Η παραλία στο Γύθειο με το εντυπωσιακό ναυάγιο

Σημείο αναφοράς και κορυφαία τουριστική ατραξιόν για την περιοχή


ΤΑΞΙΔΙΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ
7:23
03/09/2019
Η παραλία στο Γύθειο με το εντυπωσιακό ναυάγιο
4
loading

Το ναυάγιο του πλοίου «Δημήτριος», που ναυπηγήθηκε το 1950, αποτελεί σημείο αναφοράς για την περιοχή και κορυφαία τουριστική ατραξιόν. Βρίσκεται στην παραλία της Σελινίτσας, στη Λακωνία και σε απόσταση μόλις 4 χλμ. από το Γύθειο.

Οι ιστορίες και οι μύθοι που το ακολουθούν από τον Δεκέμβριο του 1981 όποτε και βρέθηκε ακινητοποιημένο στην περιοχή πολλές, ενώ οι περισσότεροι το γνωρίζουν και ως πλοίο φάντασμα. Η μία από αυτές κάνει λόγο για παράνομο τσιγαράδικο, η δεύτερη θέλει να έκανε λαθρεμπόριο μεταξύ Τουρκίας και Ιταλίας, ενώ η τρίτη εξ αυτών κάνει λόγο για ένα πλοίο- φάντασμα με άγνωστο ιδιοκτήτη.

Η επικρατέστερη, ωστόσο, και σύμφωνα με μάρτυρες της περιοχής, θεωρία θέλει το 67 μέτρων πλοίο Δημήτριος (η παλαιότερη ονομασία του ήταν Klintholm) να εγκαταλείφθηκε από τους ιδιοκτήτες του, λόγω οικονομικών δυσχερειών.

Το «Δημήτριος» είχε προσαράξει εκτάκτως λόγω ασθένειας του πλοιάρχου στο Γύθειο το Δεκέμβριο του 1980 και μέχρι τον Ιούνιο του ίδιου χρόνου παρέμενε στο ίδιο σημείο επικίνδυνο για το κοινό, όπως είχαν ειδοποιήσει οι λιμενικές αρχές τους ιδιοκτήτες, λόγω του ότι είχε πάρει κλίση από την εισροή των υδάτων στην κύτη του.

Η μη ανταπόκριση των πλοιοκτητών, είχε αποτέλεσμα ως τον Νοέμβριο του 1981 το πλοίο να βρίσκεται ακόμη στην ίδια τοποθεσία. Έρμαιο, πια, των δυσμενών καιρικών συνθηκών παρασύρθηκε από το αγκυροβόλιο του και ξεβράστηκε από τη θάλασσα στην παραλία της Σελινίτσας, βορειοανατολικά του Γυθείου, το Δεκέμβριο του ίδιου χρόνου.

Η παραλία με την χρυσαφένια αμμουδιά αι την πεντακάθαρη θάλασσα είναι γνωστή και ως τόπος αναπαραγωγής της θαλάσσιας χελώνας καρέτα- καρέτα.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar Σταματης 70

  Μια σκουρια ειναι που μολυνει το πςριβαλλον κ τιποτα αλλο.

  1. avatar ARGI mpoutsi

   Φίλε Σταμάτη μόνο από τη σκουριά δε κινδυνεύει η παραλία. Αντίθετα αναπτύσσεται θαλάσσια ζωή στο χώρο του ναυαγίου. Έτσι για τη γνώση...

  2. avatar alxkin

   Σκουριά ναι αλλά είναι εντυπωσιακό και πόλος έλξης για τους τουρίστες. Σιγά τι θα πάθεις από την σκουριά τόσα χιλιόμετρα παραλία είναι....

 2. avatar kkκ

  βίντεο από drone στο ναυάγιο
  https://www.youtube.com/watch?v=VnoqAdpv5ZE&t=52s

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει