Το χιονοδρομικό κέντρο με το παράξενο όνομα και τα ανύπαρκτα… πηγάδια

Τα 3-5 Πηγάδια είναι από τα πιο δημοφιλή της χώρας - Δείτε τις φωτογραφίες


ΤΑΞΙΔΙΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ
7:15
14/01/2020
Το χιονοδρομικό κέντρο με το παράξενο όνομα και τα ανύπαρκτα… πηγάδια
1
loading

Είναι από τους αγαπημένους προορισμούς εκείνων που λατρεύουν τα χειμερινά σπορ, αλλά και το χιόνι. Αλλά είναι και από τα πιο δημοφιλή χιονοδρομικά κέντρα της χώρας. Ο λόγος για τα 3-5 Πηγάδια, που βρίσκονται στη δυτική πλευρά του όρους Βέρμιο σε υψόμετρο 1430-2005 μέτρα και μόλις 17 χιλιόμετρα μακριά από την πόλη της Νάουσας.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Ένα από τα πιο δημοφιλή χιονοδρομικά κέντρα της χώρας είναι τα 3-5 Πηγάδια, στη δυτική πλευρά του όρους Βέρμιο. Τα 3-5 Πηγάδια έχουν, όμως, και ένα παράξενο όνομα και δεν είναι λίγοι εκείνοι που αναρωτιούνται από πού το πήρε και πόσα τελικά είναι τα πηγάδια που έχει… 3 ή 5; Η αλήθεια είναι πως στην πραγματικότητα δεν υπάρχει κανένα! Ονομάστηκε, όμως, έτσι διότι στη βάση του χιονοδρομικού, χαμηλά δηλαδή στα 1.430 μέτρα υψόμετρο, υπάρχουν τρεις πηγές, ενώ ψηλότερα, στα 1.800 μέτρα, υπάρχουν πέντε πηγες Και αυτό είναι κάτι που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν και αναρωτιούνται που βρίσκονται αυτά τα πηγάδια. #35pigadia #naousa #imathia #macedonia #hellas #greece #visitgreece #snow #instatravel #travelgreece

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Newsbeast.gr (@newsbeast.gr) στις

Τα 3-5 Πηγάδια έχουν, όμως, κι ένα παράξενο όνομα και δεν είναι λίγοι εκείνοι που αναρωτιούνται από πού το πήρε και πόσα τελικά είναι τα πηγάδια που έχει… 3 ή 5; Η αλήθεια είναι πως στην πραγματικότητα δεν υπάρχει κανένα! Ονομάστηκε, όμως, έτσι διότι στη βάση του χιονοδρομικού, χαμηλά δηλαδή στα 1.430 μέτρα υψόμετρο, υπάρχουν τρεις πηγές, ενώ ψηλότερα στα 1.800 μέτρα υπάρχουν πέντε πηγές κάτι που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν και αναρωτιούνται πού βρίσκονται αυτά τα πηγάδια.

Το χιονοδρομικό διαθέτει και μία εντυπωσιακή θέα που του προσθέτει επιπλέον μπόνους ως προορισμό. Το τοπίο είναι ειδυλλιακό και από την κορυφή έχει κανείς μια πανοραμική θέα στον Όλυμπο, το Μπέλες, τον Βόρα και τη λίμνη Βεγορίτιδα που κόβουν την ανάσα, ειδικά αν ο καιρός είναι καλός και καθαρός.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Alexander4

    Θα μπορούσε να είναι ένα πολύ καλό χιονοδρομικό. Ο δήμος όμως είναι μάλλον ανίκανος να το αξιοποιήσει σωστά. Διαθέτει μεγάλο ξενοδοχείο δίπλα στις πίστες το οποίο αρνούνται να δώσουν σε ιδιώτη με μακροχρόνια μίσθωση. Το αποτέλεσμα, να σαπίζει. Δεν βάζουν ούτε ηλεκτρική κάρτα για τα lift. Ίσως το μοναδικό χιονοδρομικό στον κόσμο που χρησιμοποιεί καρτελάκι με σύρμα!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει