Και να το βρεις ακόμα είναι δύσκολο, σωστός άθλος, καθώς λειτουργεί ως φυσικό σύνορο μεταξύ Αριζόνα, Γιούτα, Κολοράντο και Νέου Μεξικού και είναι χαμένο στις άνυδρες και σκονισμένες εκτάσεις της περιοχής.

Το Amangiri δεν είναι όμως ένα συνηθισμένο ξενοδοχείο, παρά ένα μέρος εξώκοσμο, φωλιασμένο σε έναν αφιλόξενο τόπο που μετατρέπει σε όαση πολυτέλειας και μαγείας.

Μεγιστάνες και διασημότητες συρρέουν εδώ για να απομακρυνθούν από τα εγκόσμια και να ζήσουν τις εντυπωσιακή αρχιτεκτονική αλλά και τις απαράμιλλες ανέσεις που προσφέρει ένα resort αλλιώτικο από τα άλλα.

Τα 34 υπερμοντέρνα δωμάτιά του από γυμνό μπετό μέσα στην τεράστια έκταση των 600 στρεμμάτων ερήμου το έχουν μετατρέψει σε πόλο έλξης όσων αναζητούν απομόνωση και βασιλική περιποίηση εκεί που θα περίμενες λιγότερο.

Απίστευτα πανοράματα στο φαλακρό τοπίο, τζακούζι στα μπαλκόνια, τζάκια και μια κεντρική πισίνα που παραμένει θαύμα αρχιτεκτονικής, έτσι χωμένη όπως είναι στον βράχο.

Ως μια ωδή στο στριφνό τοπίο, το Amangiri είναι ένα εξαιρετικά πετυχημένο πείραμα για το πώς φέρνεις κόσμο εκεί όπου κανείς δεν θα πατούσε υπό άλλες συνθήκες.

Μέσα στα εντυπωσιακά οροπέδια και τα αδιανόητα φαράγγια της Γιούτα είπε να φτιάξει η ινδονησιακή Aman Resort το δεύτερο ξενοδοχείο της στην Αμερική, με τα απαλά και γήινα καφέ και μπεζ που επιτείνουν την αίσθηση ότι χάνεσαι μαγικά στο περιβάλλον.

Όλα είναι εξωπραγματικά εδώ, αν και στο εσωτερικό επικρατούν μια σειρά από ανέσεις και υπηρεσίες που μοιάζουν εξαιρετικά αστικές…