Με αφορμή την έλευση της άνοιξης, πραγματοποιήστε μια ημερήσια εκδρομή στη λίμνη του Μαραθώνα. Σε απόσταση 28 χλμ. από το κέντρο της Αθήνας, στο βορειοανατολικό τμήμα της Αττικής, η τεχνητή λίμνη αποτελεί ιδανική επιλογή για τις πρώτες αποδράσεις της εποχής.

Τόσο κοντά και ταυτόχρονα τόσο μακριά από το κλεινόν άστυ, θα έχετε τη δυνατότητα να παρατηρήσετε από κοντά το εντυπωσιακό αξιοθέατο του ιστορικού δήμου. Απλώνεται σε μια έκταση 2.450 στρεμμάτων και συγκαταλέγεται ανάμεσα στους σημαντικότερους υγρότοπους της Αττικής εξαιτίας της πληθώρας των ειδών που φιλοξενεί. Για την ιστορία η λίμνη δημιουργήθηκε το 1931 μετά την ανύψωση του φράγματος και έως το 1959 αποτελούσε τη βασική πηγή υδροδότησης της Αθήνας. Μάλιστα, εδώ θα έχετε την ευκαιρία να συνδυάσετε το τερπνόν μετά του ωφελίμου, καθώς ακριβώς απέναντι από το φράγμα βρίσκεται και το ομώνυμο all day lounge restaurant cafe.


Με ατού του, το, αδιαμφισβήτητα, εξαιρετικό location, το Fragma προσφέρεται για χαλαρές στιγμές σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η θέα που πραγματικά μαγνητίζει τα βλέμματα, συγκαταλέγεται στα δυνατά σημεία του, καθώς το μάτι χάνεται στο πανέμορφο τοπίο της λίμνης. Εδώ, μπορείτε να ξεκινήσετε την ημέρα σας με αρωματικό καφέ, συνοδεία κρύων ή ζεστών snacks, να πάρετε το μεσημεριανό σας γεύμα με προτάσεις της μεσογειακής κουζίνας ή να το επισκεφτείτε την ώρα του σούρουπου –σίγουρα η πιο ιδανική για τη συγκεκριμένη τοποθεσία και τον περιβάλλοντα χώρο– απολαμβάνοντας μαζί με τη θέα και το αγαπημένο σας cocktail.

Εκμεταλλευτείτε το γεγονός ότι βρίσκεστε στον ιστορικό δήμο και επισκεφτείτε τον Τύμβο του Μαραθώνα, σημείο αναφοράς για την περιοχή, κάτω από τον οποίο εντοπίζονται τα οστά των 192 στρατιωτών που έπεσαν την ώρα της μάχης κατά των Περσών, όπως και το αξιόλογο Αρχαιολογικό Μουσείο (είσοδος: 3 ευρώ, 2 ευρώ μειωμένη, τηλ. +30 22940 55155).



Tip:
Κάθε χρόνο τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, στο χώρο του Fragma διοργανώνεται το Fragma Festival, με live εμφανίσεις γνωστών καλλιτεχνών της ελληνικής μουσικής σκηνής.

Info:

Λίμνη Μαραθώνα

Τηλ. +30 210 8143415

[email protected]

www.fragma.gr

www.facebook.com/fragmaCafe

Καθημερινά: από τις 09.00

Από 20 ευρώ/άτομο (με ποτήρι κρασί), 3,60 ευρώ (cappuccino), 7 ευρώ (ποτό), 8,50 ευρώ (cocktail)


Αν θέλετε να μάθετε τις δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε αλλά και ποια είναι τα καλύτερα στέκια για φαγητό και καφέ στην περιοχή κατεβάστε την εφαρμογή Athens by GreekGuide.com στο κινητό σας δωρεάν και απολαύστε ένα άλλο «πρόσωπο» της Αθήνας!