Σε μία λαμπρή τελετή που έλαβε χώρα χθες το βράδυ, η εταιρεία Communication Lab απέσπασε το Bronze Tourism Award στην κατηγορία «Αθλητικός Τουρισμός» για την διοργάνωση του Spetses mini Marathon, από τον νεοσύστατο θεσμό των «Tourism Awards», που διεξάγονται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ.

Κεντρικός στόχος για την δημιουργία του Spetses mini Marathon ήταν η προβολή και προώθηση του νησιού των Σπετσών μέσω της θεσμοθέτησης μιας αθλητικής διοργάνωσης που θα προσέλκυε επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό κατά την χαμηλή τουριστική περίοδο, αποτελώντας την ίδια στιγμή συστατικό στοιχείο της σύγχρονης εικόνας των Σπετσών. 

Μέσα σε τρία χρόνια από την δημιουργία του, έχει επιτευχθεί ο στόχος της θεσμοθέτησής του παρουσιάζοντας εντυπωσιακά στοιχεία σε επίπεδο προσέλκυσης επισκεπτών στο νησί.  Από μία διοργάνωση με 700 συμμετέχοντες το 2011 και δύο αγωνίσματα, έχει πλέον εξελιχθεί σε ένα θεσμό με 7 αγωνίσματα και πάνω από 10.000 συμμετέχοντες και επισκέπτες το 2013.

Επιπλέον αποτελεί ένα επιτυχημένο παράδειγμα για την σύμπραξη ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, καθώς ο Δήμος Σπετσών ήταν βασικός αρωγός στην διοργάνωση ενώ η τοπική κοινωνία αγκάλιασε το εγχείρημα με την συμμετοχή πάνω από 200 εθελοντών. 

Κατά τη διάρκεια της τελετής, η ιδρύτρια του Spetses mini Marathon και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Μαρίνα Κουταρέλλη, εμφανώς συγκινημένη, δήλωσε: “Είναι μία συλλογική προσπάθεια, η οποία δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί χωρίς την βοήθεια του Δήμου Σπετσών, των Σπετσιωτών και των φορέων του νησιού. Είμαστε πολύ περήφανοι διότι όχι μόνο βραβευτήκαμε ανάμεσα σε πλήθος συμμετοχών αλλά που μέσω του Spetses mini Marathon έχει δημιουργηθεί μία ολιστική προσέγγιση σε πολιτιστικό/αθλητικό και τουριστικό επίπεδο που αναδεικνύει τα ιδεώδη του αθλητισμού αλλά και την απαράμιλλη ομορφιά του νησιού”. 

Ο Δήμαρχος Σπετσών, Παναγιώτης Λυράκης από την πλευρά του, τόνισε: “Ο Spetses mini Marathon αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και αποδεικνύει ότι όλοι μαζί πετυχαίνουμε θεαματικά αποτελέσματα”.

Μότο της διοργάνωσης είναι «Nίκη είναι η συμμετοχή» και οι συμμετοχές για τον φετινό Spetses mini Marathon ανοίγουν την 1η Ιουνίου 2014, ενώ ο Αγώνας θα διεξαχθεί στις 10-12 Οκτωβρίου 2014. 

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε:

www.spetsesmarathon.com
www.facebook.com/marathonspetses