Μια μοναδική εμπειρία ζωής, ένα αξέχαστο ταξίδι μπορεί να σας χαρίσει η συμμετοχή σας σε έναν αγώνα Μαραθωνίου, από τους εκατοντάδες που διοργανώνονται σε ολόκληρο τον κόσμο. Εμείς διαλέξαμε για εσάς τους 20 πιο διάσημους, περιπετειώδεις και εντυπωσιακούς για να διαλέξετε.

Φτιάξτε βαλίτσες και δέστε τα κορδόνια σας. Φύγαμε!

Νο. 16. Tokyo Marathon, Τόκιο, Φεβρουάριος

Ο μαραθώνιος του Τόκιο είναι ένας από τους “νεότερους” μαραθώνιους του κόσμου, αφού πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στις 18 Φεβρουαρίου του 2007.

Παρόλα αυτά έχει καταφέρει να συγκαταλέγεται ανάμεσα στους έξι μεγαλύτερους του κόσμου και διοργανώνεται κάθε Φεβρουάριο στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας.

Τα χρόνια πριν από το 2007, ο μαραθώνιος του Τόκιο αποτελούνταν από δυο μαραθώνιους, τον Διεθνή Μαραθώνιο του Τόκιο, κατά τα ζυγά έτη και τον Διεθνή Μαραθώνιο φιλίας Τόκιο – Νέα Υόρκη, κατά τα μονά έτη.

Από το 1981 και οι δυο μαραθώνιοι διοργανώνονταν στο Τόκιο κάθε χρόνο, ωστόσο, λόγω έλλειψης δυνατότητας υποστήριξης και των δυο, οι διοργανωτές υιοθέτησαν το εναλλασσόμενο σύστημα.

Σήμερα, τη θέση τους έχει πάρει ο μαραθώνιος του Τόκιο, που φέτος θα πραγματοποιηθεί στις 23 Φεβρουαρίου, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον πλήθους αθλητών και εθελοντών, που στηρίζουν τη διοργάνωση.

Περίπου 36.000 δρομείς τρέχουν στους πολυσύχναστους, τις καθημερινές, δρόμους της πρωτεύουσας, διανύοντας πάνω από 42 χιλιόμετρα, ενώ πέρσι οι συμμετοχές έφτασαν τις 304.508!

Υπολογίζεται ότι πάνω από 1.720.000 πολίτες κατακλύζουν τους δρόμους, επευφημώντας τους αθλητές, ενώ περίπου 10.000 εθελοντές καταλαμβάνουν καίριες θέσεις κατά μήκος της διαδρομής, ενισχύοντας την προσπάθεια των μαραθωνοδρόμων.

Δείτε τις χαρακτηριστικές φωτογραφίες…