Πορτοφόλι γεμάτο με πιστωτικές κάρτες και μπόλικα ευρώ για λίγο παγωτό και κανένα κομμάτι πίτσα είναι τα απαραίτητα συνοδευτικά για ένα ταξίδι στο Μιλάνο.

Κι αν αυτό δεν ισχύει για την πλειοψηφία των ανθρώπων, ισχύει τουλάχιστον για τους ορκισμένους fashionistas όλου του κόσμου, οι οποίοι επιλέγουν την πόλη αυτή του ιταλικού βορρά, γνωστή αλλιώς και ως η παγκόσμια πρωτεύουσα της μόδας.

Στο Μιλάνο βρίσκεται μία από τις πιο διάσημες και ακριβές, εμπορικές περιοχές του κόσμου, με λαμπερές μπουτίκ ξακουστών σχεδιαστών και πανάκριβες μάρκες πολυτελείας.

Σε τέσσερις δρόμους περιορίζεται το «όνειρο» κάθε γυναίκας και άντρα που δε μπορεί να ζήσει χωρίς τη μόδα: Via Montenapoleone, Via Alessandro Manzoni, Corso Venezia και Via della Spiga.

Σε αυτούς τους δρόμους μπορεί κανείς να «αναπνεύσει» στιλ: δημιουργικότητα, δυναμισμός και ζωντάνια ενώνονται και δημιουργούν τον παράδεισο των fashionistas.

Φυσικά, ο «παράδεισος» βγαίνει σε πολύ ακριβό τίμημα για τους περισσότερους επισκέπτες της πόλης, οι οποίοι απλά αρκούνται στο λεγόμενο «window-shopping».

Για τα πιο γνωστά ονόματα περιπλανηθείτε στη Via Montenapoleone

Οι κορυφαίες μάρκες του κόσμου έχουν το παράρτημά τους στη Via Montenapoleone, γράφει η Silvia Marchetti για το CNN.

Μην περιμένετε να δείτε τιμές στις βιτρίνες… αυτές αποτελούν καλά κρυμμένο μυστικό, που αποκαλύπτεται μόνο σε όσους βγάλουν την πιστωτική από το πορτοφόλι!

Εδώ θα βρείτε τις μπουτίκ των: Giorgio Armani, Salvatore Ferragamo, Fendi, Roberto Cavalli, Ralph Lauren, La Perla και Gucci, για να αναφέρουμε μερικούς.

Κομψή ησυχία… στη Via della Spiga

Αποτελεί αγαπημένο δρόμο για πολλούς λάτρεις της μόδας, που προτιμούν την ηρεμία.

Ο δρόμος αποπνέει μια κοσμοπολίτικη ησυχία, καθώς δεν επιτρέπονται τα αυτοκίνητα, ενώ οι διάφορες μπουτίκ αποτελούν από μόνες τους… έργα τέχνης, μέσα σε ιστορικά κτίρια.

Μερικές από αυτές είναι των: Ermanno Scervino, Emilio Pucci, Dolce & Gabbana, Moschino, Rocco Barocco και Byblos.

Μια βόλτα στη Via Sant’Andrea και Via Santo Spirito

Σε αυτά τα στενάκια, μακριά από τη φασαρία της Via Monte Napoleone θα βρείτε τις μπουτίκ των Trussardi, Missoni, Jimmy Choo και Chanel, μεταξύ άλλων, όπου ένα κοκτέιλ φόρεμα μπορεί να στοιχίζει από 4.300 ευρώ!

Όλα σε ένα για τον «πλανήτη» Armani

Περπατήσατε πολύ και χρειάζεστε ένα διάλειμμα;

Ο Giorgio Armani είναι ο μοναδικός σχεδιαστής που κατέχει ένα ολόκληρο τετράγωνο, στο σχήμα ενός τεράστιου «Α», στην καρδιά του «τετραγώνου της μόδας».

Σε αυτό θα βρείτε από εστιατόρια, μπαρ και club μέχρι και ένα πολυτελές ξενοδοχείο πέντε αστέρων, με την τιμή των δωματίων να ξεκινά από 500 ευρώ τη βραδιά.