Εντυπωσιακές οθόνες, συναρπαστικό θέαμα με φώτα LED και πόρτες που ανοίγουν από το δάπεδο έως την οροφή είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά του αεροπλάνου του μέλλοντος, όπως το «σκέφτεται» η Boeing.

Με στόχο το εσωτερικό της καμπίνας να είναι πιο διασκεδαστικό, η κατασκευάστρια εταιρεία αποκάλυψε τα σχέδιά τις για οθόνες προβολής στην οροφή ή τα τοιχώματα, όπου θα προβάλλονται αστέρια, σύννεφα ή επιδείξεις με φώτα με στόχο να ψυχαγωγούνται οι επιβάτες και να μπορούν ευκολότερα να κοιμηθούν.

Φιλοδοξεί επίσης να εντυπωσιάζει τους επιβάτες με καμπύλες οθόνες όπου θα προβάλλονται λεπτομέρειες σχετικά με την πτήση ή ταινίες και τηλεοπτικό πρόγραμμα ταυτόχρονα.

Δεν είναι γνωστό πότε θα εισαχθούν οι αλλαγές αυτές αλλά δημιουργήθηκε ένα βίντεο που δείχνει τι μπορούν οι επιβάτες να περιμένουν τα επόμενα χρόνια.

Σε ό,τι αφορά τις θέσεις, οι επιβάτες της πρώτης θέσης ή της business θα εξακολουθήσουν να απολαμβάνουν μια πινελιά πολυτέλειας ενώ στην οικονομική θέση τα πράγματα στη διάταξη των καθισμάτων φαίνεται να παραμένουν ως έχουν.

Στο βίντεο φαίνονται πιο λεπτά καθίσματα που δείχνουν πιο άνετα, μεγαλύτερες οθόνες στο πίσω μέρος τους αλλά και οθόνες στην οροφή που θα δείχνουν αστέρια τη νύχτα και γαλανό ηλιόλουστο ουρανό την ημέρα.

Σύμφωνα με τη Boeing, οι ιδέες αυτές εξετάζονται από τους μηχανικούς της στο τμήμα Commercial Airplanes Product Development.

«Οι δυνατότητες χρήσης αυτής της τεχνολογίας είναι αμέτρητες», ανέφερε ο αντιπρόεδρος του εν λόγω τμήματος, Mike Sinnett.

boeingasre13 boeingasre12 boeingasre11 boeingasre10 boeingasre9 boeingasre8 boeingasre7 boeingasre6 boeingasre5 boeingasre4 boeingasre3 boeingasre2 boeingasre1