Μοντέλα, σχεδιαστές, συντάκτες περιοδικών, στιλίστες και άλλοι εκπρόσωποι του κόσμου της μόδας και της ομορφιάς επιλέγουν για τις διακοπές τους τα πιο… στιλάτα μέρη στον κόσμο.

Κι αν θέλετε να μάθετε ποια είναι μερικά από αυτά, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις προτάσεις της πρώην fashion editor, Bonnie Rakhit.

Μέσα από το προσωπικό της blog (TheStyleTraveller) η ίδια παρουσιάζει όλα τα μυστικά για τους ταξιδιώτες-fashionistas.

1. Ίμπιζα – Ισπανία

Κάθε καλοκαίρι, κάθε fashion-hipster από το Λονδίνο που σέβεται τον εαυτό της… βγάζει τις Louboutin γόβες της, φοράει τις Havaianas της και «βάζει πλώρη» για το νησί που έχει γίνει συνώνυμο με τα ατελείωτα πάρτι.

Για τη διαμονή σας μπορείτε να επιλέξετε το hip ξενοδοχείο Es Vive ή το εντυπωσιακό Cas Gasi, όπου έχουν διαμείνει ο διάσημος φωτογράφος Μάριο Τεστίνο και το άλλοτε σουπερμόντελ, Κέιτ Μος.

2. Tulum – Μεξικό

Για μια boho απόδραση οι New York Times προτείνουν το Tulum στη μεξικανική ριβιέρα. Οι παραλίες και τα κρυστάλλινα νερά της περιοχής τραβούν το ενδιαφέρον των συντακτών της Vogue και των σελέμπριτις όπως η Μιράντα Κερ, η Σιένα Μίλερ και ο Τζάρεντ Λέτο.



3. Μαρακές – Μαρόκο

Εξωτική διακόσμηση, «καλειδοσκοπικά σουκ», πολύχρωμα μπαχαρικά και μεγαλοπρεπή ριάντ έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον από το σύνολο των εκπροσώπων της μόδας εδώ και πολλές δεκαετίες.

4. Ρίο ντε Τζανέιρο – Βραζιλία

Το Ρίο ντε Τζανέιρο φημίζεται ως ένας προορισμός για… χάζι πανέμορφων ανθρώπων. Και φυσικά, η βραζιλιάνικη αυτή πόλη δε θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα των fashionista hotspot προορισμών.

Απολαύστε μια καϊπιρίνια από την υπέροχη ταράτσα με την εντυπωσιακή πισίνα στο ξενοδοχείο Fasano, στο οποίο έχει βάλει την υπογραφή του ο πασίγνωστος βιομηχανικός σχεδιαστής Phillipe Stark.

5. Μαϊάμι – ΗΠΑ

Το Μαϊάμι είναι παγκοσμίως γνωστό ως ένας «go-to party» προορισμός για τους λάτρεις της μόδας, των σελέμπριτις και της έντονης νυχτερινής ζωής.

Οι Κέιτ Χάνσον, Λεονάρντο ντι Κάπριο και Αν Χαθαγουέι προτιμούν για τη διαμονή τους το ξενοδοχείο Soho Beach House. Στη λεωφόρο Collins Avenue θα συναντήσετε πολλά ακόμη στιλάτα ξενοδοχεία, όπως το Shore Club στο εστιατόριο του οποίου μπορεί –αν είστε τυχεροί- να δείτε από κοντά και κάποιο διάσημο πρόσωπο.