Στο Χόλιγουντ, τα παιδιά διασήμων επωφελούνται από τον πλούτο των γονέων τους, καθώς και από τις διασυνδέσεις και την επιρροή τους στη βιομηχανία. Δεν είναι, όμως, κάτι που συμβαίνει σε όλες τις περιπτώσεις.

Ακολουθούν 9 διάσημοι που αποκόπηκαν (ή θα αποκοπούν) οικονομικά από τους πλούσιους γονείς τους:

Ο μπαμπάς της Ντακότα Τζόνσον, Ντον Τζόνσον, την «έκοψε» όταν αποφάσισε να ασχοληθεί με την υποκριτική αντί να πάει στο κολέγιο. «Σίγουρα υπήρχαν στιγμές που δεν είχα λεφτά για τα ψώνια».

Ντακότα Τζόνσον

Η ίδια δήλωσε στο «Today»: «Ήταν δύσκολο, αλλά το κατάλαβα. Το είπε σε όλους – με τον όρο “όλοι” εννοώ όλα τα αδέλφια μου… το αποκαλεί “μισθοδοσία”. Είναι ένα επίδομα. Είπε ότι, αν πάτε στο κολέγιο, εξακολουθείτε να παίρνετε ένα επίδομα. Κι εγώ είπα: “Λοιπόν, θα γίνω ηθοποιός”, κι εκείνος απάντησε: “Εντάξει, λοιπόν, είσαι μόνη σου”. Με έκοψε».

Ωστόσο, σε στιγμές που δυσκολευόταν, στράφηκε στη μητέρα της, Μέλανι Γκρίφιθ, για βοήθεια. «Ήταν η καλή», είπε η Ντακότα, σύμφωνα με τη Huffington Post.

Το 2007, η Κόρτνεϊ Καρντάσιαν, η οποία είναι κόρη του Ρόμπερτ Καρντάσιαν και της Κρις Τζένερ, δήλωσε στο «Inside Edition»: «Αποκόπηκα όταν αποφοίτησα από το κολέγιο».

«Ο πατέρας μου έλεγε: “Πρέπει να βρεις δουλειά. Έχεις έναν μήνα, θα σε βοηθήσω να βρεις. Αλλά μετά πρέπει να βγάλεις χρήματα και να συντηρήσεις τον εαυτό σου”», είπε.

Η οικογένεια Καρντάσιαν

Στην ίδια συνέντευξη, η αδελφή της, Κιμ Καρντάσιαν, δήλωσε: «Νομίζω ότι στην πραγματικότητα είναι μάλλον πιο δύσκολο που μεγαλώσαμε ως προνομιούχοι, αλλά γνωρίζοντας ότι σε μια ορισμένη ηλικία θα μας αποκόψουν και δεν θα μπορούμε να ζητήσουμε τίποτα από τους γονείς μας».

Το 2021, ο πρίγκιπας Χάρι δήλωσε στην Όπρα Γουίνφρεϊ ότι, αφού ο ίδιος και η σύζυγός του, Μέγκαν Μαρκλ, παραιτήθηκαν από τα βασιλικά τους καθήκοντα τον Ιανουάριο του 2020, «η οικογένειά μου κυριολεκτικά με απέκοψε οικονομικά και έπρεπε να διαθέσω χρήματα για την ασφάλειά μας.

Έχω ό,τι μου άφησε η μητέρα μου [η πριγκίπισσα Νταϊάνα] και χωρίς αυτά δεν θα μπορούσαμε να το κάνουμε αυτό».

Ο Πρίγκιπας Χάρι

Εκπρόσωπος του πατέρα του Χάρι, του βασιλιά Καρόλου, δήλωσε στο «Vanity Fair» ότι έδωσε στο ζευγάρι «ένα σημαντικό ποσό», για να βοηθήσει στη μετάβασή τους από τη βασιλική ζωή.

Το 2016, η Γκουίνεθ Πάλτροου δήλωσε στο HARDtalk: «Ο πατέρας μου, Μπρους Πάλτροου είπε: “Είστε εντελώς μόνοι σας. Έτσι δεν μου έδωσε ποτέ τίποτα. Ποτέ δεν είχα κανένα συμπλήρωμα, ποτέ δεν με βοήθησε με το νοίκι μου, ποτέ δεν είχα καταπίστευμα. Οπότε η ιδέα ότι είμαι κακομαθημένη ή ότι δεν δούλεψα για αυτά που έχω, δεν είναι ακριβής. Αλλά μπορώ να καταλάβω πώς κάποιος μπορεί να έχει αυτή την αντίληψη».

Γκουίνεθ Πάλτροου

Είπε επίσης στο «Glamour»: «Ο κόσμος σκέφτεται: “Είναι απλά ένα πλούσιο παιδί”. Μέχρι τα 18 μου ήμουν. Μετά ήμουν απένταρη. Δεν πήρα ποτέ δεκάρα από τους γονείς μου. Είμαι εντελώς αυτοδημιούργητη».

Όταν ο πατέρας του, Κερκ Ντάγκλας, πέθανε το 2020, ο Μάικλ Ντάγκλας φέρεται να μην έλαβε καμία κληρονομιά, επειδή ο Κερκ άφησε την περιουσία του, που υπολογίζεται σε 61 εκατομμύρια δολάρια, σε φιλανθρωπικό ίδρυμα.

Ο Μάικλ Ντάγκλας και η Κάθριν Ζέτα Τζόουνς φιλούν τον Κερκ Ντάγκλας

Ο Κερκ μεγάλωσε σε συνθήκες φτώχειας, αλλά η μητέρα του τον δίδαξε τη σημασία της γενναιοδωρίας.

Λίγους μήνες πριν από τον θάνατό του το 2010, ο πατέρας της Τζέιμι Λι Κέρτις, Τόνι Κέρτις, φέρεται να ξέκοψε την ίδια και τα τέσσερα αδέλφια της από τη διαθήκη του. Σε δικαστικές καταθέσεις, η αδελφή της, Κέλι Κέρτις, ισχυρίστηκε ότι η απόφαση ήταν «αποτέλεσμα εξαναγκασμού, απειλής, απάτης ή αθέμιτης επιρροής από την Τζιλ Κέρτις [την έκτη σύζυγό του, η οποία ήταν σχεδόν πέντε δεκαετίες νεότερη από εκείνον] ή/και άλλους».

Αν και ο πατέρας της, Άαρον Σπέλινγκ «άξιζε», σύμφωνα με πληροφορίες, 500 εκατομμύρια δολάρια κατά τη στιγμή του θανάτου του το 2006, η Τόρι Σπέλινγκ κληρονόμησε μόνο… 800.000 δολάρια, που είναι πολλά χρήματα, αλλά μόλις το 0,16% της περιουσίας του.

Τα περισσότερα από τα χρήματα του Άαρον φέρεται να πήγαν στη σύζυγό του/μαμά της Τόρι, Κάντι Σπέλινγκ.

Η παρουσιάστρια/influencer, Τίλι Ράμσεϊ, και η podcaster/influencer, Χολιάνα Ράμσεϊ, είναι οι κόρες του διάσημου σεφ Γκόρντον Ράμσεϊ, ο οποίος σκοπεύει να μην αφήσει κληρονομιά στα πέντε παιδιά του για να μην γίνουν «κακομαθημένα».

Γκόρντον Ράμσεϊ

Το 2017, δήλωσε στην «Telegraph»: «Σίγουρα δεν πρόκειται να πάει σε αυτά και αυτό δεν εμπεριέχει κάποια κακία. Είναι για να μην τους κακομάθουμε. Το μόνο πράγμα που έχω συμφωνήσει με την [σύζυγό μου] Τάνα είναι ότι παίρνουν 25% προκαταβολή για ένα διαμέρισμα, αλλά όχι ολόκληρο το διαμέρισμα».