Σε άρθρο του το βρετανικό περιοδικό Economist χαρακτήρισε τη Σαντορίνη ως το πιο «instagrammable» νησί στον κόσμο.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι το ελληνικό νησί με τα 5,1 εκατομμύρια posts στο Instagram είναι ιδιαιτέρως αγαπητό στο τουριστικό κοινό τόσο για το διάσημο και πολυφωτογραφημένο ηλιοβασίλεμα, την απίστευτη και πραγματικά εκπληκτική θέα στην Καλντέρα, όσο και την μοναδική αρχιτεκτονική του.

Ο μεγάλος όγκος τουριστών που υποδέχεται η Σαντορίνη κάθε χρόνο, ωστόσο, έχει προκαλέσει δυσφορία στους κατοίκους του νησιού, οι οποίοι αρχίζουν και ενοχλούνται από τους «μανιακούς» με το κινητό ή την φωτογραφική μηχανή στο χέρι, που κατακλύζουν κάθε σημείο του.

Σύμφωνα με το βρετανικό περιοδικό αυτό που ενοχλεί ιδιαιτέρως τους ντόπιους είναι το γεγονός ότι οι τουρίστες σκαρφαλώνουν, σχεδόν, όπου βρουν (ταράτσες, μπαλκόνια, στέγες) προκειμένου να βγάλουν την τέλεια φωτογραφία, δημιουργώντας, έτσι, προβλήματα στους κατοίκους.

Από τα πιο χαρακτηριστικά, μάλιστα, σημεία στο νησί οι πινακίδες που έχουν τοποθετήσει οι ντόπιοι οι οποίες αναγράφουν «Σεβασμός! Είναι οι διακοπές σας, αλλά είναι και το σπίτι μας».