Πρόκειται για έναν προορισμό που τελευταία κερδίζει όλο και περισσότερους ταξιδιώτες, οι οποίοι επιθυμούν έναν κοντινό προορισμό, που να συνδυάζει το μπλε της θάλασσας και το πράσινο της πεδιάδας. Και τελευταία, οι δρόμοι οδηγούν στο Παράλιο Άστρος Κυνουρίας, που συνδυάζει με έναν μαγευτικό τρόπο το μπλε και το πράσινο.

Το Παράλιο Άστρος βρίσκεται στην ανατολική Πελοπόννησο κι απέχει από την Αθήνα περίπου 2,5 ώρες με το αυτοκίνητο και μόλις 32 χλμ. από την Τρίπολη. Είναι στα παράλια της Αρκαδίας και βρέχεται από τα νερά του Αργολικού κόλπου.

Το όνομά του το οφείλει στο σχήμα του λόφου «Νησί» που βρίσκεται δίπλα στο λιμάνι, και το οποίο θυμίζει άστρο. Η θέα πάνω από τον λόφο είναι μαγευτική και στην κορυφή δεσπόζει μεσαιωνικό φρούριο. Γραφικά δρομάκια και παραδοσιακή αρχιτεκτονική δίνουν τον «τόνο» στον όμορφο οικισμό και στο λιμάνι του δένουν ταχύπλοα, αλιευτικά και καΐκια.

Στα ατού του συγκαταλέγεται η μεγάλη, καθαρή και πανέμορφη παραλία του, που φτάνει τα δέκα χιλιόμετρα μέχρι σχεδόν τον Άγιο Ανδρέα. ΤΟ Παράλιο Άστρος είναι επίνειο του ιστορικού Άστρους Κυνουρίας, όπου συγκλήθηκε, τον Απρίλιο του 1823, η B’ Εθνοσυνέλευση των επαναστατημένων Ελλήνων.