Το κρουαζιερόπλοιο «Harmony of the Seas» της Royal Caribbean είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο και αποτελεί την επιτομή της πολυτέλειας.

krzzderopl2

Το 120 χιλιάδων τόνων πλοίο με μήκος περίπου 400 μέτρα και 16 καταστρώματα, ξεκίνησε τα ταξίδια του το 2016 και διαθέτει πολυόροφες νεροτσουλήθρες και μπάρμαν – ρομπότ.

Μπορεί να φιλοξενήσει περίπου 7.000 άτομα και περισσότερα από 2.000 μέλη του πληρώματος, κερδίζοντας τον τίτλο «πλωτή πόλη».

krzzderopl3

Έχει γήπεδο γκολφ, δύο προσομοιωτές surf και γήπεδα μπάσκετ, βόλεϊ και ποδοσφαίρου. Φιλοξενεί ακόμη ελικοδρόμιο, καζίνο και μια τεράστια συλλογή έργων που περιλαμβάνει περισσότερα από 3.000 έργα καλλιτεχνών από 60 χώρες.

krzzderopl4

Το κρουαζιερόπλοιο διαθέτει καταπράσινους κήπους, καταστήματα, χώρους εστίασης, καθώς και σαλόνια χορού που εκτείνονται σε μήκος μεγαλύτερο ενός γηπέδου ποδοσφαίρου.

krzzderopl5

Για τη διασκέδαση των επιβατών υπάρχει ειδικός χώρος μέσα στο πλοίο, το οποίο διαθέτει αίθουσα καραόκε, ένα θέατρο και αίθουσα για παραστάσεις πατινάζ στον πάγο.

Ο φωτογράφος Alberto Bernasconi κατέγραψε με μια δόση σαρκασμού τη ζωή πάνω στο πολυτελές κρουαζιερόπλοιο.

krzzderopl6

«Περισσότερο από ποτέ, δεν έχει σημασία πού θα πάτε, αλλά το πώς θα έχετε φτάσει στον προορισμό σας», σχολιάζει.

krzzderopl7

Οι επιστήμονες προειδοποιούν ωστόσο ότι πλοία αυτού του μεγέθους, που ταξιδεύουν σε εύθραυστα θαλάσσια οικοσυστήματα σε όλο τον κόσμο, μπορεί να έχουν αρνητικές επιπτώσεις για το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία, λόγω της σημαντικής απελευθέρωσης διοξειδίου του θείου και της ρύπανσης των υδάτων.

krzzderopl8 krzzderopl9 krzzderopl10 krzzderopl11 krzzderopl12 krzzderopl13 krzzderopl1