Η μελαγχολική αλλά και όμορφη γωνιά της Αμοργού

Το Ναυάγιο «Ολυμπία» στην Κάτω Μεριά του νησιού - Δείτε τις φωτογραφίες


ΤΑΞΙΔΙΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ
7:18
01/11/2019
Η μελαγχολική αλλά και όμορφη γωνιά της Αμοργού
3
loading

Είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα και εντυπωσιακά αξιοθέατα της Αμοργού και συναντάται στον όρμο Λίβερου στην περιοχή Καλοταρητίσσας, στο δυτικό τμήμα του νησιού. Ο λόγος για το Ναυάγιο «Ολυμπία».

Το σκηνικό που αντικρίζει κανείς φτάνοντας εδώ είναι τόσο εντυπωσιακό, ώστε να μην εκπλήσσεται από το γεγονός ότι το συγκεκριμένο σημείο ενέπνευσε το σκηνοθέτη Luc Besson να πραγματοποιήσει μέρος των γυρισμάτων της διάσημης ταινίας του «Απέραντο Γαλάζιο», γνωστοποιώντας τις ομορφιές της Αμοργού σε όλο τον κόσμο.

Το πλοίο «Ολυμπία» που ναυάγησε στο σημείο αυτό, ναυπηγήθηκε το 1950 με το όνομα «Island», ενώ το 1979 μετονομάστηκε σε «Strymon». Κάποια στιγμή τον Φεβρουάριο του 1980 βρέθηκε να πλέει ως «Ολυμπία», πια, στα νερά του Αιγαίου όταν βρέθηκε σε φουρτούνα κατά την διάρκεια της οποίας έπνεαν βόρειοι άνεμοι 10 μποφόρ. Το «Ολυμπία» παρέμεινε ακυβέρνητο –όλο το πλήρωμα πρόλαβε να σωθεί και να βγει στη στεριά– με τη θάλασσα να το «ξεβράζει» στον όρμο Λίβερου.

Όπως υποστηρίζουν διάφορες διηγήσεις, το πλήρωμά του ήταν σύγχρονοι πειρατές, οι οποίοι κατευθύνονταν από την Κύπρο προς την Ελλάδα.

Έκτοτε, παραμένοντας μισοβυθισμένο στον ήσυχο αυτό κόλπο στο νοτιοδυτικό τμήμα της Αμοργού, αποτελεί ένα από τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατά της. Η εικόνα που αντικρίζει κανείς με το σκουριασμένο, πια, πλοίο θα έλεγε κανείς ότι μοιάζει αρκετά μελαγχολική.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar πρ8cLaN

  Στην Κουλουρη τρωνε πολλα φασολια και οι [...]

 2. avatar Mpakaoukas

  Σιγά το πράγμα τη Σαλαμίνα που έχει δεκάδες ναυάγια γιατί δε τη διαφημίζετε? XD

  1. avatar ????/

   Ρε κουλουριώτη , στην Σαλαμίνα ζέχνει το σύμπαν.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει