cΠόσα ταξίδια μπορούμε αλήθεια να κάνουμε στη ζωή μας; Είναι αυτονόητο πως τόσο η διάρκεια του βίου όσο και το οικονομικό περιθώριο του καθενός μας δεν επαρκούν για την επίσκεψη και των 101 προορισμών που πρόκειται να σας παρουσιάσουμε για τις επόμενες 101 ημέρες.

Ωστόσο, ας ελπίσουμε πως μέσα από αυτήν την ομολογουμένως μεγάλη ποικιλία θα βρείτε κάτι που θα σας κινήσει το ενδιαφέρον.

Έτοιμοι; Φύγαμε!

Νο. 64. The Dark Hedges, Βόρεια Ιρλανδία

Επισκεφθείτε αυτή την όμορφη λεωφόρο με τις οξιές στη Βόρεια Ιρλανδία και δείτε από κοντά ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα μέρη του κόσμου.

Τα δέντρα φυτεύτηκαν από την οικογένεια Stuart τον 18ο αιώνα, με σκοπό να εντυπωσιάσουν τους επισκέπτες, που έρχονταν στο σπίτι τους, το Gracehill House. Σήμερα τα αιωνόβια δέντρα δημιουργούν ένα υπέροχο θέαμα και το σημείο έγινε γνωστό ως Dark Hedges.

Η περιοχή έχει μετατραπεί σε ένα δημοφιλές αξιοθέατο, αφού τουρίστες από όλο τον κόσμο την επισκέπτονται για να φωτογραφήσουν το πανέμορφο τοπίο. Παράλληλα, πολλοί είναι οι καλλιτέχνες που εμπνεύστηκαν και ζωγράφισαν το Dark Hedges, που εκτός των άλλων αποτελεί και δημοφιλή τοποθεσία για φωτογραφήσεις γάμων.

Τα ελικοειδή δέντρα σχηματίζουν ένα τούνελ, που είναι εντυπωσιακό οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας και γίνεται εξαιρετικά μυστηριώδες και απόκοσμο τη νύχτα. Μάλιστα, ο θρύλος λέει ότι ο δρόμος είναι στοιχειωμένος από την Grey Lady, μια γυναίκα που λέγεται ότι εμφανίζεται το σούρουπο ανάμεσα στα δέντρα, γλιστρώντας σιωπηλά κατά μήκος του δρόμου.

Η περιοχή και τα δέντρα προστατεύονται από σχετική νομοθεσία, ούτως ώστε να εξασφαλιστεί η διαιώνιση τους για πολλές δεκαετίες στο μέλλον.

Δείτε τις χαρακτηριστικές φωτογραφίες…

101 ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ