Νυμφαίο, το παραμυθένιο χωριό

Το στολίδι της Φλώρινας - Δείτε τις φωτογραφίες


ΤΑΞΙΔΙΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ
7:18
10/01/2020
Νυμφαίο, το παραμυθένιο χωριό
1
loading

Θεωρείται ένα από τα δέκα ομορφότερα χωριά της Ευρώπης και η διάκριση αυτή μόνο τυχαία δεν είναι. Άλλωστε, όποιος το έχει επισκεφθεί, μπορεί εύκολα να καταλάβει το γιατί. Ο λόγος για το Νυμφαίο, το παραμυθένιο χωριό της Φλώρινας, που αποτελεί κι ένα ξεχωριστό «στολίδι».

Χτισμένο σε υψόμετρο 1350 μέτρων, αποτελεί παραδοσιακό οικισμό στο νότιο άκρο του νομού, σε απόσταση περίπου 60 χιλιομέτρων από την πόλη της Φλώρινας. Η πρώτη ονομασία που έδωσαν στο χωριό ήταν Νιβεάστα, και μάλλον η λέξη προέρχεται από την φράση Ni vista που σημαίνει «αόρατο».

Πνιγμένο σε δάση οξιάς, με τα πετρόκτιστα σπίτια του να εκπέμπουν αρχοντιά στις λιτές γραμμές τους και να ενσωματώνονται αρμονικά στο περιβάλλον, το Νυμφαίο αποτελεί δημοφιλή προορισμό.

Στην περιοχή δραστηριοποιείται και ο Αρκτούρος. Το περιβαλλοντικό κέντρο ενημέρωσης για την καφέ αρκούδα και τον λύκο βρίσκεται λίγο έξω από το χωριό και επιτελεί εξαιρετικό έργο τόσο στον τομέα της ενημέρωσης και της ευαισθητοποίησης των πολιτών όσο και στη φροντίδα και περίθαλψη των αρκούδων.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Χρήστος Φλώρινα

    Όντως αλλά υπάρχουν και άλλα πολλά χωριά στην Φλώρινα αλλά δυστυχώς δεν είχαν ανθρώπους σαν τον κύριο Μερτζο που έκανε το Νυμφαίο το χωριό που είναι σήμερα...Πολυποταμος,Μπουφι (Ακρίτας) Κρατερό και άλλα τόσα...Η Ελλάδα είναι πανέμορφη από άκρη σε άκρη κρίμα που την ξεπούλησαν στους φίλους μας εταίρους....

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει