Ένας… Βάλτος με κρυστάλλινα νερά στην Πάργα

Μια παραλία όνειρο, σε πλήρη αντίθεση με την ονομασία της


ΤΑΞΙΔΙΘΑΛΑΣΣΑ
18:16
29/07/2020
Ένας… Βάλτος με κρυστάλλινα νερά στην Πάργα
2
loading

Με άκρως παραπλανητικό όνομα που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, η παραλία του Βάλτου είναι σκέτο όνειρο.

Απλωμένη σε μήκος 3 χλμ. κάτω από τον εντυπωσιακό βράχο που στέκεται αγέρωχο στο πέρασμα των χρόνων το κάστρο της Πάργας, προσκελκύει κάθε χρόνο αμέτρητους επισκέπτες με τα γαλαζοπράσινα, κρυστάλλινα νερά της για άκρως δροσιστικά μακροβούτια.

Καλυμμένη με άμμο και βότσαλο, η ακτή είναι σχετικά ασφαλής από τους ισχυρούς ανέμους καθώς προστατεύεται από τον όρμο του κάστρου της πόλης και εκείνον της Παναγίας της Βλαχέρνας.

Η πλαζ είναι οργανωμένη με ομπρέλες, ξαπλώστρες και beach bar, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα θαλάσσιων σπορ. Γύρω από αυτήν λειτουργούν ταβέρνες, ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια και μίνι μάρκετ. Η εύκολη πρόσβασή της, με τα πόδια, το αυτοκίνητο ή βαρκάκια από το λιμάνι της Πάργας, την καθιστούν μία από τις πιο δημοφιλείς επιλογές στην περιοχή.

Στην ευρύτερη περιοχή αξίζει κανείς να επισκεφτεί το το μικρό λιμανάκι, το εκκλησάκι του Αγίου Σπυρίδωνα στο τέλος της παραλίας, καθώς και το μοναστήρι της Αγίας Βλαχέρνας.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Δέσποινα Τακου

    Τίποτα το συγκλόνιστικο, μια συνηθισμενη παραλια είναι. Η φωτογραφία με τόσα φίλτρα σίγουρα δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

  2. avatar Παργα

    Κωμόπολη τού νομού Πρεβέζης χτισμένη αμφιθεατρικά στις πλαγιές τού λόφου ,Πεζοβολος, Στη δεξιά πτέρυγα τής πόλης υψώνεται μεσαιωνικό κάστρο πού προφυλαγε από το μέρος τής θάλασσας .Αρχικά ανεγέρθη από τούς Ενετούς ήταν απρόσιτο απόρθητο.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει