει γυμνίσμο να μην παίζει κ να μην πάει ο νους του στο πονηρό [...], κ πάει μόνον για το ηλιοβασίλεμα χαχαχα, παραλια γυμνιστων χωρίς παιχνίδι δεν υπάρχει για μένα κ καλά κάνουν ..

  2. avatar Nick

   Τι μας ενδιαφέρει αν πάνε γκέι ή στρέιτ; Εγώ πάντως στον Ρούκουνα της Ανάφης που είχα πάει,οι ομοφυλόφιλοι/φιλες ήταν μειοψηφία και συμπεριφέρονταν όπως όλοι οι υπόλοιποι,οπότε το πρόβλημα μάλλον τόχει το μυαλό σου.
   Αλλα κατάλαβα τι συμβαίνει.. Εσύ σαν πεινασμένος μη δεις γυμνή κοπέλα θα σου τρέχουν τα σάλια,και φοβάσαι οτι και τα γκέι παλικάρια θα σε κοιτάνε με τον ίδιο τρόπο... Κάνω λάθος;! χαχχαχαχα

   1. avatar ολοι οι πλημελλώς πεπλυμμένοι στην Ανάφη πάνε;

    Εναλλακτικός προορισμός 3εεε;;;

    1. avatar Nick

     ακριβώς. δέκα μέρες με θαλασσινό νερό. μέτρησε άσχημα αλλα έχω καιρό να πάω

  3. avatar teokal

   Ε και; Εφόσον ο καθένας απολαμβάνει γυμνός το μπάνιο του, χωρίς να ενοχλεί τον άλλο λουόμενο, και δεν επιβάλλει κάτι (γδύσου ή ντύσου), ας απολαύσουμε όλοι μαζί τις απίστευτες θάλασσες της χώρας μας, όπως γουστάρουμε (γυμνοί ή με μαγιό), αρκεί να μην τις αφήνουμε βρώμικες.

 12. avatar Τσιτσίδι

  πετάξτε ολα έξω ερχομαι !!!!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει