Για πολλούς, το να βρουν ένα πολυτελές και μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα ξενοδοχείο ώστε να εξασφαλίσουν ησυχία και ιδιωτικότητα στις διακοπές τους είναι η υπέρτατη ταξιδιωτική εμπειρία.

Το Condé Nast Traveller  «χτένισε» την υφήλιο αναζητώντας προορισμούς σε ιδιωτικά νησιά που θα κάνουν τη διαμονή εμπειρία ζωής. Επιλογή των κορυφαίων από αυτά δημοσιεύεται στο τεύχος Ιανουαρίου και παρατίθενται παρακάτω.

Parrot Cay, νησιά Turks and Caicos 

Κρυστάλλινα νερά, βίλες στο εκτυφλωτικό λευκό και η απολαυστική ατμόσφαιρα της Καραϊβικής χωρίς παπαράτσι, ο συνδυασμός αυτός είναι που κάνει το απομακρυσμένο Parrot Cay αγαπημένο προορισμό και πολλών διάσημων.

priavtsab1

H Cara Delevigne βρέθηκε πρόσφατα εκεί, ο Ben Affleck παντρεύτηκε εκεί τη Jennifer Garner ενώ η Eva Longoria απόλαυσε το 2008 τον μήνα του μέλιτος με τον τότε σύζυγό της Tony Parker. Πριν λίγες μέρες έφτασαν στο νησί και οι νεόνυμφοι Sofía Vergara και Joe Manganiello

priavtsab2

Η βραδιά κοστίζει περίπου 2400 ευρώ.

Ariara, Φιλιππίνες

Δείπνο κάτω από τα αστέρια, γιόγκα στο ηλιοβασίλεμα, τζετ- σκι στα τιρκουάζ νερά, τι άλλο να ζητήσει κανείς από το Ariara στο αρχιπέλαγος των Φιλιππίνων.

Το νησί διαθέτει τέσσερα αγροκτήματα και δύο βίλες όπου μπορούν να φιλοξενηθούν 18 άτομα- ενώ υπάρχει και προσωπικό 35 ατόμων που θα τους φροντίζει.

priavtsab3

Στην τιμή περιλαμβάνονται όλα εκτός από τα καύσιμα, το κρασί και τις καταδύσεις. Οι επτά νύχτες θα σας κοστίσουν σχεδόν 300 ευρώ το άτομο αν είστε παρέα των 18 ενώ αν είστε έξι το κόστος ανεβαίνει στα 4650 ευρώ το άτομο- με τα γεύματα και τη μεταφορά να συμπεριλαμβάνονται.

Pulau Joyo, Ινδονησία

Είναι ένα από τα ομορφότερα νησιά στο νότιο άκρο της Θάλασσας της Νότιας Κίνας. Είναι μικρότερο από το παρακείμενο Nikoi και λέγεται πως βρίθει ινδονησιακών αρχαιοτήτων. Το νησί διαθέτει ιδιωτικά σπίτια διακοσμημένα στο στιλ της περιοχής με ρουστίκ πινελιές.

priavtsab4

Μπορεί να φιλοξενήσει 28 άτομα και κοστίζει 450 ευρώ τη βραδιά για δύο άτομα.

L’Ilot, Μαυρίκιος

Βγαλμένο από την ουτοπία του Μαυρίκιου το θεαματικό L’ilot συνδέεται με το κυρίως νησί με μια στενή γέφυρα δίνοντας την αίσθηση πως πλέει ακυβέρνητο.

priavtsab5

Από το σπίτι μπορεί κανείς να απολαύσει θέα πανοραμική στον Ινδικό Ωκεανό από κάθε πόρτα, παράθυρο και υπνοδωμάτιο.

Για οκτώ άτομα το κόστος θα κυμανθεί στα 540 ευρώ τη βραδιά το άτομο.

Νησί Zaya Nurai, Αμπού Ντάμπι

Την ώρα που το Ντουμπάι τα χτίζει, το Αμπού Ντάμπι έχει περισσότερα από 200 νησάκια που περιμένουν να εξερευνηθούν (ή ίσως καλύτερα όχι…)

priavtsab6

Η επιχειρηματίας από τη Σαουδική Αραβία Nadia Zaal έστρεψε την προσοχή της στο Nurai, φέρνοντας παριζιάνους αρχιτέκτονες για να το διαμορφώσουν και εισάγοντας περισσότερους από 800 πλήρως ανεπτυγμένους φοίνικες.

Άνοιξε τον Φεβρουάριο του 2015 και ένα δίκλινο δωμάτιο θα σας κοστίσει κάτι παραπάνω από 1200 ευρώ.

Isleta el Espino, Νικαράγουα

Εκτός από τον μαγευτικό προορισμό, μαγευτικό είναι και το ταξίδι που καλείται ο επισκέπτης να κάνει για να φτάσει στο Isleta El Espino, διασχίζοντας τη λίμνη Nicaragua. Το θέρετρο είναι οικογενειακή υπόθεση με την υπογραφή των αδελφών Andrew και Kristin Werner, που είχαν στόχο να φτιάξουν ένα βιώσιμο «πράσινο» καταφύγιο στο μέσο της λίμνης.

priavtsab7

Διατίθενται τρία υπνοδωμάτια, ένα από τα οποία βρίσκεται σε… δεντρόσπιτο. Μοναδικός ήχος που θα διαταράξει την ησυχία σας, η φλυαρία των μαϊμούδων.

Η τιμή κυμαίνεται στα 100 ευρώ το δωμάτιο ή στα 350 για όλο το νησί, τη βραδιά.

Private Island Retreat, Ελλάδα

Σε απόσταση μόλις 45 λεπτών από την Αθήνα το θέρετρο αυτό υποδέχεται τους επισκέπτες στους Πεταλιούς, τα νησάκια στο νότιο Ευβοϊκό.

priavtsab8

Περιγράφεται ως «τέλειο μέρος για να απολαύσει κανείς τη Μεσόγειο με ηρεμία», χαζεύοντας το πέλαγος από τα μεγάλα παράθυρά του.

Διαθέτει έξι υπνοδωμάτια που μπορούν να φιλοξενήσουν 12 άτομα, με κόστος 9200 ευρώ την εβδομάδα.

The Brando, Γαλλική Πολυνησία

Φτάνοντας με εξαθέσιο αεροπλάνο από την Ταϊτή στην ατόλη Tetiaroa μπορεί κανείς να απολαύσει το νησί Brando από ψηλά.

priavtsab9

Άνοιξε το 2014 ενώ προηγούμενος ιδιοκτήτης του ήταν ο Μάρλον Μπράντο. Το πολυτελές θέρετρο διαθέτει δύο εστιατόρια, σπα και 35 βίλες. Μπορεί να φιλοξενήσει έως 80 επισκέπτες και η τιμή ξεκινά από τα 1940 ευρώ.

Inn at Cuckolds Lighthouse, Maine

Μπορεί η διαμονή σε φάρο να μην είναι το πρώτο που έρχεται στο μυαλό όταν κανείς σκέφτεται για μοντέρνα πολυτέλεια, ωστόσο δεν συμβαίνει αυτό στο Inn at Cuckolds Lighthouse στο Maine.

priavtsab10

Ξεκινώντας από το νησί Southport, οι ταξιδιώτες φτάνουν στον φάρο και ανακαλύπτουν τις πολυτελείς σουίτες του. Από εκεί μπορούν να διασκεδάσουν κάνοντας flying kites, kayaking ή εξερευνώντας τα υπέροχα σπήλαια.

Η τιμή ξεκινά από τα 1250 ευρώ τη βραδιά για όλο το νησί (χωρά τέσσερα άτομα).

Dolphin Island, Fiji

Αν κάποιος αναζητά ένα μέρος με κοκοφοίνικες όπου τα πουλιά κελαηδούν και η φύση οργιάζει, τότε το νησί Dolphin στα Φίτζι είναι ο προορισμός που τον περιμένει.

Οι επισκέπτες θα απολαύσουν το κολύμπι των δελφινιών, καταδύσεις, ιστιοπλοΐα και γευσιγνωσία.

priavtsab11

Για τους ρομαντικούς υπάρχει κι ένα υπέροχο ξέφωτο για ύπνο κάτω από τα αστέρια.

Μπορεί να φιλοξενήσει οκτώ άτομα και η τιμή ξεκινά από τα 675 ευρώ η βραδιά.