Γι’ αυτόν τον λόγο τα περισσότερα αεροπλάνα είναι λευκά

Τα οφέλη της επιλογής του άσπρου χρώματος


ΤΑΞΙΔΙTIPS
17:58
27/06/2019
Γι' αυτόν τον λόγο τα περισσότερα αεροπλάνα είναι λευκά
1
loading

Είναι σχεδόν αδιανόητο να μην έχετε παρατηρήσει ότι στην πλειοψηφία τους τα αεροπλάνα έχουν λευκό χρώμα. Αν και τόσο τα λογότυπα των εταιρειών όσο και τα διαφημιστικά πάνω στα αεροσκάφη σπάνε την μονοτονία του λευκού, το μεγαλύτερο ποσοστό των αεροσκαφών στους αιθέρες παραμένουν λευκά.

Γιατί συμβαίνει κάτι τέτοιο και οι αεροπορικές χρησιμοποιούν σχεδόν 280 λίτρα μπογιάς λευκού χρώματος για να τα βάψουν άσπρα;

Όπως θα δείτε και στο βίντεο του Tech Insider παρακάτω, το λευκό και τα ανοιχτά χρώματα γενικότερα προτιμούνται από τους κατασκευαστές αεροπλάνων, καθώς απορροφούν λιγότερες ποσότητες ηλιακής ενέργειας και μειώνουν τόσο τις πιθανότητες για την αύξηση της θερμοκρασίας, όσο και για πιθανές ζημιές που μπορεί να προκληθούν από την ηλιακή ακτινοβολία.

Επιπλέον, ένα δροσερό, σχετικά, αεροσκάφος έρχεται πιο οικονομικό στις αεροπορικές, ενώ με το λευκό χρώμα δεν φθείρονται τόσο εύκολα και τα πλαστικά υλικά του αεροπλάνου.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
 1. avatar χρυσο αυγο σε γαλαζια αυγουλιερα…..έλα αυγό στη θέση σου

  Σε τέτοια ύψη υπάρχει πιθανότητα ναναι θερμό το εξωτερικό του αεροσκάφους μένα κίτρινο πράσινο μπλε μπεζ καφετί κλπ χρώμα..
  Τες πα
  Το άσπρο παραπέμπει σε άσπρο περιστέρι
  Το μαύρο σε κοράκι
  Νομίζω ότι θέμα μάρκετινγκ είναι κατά κύριο λόγο
  Εμένα μαρεσει της ΚLM το χρώμα ,το άσπρο το βρίσκω ψυχρό.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει