Στο Hall 1 της 9η HORECA, της μεγαλύτερης έκθεσης για τον τουρισμό και τη μαζική εστίαση τα βλέμματα συγκεντρώνουν τα περίπτερα του καφέ, των ποτών, της μπύρας και του κρασιού.

Οι παράλληλες δράσεις είναι πλούσιες και το ενδιαφέρον παραμένει αμείωτο για τους επαγγελματίες του είδους όχι μόνο μέσα από τις παρουσιάσεις και τα σεμινάρια που μπορεί κανείς να παρακολουθήσει στα περίπτερα των εκθετών αλλά κυρίως εξ αιτίας των διαγωνισμών που διοργανώνονται σε ποτό, καφέ και μπύρα.
Έτσι, από την δεύτερη μέρα της έκθεσης ξεχωρίσαμε:

Τον 2ο πανελλήνιο διαγωνισμό Ελληνικού cocktail που διοργάνωσε η Ένωση Μπάρμεν Ελλάδος στον οποίο συμμετείχαν περισσότεροι από 20 bartender από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Νικητής ήταν ο Ανδρέας Κοντοστάνος από την Κέρκυρα ο οποίος μας σύστησε στο Sior Agiolina φτιαγμένο με Metaxa Reserve, λικέρ βανίλιας «Κάστρο», ξύδι βαλσάμικο Παπαδημητρίου, αγουρίδα από την Κρήτη, σιρόπι βιολογικού μελιού και μπύρα Ionian Epos το οποίο συνοδευόταν από ξηρό σύκο, λουκούμι μελιού από την Κέρκυρα και βυνοποιημένο κριθάρι. Στην δεύτερη θέση είδαμε τον Κυριάκο Ουζουνίδη από τη Δράμα, και στην τρίτη τον Γιάννη Νάτση από την Αθήνα.

Το ενδιαφέρον της δεύτερης ημέρας κέρδισαν και οι διαγωνισμοί της μπύρας με εκείνον της draught να κερδίζει τελικά ο Χρήστος Παπαγεωργίου από το Brau Haus της Φιλαδέλφειας και του speed opening να βρίσκει νικητή τον Γιάννη Βλάχο από Enzzo de Cuba στο Μπουρνάζι.

Ο καφές, έληξε με τον διαγωνισμό του coffee in good spirits τον οποίο κέρδισε ο Γιώργος Κουσταμπάρδης από το Tailor Made της Αθήνας αλλά και εκείνον του brewers που βρήκε μεγάλο νικητή τον Στέφανο Δοματιτζιώτη από το TAF της Αθήνας.

Η συνέχεια αναμένεται εξίσου ενδιαφέρουσα!

Χορηγός επικοινωνίας newsbeast.gr