Πόσες φορές δεν έχει τύχει σε εσάς ή σε κάποιο κοντινό σας πρόσωπο να χάσει την πτήση του επειδή πήγε στο αεροδρόμιο λάθος ημερομηνία, να προλαβαίνει τελευταία στιγμή το αεροπλάνο επειδή ξεχάστηκε στα duty free ή ακόμη να προκαλεί εκνευρισμό στο προσωπικό αλλά και τους συνταξιδιώτες του επειδή δεν βρίσκει τα ταξιδιωτικά του έγγραφα.

Διαβάστε παρακάτω πέντε, πιθανά, λάθη που μπορεί να κάνετε στο αεροδρόμιο και δείτε τους τρόπους με τους οποίους θα τα αποφύγετε για να μην βρεθείτε αντιμέτωποι με καθυστερήσεις και παρεξηγήσεις.

  • Δεν ενημερώνεστε για τις κάρτες μιλίων και τα προνόμιά σας. Πολλές εκπτώσεις, πρόσβαση στο vip lounge ακόμη και δωρεάν εισιτήρια είναι κάποια από τα προνόμια εκείνων που διαθέτουν κάρτα μιλίων. Ενημερωθείτε για όλα τα προνόμια που σας προσφέρουν μέσα από τα sites των εταιρειών που συνήθως πετάτε.
  • Δεν έχετε συγκεντρωμένα τα ταξιδιωτικά σας έγγραφα. Κατά την προετοιμασία του ταξιδιού σας καλό είναι να έχετε συγκεντρωμένα τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα, ώστε να μην ψάχνετε τελευταία στιγμή πού έχετε βάλει τι και καθυστερείτε, όχι μόνο εσάς αλλά και τους υπόλοιπους γύρω σας (συνταξιδιώτες και προσωπικό αεροδρομίου).
  • Δεν αφήνετε αρκετό χρόνο μεταξύ των πτήσεων. Όταν έχετε κλείσει ταξίδι με ανταπόκριση μην αφήνετε λίγο χρόνο μεταξύ των δύο πτήσεων. Η επιθυμία σας να φτάσετε όσο το δυνατόν συντομότερα στον προορισμό σας μπορεί να αποβεί «μοιραία» για τον προγραμματισμό σας, καθώς μια καθυστέρηση στην πρώτη πτήση, συνεπάγεται ότι θα χάσετε την δεύτερη και έτσι θα αναγκαστείτε να πάρετε μία άλλη πτήση, καθώς και ταλαιπωρία. Για να τα αποφύγετε όλα αυτά καλό είναι να αφήσετε ένα δίωρο κενό μεταξύ των δύο πτήσεων.
  • Αφιερώνετε πολύ χρόνο στα εμπορικά καταστήματα. Για τους λάτρεις του shopping τα αεροδρόμια αποτελούν πραγματικό παράδεισο, καθώς οι μειωμένες τιμές συγκριτικά με αυτές που συναντάτε στο εμπόριο καθιστούν την εμπειρία των αγορών στα αεροδρόμια σε μοναδική. Ωστόσο, μην ξεχνάτε ότι η ώρα περνάει και το shopping πολλές φορές μας κάνει να ξεχνιόμαστε και να μην είμαστε συγκεντρωμένοι στο σκοπό μας: το ταξίδι.
  • Επιλέγετε την λάθος ημέρα για να πάτε στο αεροδρόμιο. Κάτι τέτοιο συμβαίνει, συνήθως, σε πτήσεις που πραγματοποιούνται το βράδυ κατά την αλλαγή της ημέρας. Πρέπει να είστε αρκετά προσεκτικοί με τις ημερομηνίες και τις ώρες, έτσι ώστε να μην ταλαιπωρηθείτε ή στη χειρότερη χάσετε την πτήση σας.