Οι φωτογράφοι του National Geographic μας παρουσιάζουν για ακόμα μια φορά εικόνες που κόβουν την ανάσα, από τα ταξίδια τους σε όλο τον κόσμο.

Απολαύστε τις θεαματικές φωτογραφίες…

Πλατεία Durbar, Κατμαντού
Φωτογραφία: Kwok Hung Chan

Εκατοντάδες περιστέρια κατακλύζουν την πλατεία Durbar στο Κατμαντού του Νεπάλ. Τα πουλιά είναι συχνοί επισκέπτες αυτού του μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, που βρίσκεται απέναντι από το παλιό βασιλικό παλάτι που χρησίμευε ως βασιλική κατοικία μέχρι τον 19ο αιώνα. Σήμερα, το ανάκτορο λειτουργεί ως μουσείο.

Ανεμοστρόβιλος, Γαλλία
Φωτογραφία: Maximilian Conrad

Ένας εντυπωσιακός ανεμοστρόβιλος φωτίζεται θεαματικά στη βόρεια Champagne-Ardenne, της Γαλλίας, απειλώντας με μια σοβαρή καταιγίδα. Μερικά από τα καλύτερα κρασιά της Γαλλίας προέρχονται από την περιοχή, και η χρήση της ονομασίας Champagne είναι περιορισμένη σε μόνο πέντε επαρχίες.

Λίμνη Tumuch, Βρετανική Κολούμπια
Φωτογραφία: Shane Kalyn

Η συννεφιά και η ηρεμία του νερού, επιτρέπει σε αυτό το μικρό καταπράσινο νησί στη μέση της λίμνης Tumuch να μοιάζει ότι αιωρείται.

Η αντιλόπη της Αραβίας
Φωτογραφία: Bo Fu

Συχνά αναφέρεται ως ο αραβικός μονόκερος. Το είδος αυτό της αντιλόπης, ονομάζεται oryx και απειλήθηκε με εξαφάνιση. Το 1972 μόνο έξι ζώα παρέμειναν στην άγρια ​​φύση, ενώ τώρα, περισσότερα από χίλια oryx κατοικούν στην Σαουδική Αραβία, την Ιορδανία, το Ισραήλ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Σπήλαιο Tham Lod, Ταϊλάνδη
Φωτογραφία: Drew Hopper

Η ομάδα που κωπηλατεί σε αυτές τις φουσκωτές βάρκες διαπέρασε τον ποταμό Lang του Βιτενάμ, ένα κανάλι γλυκού νερού που ρέει μέσα στο σπήλαιο Tham Lod στην περιοχή Μάε Χονγκ Σον της βόρειας Ταϊλάνδης. Το 1.666 μέτρων μήκους ασβεστολιθικό σπήλαιο φιλοξενεί πολλές νυχτερίδες και πετροχελίδονα.

Δελφίνια, Μπαχάμες
Φωτογραφία: Nadia Aly

Κολυμπώντας σε ένα ηλιόλουστο σημείο, ένα κοπάδι δελφινιών βρίσκει την τροφή του στα νερά του Bimini, της δυτικότερης περιοχής στις Μπαχάμες.

Παιχνίδι στην Κούβα
Φωτογραφία: Dana Caspi

Ένα νεαρό αγόρι παίζει με μια μπάλα σε έναν τοίχο στην Κούβα. Με περίπου 800 μίλια από άκρο σε άκρο, η Κούβα είναι το μεγαλύτερο νησί της Καραϊβικής και ένα αναπτυγμένο τουριστικό κέντρο για τους ταξιδιώτες από τον Καναδά και την Ευρώπη.

Το βυθισμένο δέντρο, Νέα Ζηλανδία
Φωτογραφία από τον Paul Reiffer

Παστέλ αποχρώσεις αγκαλιάζουν ένα δέντρο, που έχει βυθιστεί κατά το ήμισυ στη λίμνη Wanaka στη Νέα Ζηλανδία. Η λίμνη είναι η τέταρτη μεγαλύτερη στην χώρα και προστατεύεται από ειδική νομοθεσία.