Γιορτινό κλίμα, χριστουγεννιάτικες αγορές και πόλεις γεμάτες εντυπωσιακά αξιοθέατα σας προσκαλούν να ζήσετε μοναδικές στιγμές, σε ένα ταξίδι, προσφορά του Manessis Travel, που περιλαμβάνει μερικές από τις πιο ρομαντικές και παραμυθένιες πόλεις του κόσμου!

Περπατήστε σε ιστορικές πόλεις απαράμιλλης ομορφιάς, βυθιστείτε στην γοητεία τους και χαλαρώστε σε ένα μαγευτικό σκηνικό, στην τιμή των 555 ευρώ το άτομο, που εκτός των άλλων, περιλαμβάνει πολυτελή διαμονή και εκδρομές.

Την πρώτη ημέρα μετά την άφιξή σας θα ακολουθήσει άμεση αναχώρηση για την Νυρεμβέργη, όπου θα έχετε τη δυνατότητα να περπατήσετε στο εντυπωσιακό ιστορικό κέντρο με τα μεσαιωνικά κτίρια, την κεντρική πλατεία, το Δημαρχείο και τον εντυπωσιακό Καθεδρικό Ναό και να επισκεφθείτε τη Χριστουγεννιάτικη αγορά (κλείνει το μεσημέρι στις (24 Δεκ. Στις 14:00).

Περπατήστε μέχρι την Christkindlesmarkt, την παραμυθένια πόλη με τα Carousel, και τις πολυάριθμες δραστηριότητες για παιδιά, και χαθείτε μέσα στα περισσότερα από 200 υπαίθρια καταστήματα, που σας περιμένουν για τις Χριστουγεννιάτικες αγορές σας.

Την επόμενη μέρα θα απολαύσετε την μοναδική περιπατητική περιήγηση στο ιστορικό κέντρο με την έντονα εορταστική ατμόσφαιρα, τα εντυπωσιακά μέγαρα, το Δημαρχείο και άλλα αξιοθέατα, καθώς και την βόλτα στην Χριστουγεννιάτικη αγορά, που αποτελεί ένα από τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα.

Δείτε το ρολόι του επιβλητικού Δημαρχείου που χτυπάει δύο φορές, και τις 32 φιγούρες που αναπαριστούν τον γάμο του Δούκα Γουλιέλμου και μπαινοβγαίνουν υπό τους ήχους 40 καμπανών. Εδώ θα δείτε το πανύψηλο 100 μέτρων Χριστουγεννιάτικο δέντρο με τα 2500 λαμπιόνια, θα νιώσετε το άρωμα του ζεστού κρασιού στα μικρά ξύλινα περίπτερα, θα γευτείτε τα κλασικά λαχταριστά λουκάνικα Wurst και θα αγοράσετε πανέμορφα χειροποίητα χριστουγεννιάτικα δώρα!

Στη συνέχεια, η τρίτη μέρα ξεκινά με εκδρομή στο Σάλτσμπουργκ διασχίζοντας το εντυπωσιακό τοπίο της Βαυαρίας και λίγο αργότερα της Αυστρίας. Η περιήγηση αρχίζει από την πλατεία Ρέζιντενς με το εντυπωσιακού μεγέθους σιντριβάνι. Στη γειτονική πλατεία Ντομ βρίσκεται ο επιβλητικός καθεδρικός ναός, ένα μπαρόκ αριστούργημα με περίτεχνο εσωτερικό διάκοσμο.

Στη συνέχεια θα κάνετε βόλτα στην Γκέτρεϊντγκάσε, που είναι ο κεντρικός εμπορικός δρόμος της παλιάς πόλης. Ανάμεσα σε κομψές μπουτίκ και βιτρίνες με πορσελάνινες κούκλες βρίσκεται το σπίτι όπου γεννήθηκε ο Μότσαρτ, και σήμερα είναι το ομώνυμο Μουσείο με ενδιαφέροντα προσωπικά και οικογενειακά αντικείμενα. Αφήνοντας την παλιά πόλη, θα διασχίσετε το ποτάμι από τη γέφυρα Μάκαρτστεγκ για να θαυμάσετε το παλάτι Μιραμπέλ. Προτείνουμε μία στάση για βιεννέζικο καφέ και την παραδοσιακή σοκολάτα στο cafe Scaher.

Κατά τη διάρκεια της τέταρτης μέρας θα επισκεφθείτε το γραφικό Ομπεραμεργκάου με τα ξύλινα ζωγραφιστά σπιτάκια, παγκόσμια γνωστό για το θέατρο των Παθών του Χριστού, που αναβιώνει κάθε 10 χρόνια για να τιμήσει ένα τάμα που έγινε το 1633, σε μια ύστατη προσπάθεια αναχαίτισης της πανούκλας που σάρωνε την κεντρική Ευρώπη. Ακολουθώντας τα μονοπάτια της Ρομαντικής Γερμανίας, θα φθάσετε στο επιβλητικό και μεγαλειώδες Κάστρο του Νοϊσβανστάιν που δεσπόζει στο λόφο.

Για την τελευταία ημέρα και τον ελεύθερο χρόνο σας, σας προτείνουμε τις επισκέψεις στα παγκοσμίου φήμης μουσεία και πινακοθήκες του Μονάχου (εφόσον είναι ανοιχτά), όπως η πρόσφατα ανακαινισμένη Alte Pinakotek, που με αίθουσες γεμάτες αριστουργήματα παλαιών δασκάλων της Αναγέννησης από τον 14ο έως τον 18ο αιώνα είναι το μουσείο που πλέον συναγωνίζεται το Λούβρο.

Απέναντι βρίσκεται η Νέα Πινακοθήκη, την οποία μπορείτε να επισκεφθείτε και έπειτα να συνεχίσετε τη μέρα σας στο Deutches Museum που καλύπτει κάθε διάσταση της επιστήμης, της τεχνολογίας και των επιτευγμάτων σε πενήντα πέντε διαφορετικές αίθουσες. Εναλλακτικά, δείτε το μουσείο της BMW και το Ολυμπιακό Πάρκο. Για τους λάτρεις των αγορών προτείνονται οι μπουτίκ και τα πολυκαταστήματα σε μικρή απόσταση από το ξενοδοχείο σας!

Στην τιμή περιλαμβάνονται:

Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Μόναχο-Αθήνα με τη Lufthansa ή την Aegean

Τέσσερις διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία Kempinski Vier Jahreszeiten 5* ή Courtyard by Marriott City Center 4* sup ή Courtyard by Marriott City East 4* sup

Πλουσιοπάροχο μπουφέ πρόγευμα καθημερινά

Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα

Δώρο δείπνο σε παραδοσιακή μπυραρία

Αρχηγός-συνοδός του ταξιδιωτικού γραφείου

Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική για τους εκδρομείς έως 75 ετών

Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:

Φόροι αεροδρομίων, είσοδοι σε μουσεία, μνημεία και λοιπά αξιοθέατα, ποτά, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά στα ξενοδοχεία, καθώς και ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

Περισσότερες πληροφορίες με ένα κλικ εδώ ή μπορείτε να καλέσετε το Manessis Travel στο 210 32 90 200.