Οι luxury αποδράσεις περιλαμβάνουν συνήθως υπερπολυτελή resorts και πανάκριβες δραστηριότητες αναψυχής, αν και δεν είναι μόνο αυτά που το άφθονο χρήμα μπορεί να αγοράσει.

Με το κατάλληλο αντίτιμο, μπορείς να απολαύσεις ακόμα και μια αυθεντική εμπειρία νομαδικής ζωής! Στη μακρινή Μογγολία, εννοείται. Από άλογα μέχρι και ταράνδους, από ζωή πλάι σε νομαδικές φυλές μέχρι και ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η παρθένα φύση.

Εδώ μιλάμε για ένα ταξίδι 8 ημερών μέσα στα γραφικά βουνά, καταπράσινα σημεία και ειρηνικά βοσκοτόπια καβάλα στο άλογο. Διάσημη για το τραχύ και αδάμαστο τοπίο και τον ιδιαίτερο πολιτισμό της, η Μογγολία είναι ένα μυστικιστικό μέρος με περισσότερα άλογα παρά ανθρώπους. Εκεί όπου η περιπέτεια καραδοκεί σε κάθε γωνιά δηλαδή.

Η Nomadic Expeditions έχει μια στρατιά από τα περίφημα μογγολικά άλογα στην κατοχή της και υπόσχεται πως θα περάσεις τουλάχιστον 6-8 ώρες τη μέρα πάνω στη σέλα, διατρέχοντας 30-40 χιλιόμετρα.

Και βέβαια θα ζήσεις σαν πραγματικός νομάς, κοντά στη φυλή Tsaatan, γνωστή για τους εξημερωμένους ταράνδους της.

Η διαφορετική αυτή εμπειρία κοστίζει και κοστίζει ακριβά, με τιμές που ξεκινούν από τις 7.500 ευρώ, κάνοντάς τη όσο πιο exclusive παίρνει. Χωρίς ίχνος πολυτέλειας…