Το πρώτο τριήμερο του καλοκαιριού είναι γεγονός και οι ευκαιρίες για χαλαρωτικές αποδράσεις στην Ελλάδα συναγωνίζονται η μια την άλλη!

Επιλέξαμε και σας παρουσιάζουμε πέντε top νησιά για το 3ήμερο του Αγίου Πνεύματος που θα σας εξασφαλίσουν αξέχαστες διακοπές. Βρείτε φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια στο travelplanet24 και βουρ για ταξιδάκι!

Ταξιδέψτε με τα αγαπημένα σας πρόσωπα σε Μύκονο, Σαντορίνη, Πάρο, Νάξο και Τήνο!

Μύκονος

Διάσημη σε όλο τον κόσμο για τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα της, την έντονη νυχτερινή ζωή της και τις πολυτελείς παροχές της, η λαμπερή Μύκονος είναι ένας από τους πιο hot προορισμούς για κάθε ταξιδιώτη, που σέβεται τον εαυτό του.

Προσφέροντας επιλογές διασκέδασης για κάθε γούστο, έχει χαρακτηριστεί από πολλούς ένα νησί με δυο πρόσωπα, αφού τη λατρεύουν όσοι αναζητούν την έντονη ζωή στα δεκάδες νυχτερινά μαγαζιά και beach bar, αλλά και όσοι ανακαλύπτουν την γραφική της πλευρά, με τους όμορφους παραθαλάσσιους οικισμούς και τις απομονωμένες παραλίες.

Πολυφωτογραφημένα τοπία και μια από τις όμορφες χώρες των Κυκλάδων θα σας μαγέψουν από την πρώτη στιγμή που θα φτάσετε στο νησί. Οι περίφημοι ανεμόμυλοι και η Μικρή Βενετία κερδίζουν τις εντυπώσεις, προσελκύοντας το ενδιαφέρον κάθε ταξιδιώτη, ενώ η δαιδαλώδης Χώρα με τα λιθόστρωτα δρομάκια, τα λευκά σπίτια με τα χρωματιστά παράθυρα και τα μυριάδες μαγαζάκια μονοπωλούν τις απογευματινές και βραδινές περιηγήσεις.

Περπατήστε στα κοσμικά Ματογιάννια, απολαύστε το γεύμα σας σε βραβευμένα εστιατόρια και καταλήξτε στη Μικρή Βενετία, μια συνοικία του 18ου αιώνα, με μοναδική αρχιτεκτονική και σπίτια χτισμένα πάνω στη θάλασσα. Κρατώντας στο χέρι ένα κοκτέιλ από τα πιο διάσημα μπαρ του νησιού, θα απολαύσετε τον ήλιο να βουτά στα νερά του Αιγαίου.

Ανακαλύψτε τα γραφικά χωριά της Μυκόνου και τις όμορφες παραλίες του νησιού και μην παραλείψετε να βουτήξετε στην Ψαρού, τον Ορνό, τον Άγιο Ιωάννη, το Super Paradise με τα περίφημα πάρτι του, αλλά και στην Ελιά, το Καλό Λιβάδι, τον Πάνορμο, τον Καλαφάτη και τόσες ακόμα.

Στη Μύκονο θα έχετε ακόμα την ευκαιρία να δοκιμάσετε μερικά εξαιρετικά δείγματα της κυκλαδίτικης κουζίνας, όπως η κοπανιστή, το μαλακό τυρί με την έντονα πιπεράτη γεύση, αλλά και τα μυκονιάτικα λουκάνικα, ενώ για γλυκό τα αμυγδαλωτά, το παστέλι και η μελόπιτα θα αφήσουν τη γλυκιά του γεύση μέχρι το επόμενο ταξίδι σας στο νησί των Ανέμων.

Πάρος

Ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς διακοπών στις Κυκλάδες, το γραφικό νησί της Πάρου προσφέρει στον επισκέπτη εντυπωσιακά τοπία, αμμώδεις παραλίες με καθαρά νερά και διασκέδαση, ατέλειωτη διασκέδαση!

Ξεκινήστε την περιήγηση σας από την πρωτεύουσα του νησιού, τη γραφική Παροικία και περπατήστε δίπλα στα όμορφα σπίτια και τα νεοκλασικά αρχοντικά μέχρι και το ενετικό κάστρο του 13ου αιώνα, που δεσπόζει πάνω από τον οικισμό, προσφέροντας μαγευτική θέα.

Ένα από τα σημαντικότερα θρησκευτικά μνημεία της Ελλάδας, η εκκλησία της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής αξίζει την επίσκεψη σας, ενώ ακριβώς δίπλα θα βρείτε και το Βυζαντινό Μουσείο.

Κάντε μια βόλτα στη Νάουσα, το όμορφο ψαροχώρι με το βενετσιάνικο κάστρο στο λιμάνι, τις Λεύκες, χτισμένες σε ένα κατάφυτο τοπίο στο πιο ψηλό σημείο του νησιού, αλλά και τη Μαρπήσσα, ένα χωριό με μεσαιωνική δομή.

Μια περιοχή απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς είναι και οι Πεταλούδες, κοντά στα Ψυχοπιανά. Ο πλούσιος σε βλάστηση βιότοπος διατρέχεται από κρυστάλλινα νερά κάτω από ψηλά πλατάνια., ενώ εκεί φιλοξενείται η πεταλούδα Panaxia quadripunstaria.

Για τις πρώτες σας καλοκαιρινές βουτιές ακολουθήστε τη νεολαία στην Πούντα, τη Χρυσή Ακτή και τη Σάντα Μαρία, αλλά και τις Κολυπμήθρες και το Καλόγερο.

Η Πάρος φημίζεται για την έντονη νυχτερινή της ζωή, οπότε προετοιμαστείτε για απογευματινές και βραδυνές βόλτες στα καλύτερα μπαρ και παραθαλάσσια στέκια, με δυνατή μουσική και άφθονα κοκτέιλ.

Τήνος

Ένα νησί συνυφασμένο με την θρησκευτική μας παράδοση, αφού στη Χώρα της δεσπόζει ο Ναός της Μεγαλόχαρης, που προσελκύει κάθε χρόνο χιλιάδες πιστούς από όλον τον κόσμο, κρύβει στην “αγκαλιά” της πολλά μικρά διαμαντάκια, τα πανέμορφα χωριά της.

Μεγάλοι καλλιτέχνες έκαναν ακόμα διάσημο το νησί σε κάθε γωνιά του κόσμου, όπως ο Χαλεπάς, το σπίτι – μουσείο του οποίου είναι στο χωριό Πύργος, αλλά και οι Γύζης, Λύτρας, Φιλιππότης και Σώχος.

Για να μάθετε όλα τα μυστικά της Τήνου πάρτε το αυτοκίνητο σας και περιηγηθείτε στους γραφικούς οικισμούς της. Στην καρδιά του νησιού, θα βρείτε την Καρδιανή, με την μαγευτική θέα στη θάλασσα, την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική της, τις μαρμάρινες βρύσες και τους μαρμάρινους φεγγίτες, που φτιάχτηκαν από τα μάρμαρα της περιοχής.

Σκαρφαλωμένο στα Μεροβίγλια δεσπόζει ο οικισμός Υστέρνια, το χωριό των μαρμαράδων και “μπαλκόνι του Αιγαίου”, που φτάνουν ως τον ομώνυμο όρμο με τα εστιατόρια πάνω στο κύμα.

Ο Πύργος είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο όμορφα χωριά του νησιού, που φιλοξενεί τη Σχολή Καλών Τεχνών. Η πανέμορφη πλατεία με τα πλατάνια και τα τρεχούμενα νερά θα σας μαγέψει, ενώ ο παραλιακός Πάνορμος, λίγο μετά, θα σας φιλοξενήσει στις ταβερνούλες του με το φρέσκο ψάρι.

Μην χάσετε τη Βωλάξ, ένα από τα πιο ιδιαίτερα χωριά, διάσπαρτο με στρογγυλούς γρανιτένιους ογκόλιθους, αλλά και τον Αρνάδο με την πανοραμική θέα στη θάλασσα.
Για διασκέδαση και καλό φαγητό, η Χώρα θα σας προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία από επιλογές. Δοκιμάστε τα παραδοσιακά προϊόντα της Τήνου, όπως την κοπανιστή, το τυράκι Τήνου, την κάπαρη και την λιαστή ντομάτα.

Σαντορίνη

Η λέξη ρομαντισμός είμαι συνώνυμη με το μοναδικό νησί της Σαντορίνης, που κάθε χρόνο κλέβει τα φώτα της δημοσιότητας περισσότερο από κάθε άλλο και κατακλύζεται από πλήθη ταξιδιωτών, που έρχονται για να δουν από κοντά ένα από τα ενεργά ηφαίστεια της Ελλάδα, υπεύθυνο για το εντυπωσιακό ανάγλυφο του νησιού.

Τα υπέροχα οικιστικά της σύνολα, μοιάζουν να κρέμονται στο χείλος του γκρεμού, προσφέροντας μαγευτική θέα στη θάλασσα και το διάσημο ηλιοβασίλεμα της Καλντέρας.

Μια βόλτα στην πρωτεύουσα της Σαντορίνης, τα Φηρά θα σας μαγέψει, ενώ κατά μήκος της Καλντέρας θα συναντήσετε και το Φηροστεφάνι, το Ημεροβίγλι και την Οία, που θα κλέψουν ένα κομμάτι της καρδιάς σας, το καθένα με τον δικό το ξεχωριστό τρόπο.

Κοσμοπολίτικος χαρακτήρας, πολυτελή καταλύματα και βραβευμένα εστιατόρια θα ολοκληρώσουν την παραμυθένια εικόνα, ενώ ακόμα και τα λιγότερο διάσημα χωριά, όπως ο Πύργος, το Αμμούδι, η Περίσσα, το Μεγαλοχώρι και η Μεσσαριά αξίζουν την προσοχή σας.

Όσο για τις παραλίες, στη Σαντορίνη θα βρείτε μερικές από τις πιο ξεχωριστές του κόσμου, που δένουν αρμονικά με τον ηφαιστειογενή της χαρακτήρα. Μαύρη, κόκκινη, λευκή άμμος, πολύχρωμα βότσαλα και εντυπωσιακά βράχια συνθέτουν το χαρακτήρα κάθε μιας από αυτές.

Κι αν θέλετε να απολαύσετε εξαιρετικές γαστριμαργικές εκπλήξεις, δεν έχετε παρά να γευτείτε τοπικά προϊόντα της Σαντορίνης. Η περίφημη φάβα δεν θα λείψει από το τραπέζι σας, καθώς και η λευκή μελιτζάνα, τα ντοματάκια και το χλωρό τυρί, ενώ το γεύμα σας θα ολοκληρώσουν τα εκλεκτά κρασιά ενός από τους οργανωμένους οικοτουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας.

Νάξος

Το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων, η εύφορη Νάξος υπόσχεται στους επισκέπτες της μια πληθώρα επιλογών για καλοκαιρινές δραστηριότητες, που θα καλύψουν κάθε απαιτητικό ταξιδιώτη.
Σήμα κατατεθέν του νησιού και μια από τις πιο χαρακτηριστικές εικόνες του είναι η «Πορτάρα», η μαρμάρινη πύλη ενός ημιτελούς ναού αφιερωμένου στον Απόλλωνα, που δεσπόζει στο νησάκι των Παλατιών, στη μια πλευρά του λιμανιού.

Η πανέμορφη Χώρα της Νάξου με τα κυκλαδίτικα σπίτια και την καστροπολιτεία της Παλιάς Χώρας είναι ιδανική επιλογή για όλες τις ώρες της ημέρας, αφού έξω από το ενετικό κάστρο της θα βρείτε πολλά εστιατόρια, μαγαζιά με κάθε λογής εμπορεύματα και πολλά φιλόξενα μπαράκια.

Σπίτια με βενετσιάνικα οικόσημα, στενά δρομάκια και καθολικές εκκλησίες δένουν αρμονικά σε έναν οικισμό με έκδηλα τα σημάδια τόσο της κυκλαδίτικής, όσο και της μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής.

Για τους λάτρεις της ποδηλασίας βουνού και της ορειβασίας τα δύο βουνά του νησιού, Ζας (1004 μ) και Φανάρι (908 μ.) προσφέρονυν ξεχωριστές διαδρομές και προκλήσεις. Ο επισκέπτης πρέπει όπωσδήποτε να δει την Απείρανθο με τα πετρόκτιστα σπίτια και τα στενά στρωμένα με μάρμαρο σοκάκια,ενώ μοναδικός είναι ο ναός της Παναγίας Δροσιανής.

Στους προορισμούς του υπέροχου νησιού των Κυκλάδων που πρέπει να δείτε είναι το γραφικό χωριό Φιλότι, η Παναγία Πρωτόθρονη – η μεγαλύτερη βυζαντινή εκκλησία του νησιού – και το Σαγκρί με τους βενετσιάνικους πύργους και τους παραδοσιακούς ανεμόμυλους.

Ασφαλώς σε όλα αυτά τα γραφικά σημεία μπορείτε να απολαύσετε τα προϊόντα της ναξιακής γης, όπως την ονομαστή γραβιέρα νάξου, την ξινομυζήθρα, το κινότυρο και το κεφαλοτύρι με το ασυνήθιστο όνομα… αρσενικό. Στα εδέσματα συμπεριλαμβάνεται η περίφημη πατάτα του νησιού, τα γλυκά του κουταλιού και το κρασί νάξου, που ταυτίζεται με το νέκταρ των Θεών.

Το travelplanet24 σας εξασφαλίζει και φθηνά αεροπορικά εισιτήρια. Καλό σας ταξίδι!