Εκπρόσωποι 15 θεματικών γραφείων από το Βέλγιο απέκτησαν την απόλυτη ελληνική εμπειρία, επισκεπτόμενοι για 3 ολόκληρες ημέρες την προαθωνική χερσόνησο και ακολουθώντας τμήματα της πολιτιστικής διαδρομής με τίτλο «από το Άγιον Όρος στα Στάγειρα του Αριστοτέλη».

Στο «δρόμο» τους είχαν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε ελληνικές γιορτές και πανηγύρια, να γευματίσουν παραδοσιακά σε ανοιξιάτικα λιβάδια, να επισκεφθούν αρχαιολογικούς χώρους «διά ξηράς και θαλάσσης», να χορέψουν συρτάκι και χασάπικο κάτω από το φως του φεγγαριού, να κολυμπήσουν στα διαυγή νερά του αθωνικού κόλπου, να παρακολουθήσουν μαθήματα παραδοσιακής μαγειρικής πάνω στην άμμο, δοκιμάζοντας παράλληλα αθωνικούς οίνους αλλά και να ζήσουν την εμπειρία αφιερωματικών ελληνικών γιορτών. Παράλληλα, επισκέφθηκαν υποδομές, ώστε να έχουν πλήρη εικόνα των δυνατοτήτων του προορισμού.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε από τις 8 μέχρι και τις 11 Μαΐου και συνδυάσθηκε με ξενάγηση της ομάδας στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να επιτευχθεί σύγκλιση των δύο προσφερόμενων τουριστικών προϊόντων και δημιουργία συνδυαστικού προγράμματος δραστηριοτήτων, το οποίο τον επόμενο Σεπτέμβριο αναμένεται να προσελκύσει στην περιοχή θεματικούς βέλγους ταξιδευτές.

Το 2016 το εν λόγω τουριστικό πακέτο θα συμπεριληφθεί σε επαγγελματικούς καταλόγους, καθιερώνοντας την περιοχή ως πολιτιστικό μεσογειακό προορισμό σε μια ώριμη και εύρωστη αγορά.

Η προαναφερόμενη πρωτοβουλία αποτελεί συνέχεια της συστηματικής προσπάθειας του Προαθωνικού Οργανισμού Τουρισμού για ποιοτικό άνοιγμα της βελγικής αγοράς, η οποία φαίνεται να αποδίδει γρήγορα και αποτελεσματικά, αφού:

– Τόσο η αύξηση των διαδικτυακών πωλήσεων είναι εντυπωσιακή ως προς το ποσοστό,

– όσο και η προσέλκυση τουριστικών γραφείων αρχίζει πλέον να αποτελεί γεγονός.

Η ολοκλήρωσή της θα πραγματοποιηθεί ένα μήνα αργότερα, με την έλευση βέλγων εκπροσώπων Τύπου στην περιοχή, οι οποίοι αναμένεται να αποτυπώσουν σε έντυπες και ηλεκτρονικές εκδόσεις τις δυνατότητές της μέσω ενός ιδιαίτερου Mount Athos Area KOUZINA press trip, το οποίο στοχεύει στην περαιτέρω προβολή του προορισμού σε Βέλγιο και Ολλανδία.