Χτισμένη σε υψόμετρο 750 μέτρων στις ανατολικές πλαγιές του Ταϋγέτου, η άγνωστη στο ευρύ κοινό Άρνα, διατηρεί χαμηλό προφίλ και ελκύει όσους αναζητούν την πραγματική χαλάρωση και αποτοξίνωση από τους ρυθμούς της πόλης. Αθόρυβη μεν, αγαπημένη δε όσων την γνωρίσουν γι’ αυτό και φημίζεται για τον επαναλαμβανόμενο τουρισμό της.

Ένα από τα πρώτα πράγματα που αντικρίζει κανείς στο χωριό ο περήφανος πλάτανος στην κεντρική πλατεία, ο οποίος έχει ύψος 30 μέτρα και η περίμετρος του κορμού του φτάνει τα 13,80 μέτρα. Ο συγκεκριμένος πλάτανος, μάλιστα, έχει συμπεριληφθεί σε έναν δημοσιευμένο κατάλογο με πελώρια δέντρα από όλη την Ευρώπη. Δίπλα του βρίσκεται μια βρύση νεοκλασικού ύφους με κίονες, δωρεά μεταναστών του χωριού από το Μπρούκλιν Αμερικής.

Οποιαδήποτε εποχή του χρόνου κι αν την επισκεφτεί κανείς, θα χαρεί επαφή με τη φύση μέσω των μονοπατιών του Ταϋγέτου και ποιοτική ξεκούραση. Στα συν το καλό φαγητό και οι σούπερ τιμές.

Από τα σημεία αναφοράς του χωριού η γιορτή του κάστανου (τελευταίο Σαββατοκύριακο του Οκτώβρη), όπου το χωριό μετατρέπεται σε μια γνήσια παραδοσιακή γιορτή με πρωταγωνιστή -τι άλλο- το κάστανο. Στα πέριξ της πλατείας στήνονται πάγκοι με προϊόντα που υμνούν το κάστανο όπως μαρμελάδες και λικέρ, ενώ οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν και ντόπιο τσίπουρο.