Άκρως επιτυχημένη αναμένεται η φετινή πορεία του ελληνικού τουρισμού, σύμφωνα με το άρθρο της οικονομικής επιθεώρησης Wirtschaftswoche, με τίτλο «Ελλάδα, η επιτυχία του καλοκαιριού».

Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα αναφέρει ότι οι μεγάλοι τουριστικοί όμιλοι κάνουν έναν ενδιάμεσο απολογισμό για φέτος το καλοκαίρι με την Ελλάδα να επιστρέφει στις προτιμήσεις των Γερμανών τουριστών.

Μάλιστα, ο επικεφαλής του τουριστικού ομίλου TUI, Κρίστιαν Κλέμενς, σημειώνει χαρακτηριστικά ότι οι τουριστικοί προορισμοί στην Πελοπόννησο σπάνε ρεκόρ.

Χαρακτηριστικό δείγμα του θετικού κλίματος είναι ότι μόνον η TUI, ο μεγαλύτερος τουριστικός όμιλος της Γερμανίας, αναμένεται να σπάσει φέτος και για πρώτη φορά το φράγμα των 400.000 τουριστών που θα μεταφέρει στην Ελλάδα.

Ανάλογη εικόνα παρουσιάζει και ο μεγάλος ανταγωνιστή της TUI, Thomas Cook. Παρόλο που στον μεγάλο αυτό tour operator η ισπανική Μαγιόρκα εξακολουθεί να καταλαμβάνει την πρώτη θέση στη λίστα των δημοφιλέστερων προορισμών, η Τουρκία και η Ελλάδα ακολουθούν.

Η απόλυτη τάση για το φετινό καλοκαίρι από την Thomas Cook είναι η Κως και η Κέρκυρα, που όπως φαίνεται θα έχουν την τιμητική τους, ενώ η μεγάλη ζήτηση οδήγησε σε επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου από τον συγκεκριμένο όμιλο, με τα τουριστικά πακέτα να διαρκούν έως και τα μέσα Νοεμβρίου.