Χτισμένο στις ακτές του Fogo Island, ενός απομακρυσμένου νησιού στα ανοικτά της βορειοανατολικής ακτής του Newfoundland στον Καναδά, μεταξύ του ισημερινού και του Βόρειο Πόλου, το φουτουριστικό κτίριο του Fogo Island Inn κερδίζει τους επισκέπτες από την πρώτη ματιά.

Το μινιμαλιστικό αυτό αριστούργημα φιλοξενεί ένα boutique ξενοδοχείο και έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το παραδοσιακό ψαροχώρι, που το περιβάλλει.

Η εμπνευσμένη αρχιτεκτονική ξεκινά από τον εξωτερικό χώρο, με κυρίαρχο στοιχείο το κομμάτι του κτίσματος που στηρίζεται πάνω σε γιγαντιαίες μεταλλικές ράβδους.

Στις 29 σουίτες τα έπιπλα είναι επιλεγμένα από νέους καλλιτέχνες, ενώ έχει δοθεί μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια με κομμάτια state of art και έχει αναδειχθεί η μακρόχρονη ιστορία του νησιού στην αλιεία.

Η περιβαλλοντική ευαισθησία είναι επίσης εμφανής σε κάθε χώρο, με την επιλογή βιώσιμων δομικών υλικών και προγράμματα ανακύκλωσης και εξοικονόμησης ενέργειας να παίζουν πρωταρχικό ρόλο στη λειτουργία του ξενοδοχείου.

Δυο γυάλινοι τοίχοι, που θυμίζουν την πλώρη πλοίου, περικλείουν τον χώρο τους εστιατορίου, δίνοντας την αίσθηση στους επισκέπτες ότι βρίσκονται καταμεσής του Βόρειου Ατλαντικού.

Ξύλινα πατώματα και μινιμαλιστική αισθητική προσδίδουν μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα στον χώρο, όπου προσφέρονται τοπικά εδέσματα και φυσικά μεγάλη ποικιλία από φρέσκα ψάρια και θαλασσινά.

Το ξενοδοχείο διαθέτει ακόμα γυμναστήριο, σάουνα και υδρομασάζ για ξεκούραστες στιγμές, αλλά και μια γκαλερί με έργα σύγχρονης τέχνης, αίθουσα προβολών και βιβλιοθήκη.

Αυτό το μοναδικής αισθητικής καταφύγιο θα σας προσφέρει στιγμές απόλυτης χαλάρωσης σε ένα ξεχωριστό περιβάλλον.

Περισσότερα με ένα κλικ εδώ