Δεν είστε έτοιμοι για το τέλος του καλοκαιριού; Σας πιάνει απελπισία στη σκέψη του χειμώνα, της βροχής και του κρύου; Η λύση είναι να αναζητήσετε ηλιόλουστους προορισμούς, που διατηρούν υψηλές θερμοκρασίες και θα κρατήσουν για λίγο ακόμα το καλοκαίρι στη ζωή σας!

H παγκόσμια μηχανή αναζήτησης και σύγκρισης τιμών αεροπορικών εισιτηρίων Skyscanner σας δίνει οκτώ μοναδικές επιλογές και από τη λίστα της δεν θα μπορούσαν να λείπουν η Κύπρος και η Κέρκυρα!

1. Lanzarote

Αγγίζοντας τους 24 βαθμούς το Νοέμβριο, το Lanzarote είναι μια ασφαλής επιλογή για φθινοπωρινή λιακάδα. Είναι το ξηρότερο από τα Κανάρια Νησιά, λόγω της εγγύτητας του με την Βόρεια Αφρική και προσφέρει ζεστά, ηλιόλουστα απογεύματα, ανεξάρτητα από την εποχή.

Το Lanzarote ήταν κάποτε γνωστό για χαμηλού κόστους διακοπές, αλλά τα τελευταία χρόνια έχουν κάνει την εμφάνιση του πολλά πολυτελή ξενοδοχεία σε ειδυλλιακές τοποθεσίες, προσφέροντας χαλαρωτικές στιγμές και εντυπωσιακές παροχές.

Το νησί είναι αρκετά μικρό για να το εξερευνήσετε, οπότε αν η ηρεμία μιας παραλίας δεν σας συγκινεί, μπορείτε να νοικιάσετε ένα αυτοκίνητο και να περιηγηθείτε στα όμορφα χωριά και τους αμπελώνες του. 

2. Κύπρος

Ένας ακόμα ιδανικός προορισμός για μια απόδραση γεμάτη ήλιο είναι το νησί της Κύπρου, στο οποίο οι θερμοκρασίες διατηρούνται στους 20 βαθμούς ακόμα και το Δεκέμβριο.

Δείτε το περίφημο αρχαίο λιμάνι και τα ιστορικά μνημεία της Πάφου, χωρίς τα πλήθη των τουριστών, που την κατακλύζουν το καλοκαίρι ή κατευθυνθείτε στο Εθνικό Πάρκο του Τρόοδος, που είναι γεμάτο γραφικά μονοπάτια πεζοπορίας.

Θα έχετε την ευκαιρία να συναντήσετε μια από τις παραδοσιακά ζωγραφισμένα εκκλησίες, δέκα από τις οποίες ανήκουν στη λίστα με τα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και είναι όμορφα διακοσμημένες με τοιχογραφίες και ρουστίκ ξύλινες οροφές.

Αν το μόνο που ζητάτε είναι χαλάρωση, το γραφικό χωριό Πισσούρι στη νότια ακτή προσφέρει ερημικές παραλίες, ιδανικές ακόμα καιτους χειμερινούς μήνες. 

3. Κέρκυρα

Όπως το Lanzarote, έτσι και η Κέρκυρα υποφέρει από την αντίληψη ότι είναι ένας προορισμός μόνο για καλοκαιρινές διακοπές.

Η πόλη της Κέρκυρας, όμως, θα γίνει ο προορισμός για ένα διάλειμμα εκτός εποχής στην πόλη.

Τα γύρω παραλιακά θέρετρα είναι πιο ήσυχα το φθινόπωρο και προσφέρουν στους επισκέπτες τους ηλιόλουστες στιγμές. Απολαύστε μεζέδες σε ένα παραλιακό εστιατόριο και θαυμάστε το ηλιοβασίλεμα. 

4. Μάλαγα

Η Μάλαγα απολαμβάνει ένα ζεστό χειμώνα σε σύγκριση ακόμη και με άλλες πόλεις της Ανδαλουσίας και φυσικά με την υπόλοιπη Ισπανία.

Η παραλία, σε απόσταση μόλις 10 λεπτών με τα πόδια από το κέντρο της πόλης, είναι εκπληκτικά όμορφη με τον κλασσικό συνδυασμό χρυσής άμμου με γαλαζοπράσινα νερά.

Η νυχτερινή ζωή της Μάλαγα δεν σταματά όταν το καλοκαίρι δεν είναι εδώ, αλλά ξαναγεννιέται στις παραδοσιακές ταβέρνες και τα τάπας μπαρ πίσω από το λιμάνι.

Κάντε μια ημερήσια εκδρομή στην ορεινή πόλη της Ronda. Το καλοκαίρι θα βρείτε εδώ λεωφορεία γεμάτα τουρίστες, αλλά το χειμώνα μπορείτε θαυμάσετε το ορεινό τοπίο και την εικονική της μακριά από τα πλήθη.

5. Μάλτα

Η Μάλτα υποδέχεται τους επισκέπτες της με ηλιοφάνεια όλο το χρόνο και πλούσια ιστορία. Το χειμώνα, καραβάκια φεύγουν από τη Βαλέτα και τη Σλιέμα και σας οδηγούν στα γειτονικά νησιά Gozo και Comino.

Το Gozo διαθέτει μια από τις καλύτερες παραλίες της περιοχής, τη Ramla Bay, φημισμένη από την Οδύσσεια του Ομήρου, καθώς για την πανέμορφη χρυσή άμμο και το βραχώδες περιβάλλον.

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά μεσαιωνικά αξιοθέατα της Μάλτας είναι η αρχαία τειχισμένη πόλη της Mdina, που αποτέλεσε το φυσικό σκηνικό για τη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά Game of Thrones.

6. Τουρκία

Η μεσογειακή ακτή της Τουρκίας έχει ήπιους χειμώνες με μεγάλη ηλιοφάνεια. Η περιοχή της Αττάλειας είναι ιδανική για τους λάτρεις του ήλιου, διαθέτοντας χρυσές αμμουδιές, αριστοκρατικά ξενοδοχεία και δεκάδες γήπεδα γκολφ.
Εδώ θα βρείτε επίσης και το Εθνικό Πάρκο Kurşunlu με τους πανέμορφους καταρράκτες του.

Αν αγαπάτε τον πολιτισμό, επισκεφθείτε ένα από τα πολλά αρχαία μνημεία της νότιας Τουρκίας, όπως το ναό του Απόλλωνα.

7. Κούβα

Είτε ενδιαφέρεστε για βαθύτερη γνώση του κομμουνισμού ή να αποκτήσετε μια selfie μπροστά σε ένα vintage αυτοκίνητο, η Αβάνα είναι σίγουρα μια συναρπαστική πόλη για να εξερευνήσετε πριν ο ήλιος δύσει και ξεκινήσει ο χορός.

Ή μήπως προτιμάτε απλά να ενισχύσετε το μαύρισμα σας στην παραλία του Βαραδέρο; Ατενίζοντας τα αποικιακά κτίρια στην πόλη της Τρινιδάδ ή εξερευνώντας τους κοραλλιογενείς υφάλους της Καραϊβικής Θάλασσας, θα απολαύσετε θερμοκρασίες που αγγίζουν του 20 βαθμούς Κελσίου. Ο απόλυτος παράδεισος!

8. Μαυρίκιος



Πολυτελή θέρετρα, ηφαιστειακά τοπία, λευκή άμμος, φιλόξενοι ντόπιοι, πλούσιος πολιτισμό και καταπληκτική κουζίνα είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία που καθιστούν τον Μαυρίκιο έναν ξεχωριστό φθινοπωρινό προορισμό.
Εάν μπορείτε να σύρετε τον εαυτό σας μακριά από την ξαπλώστρα, το νησί έχει πολλά να προσφέρει.

Περιηγηθείτε στην πρωτεύουσα Port Louis, που διαθέτει ένα μείγμα Ασίας, Αφρικής και ευρωπαϊκών πολιτισμών και αρχιτεκτονικής ή απολαύστε δραστηριότητες στην ύπαιθρο στο εθνικό πάρκο Black River Gorges, που προφέρει εύκολη πεζοπορία και διαθέτει αφθονία άγριας ζωής.