Αν μια τριήμερη εξόρμηση για το επερχόμενο τριήμερο της 25ης Μαρτίου δεν είναι εφικτή, μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τον ελεύθερο χρόνο σας και να ανακαλύψετε υπέροχα μέρη στην Αττική που θα σας κάνουν, έστω και για λίγο, να ξεφύγετε από την ρουτίνα και το άγχος της καθημερινότητας. Με κοινό χαρακτηριστικό το υδάτινο στοιχείο, μια ημερήσια εντός Αττικής δεν ήταν ποτέ πιο απολαυστική!

Σούνιο

Σούνιο

Με μια διαδρομή κατά μήκος της Αθηναϊκής Ριβιέρας που στην κυριολεξία ανοίγει και χαλαρώνει το μάτι με τα νερά του Σαρωνικού να αποτελούν το φυσικό σκηνικό της απόδρασής σας σε συνδυασμό με την εξαιρετική τοποθεσία του ναού στο νοτιοανατολικό άκρο του ακρωτηρίου του Σουνίου, η ημερήσια αυτή εξόρμηση θα σας μείνει πραγματικά αξέχαστη.

Ένα από τα σημαντικότερα ιερά του αρχαίου κόσμου και της Αττικής, ο περίφημος Ναός του Ποσειδώνα, που αποδεικνύει περίτρανα πως οι Αρχαίοι Αθηναίοι γνώριζαν πολύ καλά πού να φτιάχνουν τους ναούς τους, στέκει αγέρωχο στο πέρασμα του χρόνου από το 444 και 440 π.Χ. όποτε και κατασκευάστηκε. Αυτό που αξίζει να περιμένετε για να απολαύσετε στο μεγαλείο του δεν είναι άλλο από το ονειρικό ηλιοβασίλεμα και την πανοραμική θέα προς το Σαρωνικό, μια εικόνα που εντυπωσιάζει τους πάντες και αφήνει την καλύτερη φωτογραφική ανάμνηση της βόλτας σας εδώ.

Λίμνη Βουλιαγμένης

Λίμνη Βουλιαγμένης

Συνδυάζοντας αρμονικά το φυσικό κάλλος, με κυρίαρχα στοιχεία τους βράχους και τα πεύκα, με τις σύγχρονες εγκαταστάσεις και υπηρεσίες, αποτελεί έναν από τους πιο ονειρικούς προορισμούς, σε κοντινή απόσταση από το κέντρο της Αθήνας. Η μαγεία της Λίμνης Βουλιαγμένης, όμως, δεν περιορίζεται στα πεντακάθαρα ιαματικά νερά της, ακόμα κι αν αυτά εγγυώνται ευεξία, αναζωογόνηση και τόνωση. Το περιβάλλον της λίμνης διαθέτει μια ιδιαίτερη γοητεία, που θα σας σαγηνεύσει και θα σας κάνει να παραμείνετε εδώ μέχρι αργά το βράδυ.

Μαραθώνας

Λίμνη Μαραθώνα

Ο ιστορικός δήμος του Μαραθώνα βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα της Αττικής, σε απόσταση περίπου 45 χλμ. από το κέντρο της Αθήνας. Αυτός ο φημισμένος παγκοσμίως τόπος ιστορικής σημασίας, στον οποίο διεξήχθη η περίφημη μάχη του Μαραθώνα το 490 π.Χ., όταν οι Έλληνες αντιστάθηκαν στους κατά 50.000 περισσότερους Πέρσες και κατάφεραν έτσι να βάλουν τέλος στην πρώτη εισβολή τους στην ελληνική επικράτεια, αποτελεί ιδανική επιλογή για μια ημερήσια εκδρομή από το κλεινόν άστυ.

Σημείο αναφοράς εδώ αποτελεί ο Τύμβος του Μαραθώνα κάτω από τον οποίο βρίσκονται τα οστά των 192 στρατιωτών που έπεσαν την ώρα της μάχης κατά των Περσών. Κοντά σε αυτόν εντοπίζεται η ήσυχη παραλία του Μαραθώνα με τα ρηχά νερά και τις γραφικές ταβέρνες που σερβίρουν φρέσκο ψάρι. Ένα ακόμη αξιοθέατο της περιοχής είναι η τεχνητή λίμνη Μαραθώνα, εκτάσεως 2.450 στρεμμάτων, που συγκαταλέγεται ανάμεσα στους 10 σημαντικότερους υγρότοπους της Αττικής, λόγω της πληθώρας των ειδών που φιλοξενεί.

Σαλαμίνα

Σαλαμίνα

Κοντινός προορισμός (απέχει μόλις 15 λεπτά από το Πέραμα) και ταυτόχρονα οικονομικός, η Σαλαμίνα με τα πευκόφυτα δάση, τις όμορφες παραλίες, τα μοναστήρια και τους αρχαιολογικούς χώρους, το βορειότερο και μεγαλύτερο σε έκταση νησί του Αργοσαρωνικού είναι μια καλή ιδέα για budget αποδράσεις-αστραπή. Ατενίστε το νησί από τον λόφο στον οποίο δεσπόζουν το Ευριπίδειο Θέατρο και η εκκλησία της Παναγίας της Ελευθερώτριας και αφήστε το βλέμμα σας να ταξιδέψει μέχρι την Ελευσίνα και την Αθήνα.