Μια μοναδική εμπειρία ζωής, ένα αξέχαστο ταξίδι μπορεί να σας χαρίσει η συμμετοχή σας σε έναν αγώνα Μαραθωνίου, από τους εκατοντάδες που διοργανώνονται σε ολόκληρο τον κόσμο. Εμείς διαλέξαμε για εσάς τους 20 πιο διάσημους, περιπετειώδεις και εντυπωσιακούς για να διαλέξετε.

Φτιάξτε βαλίτσες και δέστε τα κορδόνια σας. Φύγαμε!

Νο. 12: Paris Marathon, Παρίσι, Απρίλιος

Ο διεθνής Μαραθώνιος της πόλης του Παρισιού είναι μια ετήσια διοργάνωση, που πραγματοποιείται τον Απρίλιο. Μαζί με το μαραθώνιο του Βερολίνου και του Λονδίνου, είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς μαραθώνιους στην Ευρώπη και ταυτόχρονα ένας από τους πέντε μεγαλύτερους στον κόσμο.

Το μαγευτικό σκηνικό που εκτείνεται στη διαδρομή των 42 και κάτι χιλιομέτρων ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια αθλητών και θεατών, οι οποίοι κατακλύζουν κάθε χρόνο του δρόμους της «Πόλης του Φωτός».

Την Κυριακή 6 Απριλίου, η διοργάνωση θα γιορτάσει τα 38 της χρόνια. Ο πρώτος μαραθώνιος, «Tour de Paris» πραγματοποιήθηκε το 1896 με τη συμμετοχή 191 αθλητών. Η πορεία τους ακολούθησε μια μοναδική διαδρομή μέσα από τις Βερσαλίες και όλοι οι συμμετέχοντες τερμάτισαν τον αγώνα σε λιγότερο από 4 ώρες.

Η σημερινή απόσταση του αγώνα είναι 42,195 χιλιόμετρα και ξεκινά από την εντυπωσιακή λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων. Περνώντας από το Λούβρο και την πλατεία της Βαστίλης ακολουθεί την πορεία του Σηκουάνα και μια σειρά από σήραγγες. Η δυσκολία του τερματισμού καταπραΰνεται από τη θέα της εμβληματικής Παναγίας των Παρισίων και του Πύργου του Άιφελ.

Ο μαραθώνιος είναι διάσημος για την όμορφη διαδρομή μέσα από την καρδιά της πόλης του Παρισιού, αλλά και για τους σταθμούς τροφίμων και ποτών, που περιλαμβάνουν κρασί, μπύρα, μηλίτη και στρείδια και είναι διαθέσιμοι για όλους τους αθλητές.

Σε αντίθεση με τους περισσότερους άλλους μαραθώνιους, αλλά σύμφωνα με όλους τους αγώνες που διοργανώνονται στη Γαλλία, ο Μαραθώνιος του Παρισιού απαιτεί ειδική ιατρική βεβαίωση, ότι ο δρομέας είναι σωματικά ικανός να τρέξει ένα μαραθώνιο.