Ένα παλάτσο του 15ου αιώνα σε ένα από τα πιο προνομιακά σημεία του Grand Canal είναι ήδη ξενοδοχειακός θρύλος στη βυθισμένη πολιτεία.

Και βέβαια έχει να επιδείξει και εξίσου πολυτελή εσωτερικά, με ανεκτίμητης αξίας αντίκες και τοιχογραφίες κι ένα σπα από αυτά που λες πως δεν υπάρχουν.

Το ξενοδοχείο έχει καταλάβει το παλιό παλάτι του 1475 που πέρασε στα χέρια του δόγη της Βενετίας, Andrea Gritti, μεταξύ 1523-1538.

Αναδύθηκε εκ νέου τον Φεβρουάριο του 2013 μετά την ανακαίνιση των 15 μηνών, που έδωσε νέα λάμψη στη μεγαλοπρεπή αίγλη του παρελθόντος.

Ακόμα και οι εκατοντάδες πίνακες και τα άλλα αντικείμενα τέχνης συντηρήθηκαν, την ίδια ώρα που ένα μικρό, αλλά εκπληκτικό, σπα έκανε την εμφάνισή του.

Παρά τη σύγχρονη τεχνολογία που εκμοντέρνισε τη λειτουργία του, αν δεν υπήρχαν οι τηλεοράσεις στα δωμάτια, δύσκολα θα καταλάβαινες πως ζεις σε σημερινό ξενοδοχείο και όχι σε παλάτσο του 15ου αιώνα.

Το μικρό του μέγεθος (61 δωμάτια και 21 σουίτες) εξασφαλίζει μάλιστα ότι το προσωπικό θα έχει όλο τον χρόνο για την άρτια εξυπηρέτηση των πελατών.

Δωμάτια και σουίτες είναι γεμάτα από αυθεντικά έπιπλα εποχής και πράγματα που συναντάς συνήθως σε μουσεία. Με έμφαση πάντα στην πολυτέλεια και την κλασική αισθητική.

Όσο για το εστιατόριό του, είναι μια από τις πιο όμορφες σάλες του κόσμου.

Το Gritti Palace είναι ένα πολύ ακριβό ξενοδοχείο (πάνω από 500 ευρώ τη βραδιά για το απλό δίκλινο), προσφέρει ωστόσο πράγματα που δεν θα βρεις αλλού στη Βενετία, μια σειρά αποκλειστικών προνομίων που μόνο ο ένοικός του μπορεί να απολαύσει.