Βρίσκεται στις Περουβιανές Άλπεις, κοντά στο ιερό βουνό Ausangate, σε υψόμετρο 5.200 μέτρων και εντυπωσιάζει τους επισκέπτες με την απίστευτη παλέτα χρωμάτων που συναντά κανείς σε όλη την έκτασή του.

Μάλιστα, το National Geographic το έχει συμπεριλάβει ανάμεσα στα 100 μέρη που πρέπει να επισκεφτεί κάποιος στην ζωή του.

Στο όρος Vinicunca, λοιπόν, συναντώνται σχεδόν όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου με επιφάνειες «βαμμένες» με κόκκινο, κίτρινο, πράσινο, μπλε, μοβ, τιρκουάζ και ροζ να δημιουργούν ένα μοναδικής ομορφιάς φυσικό τοπίο.

Η ονομασία του βουνού σημαίνει «το βουνό των επτά χρωμάτων», ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που το αποκαλούν και ως το «βουνό- ουράνιο τόξο» λόγω της σπάνιας πολυχρωμίας που το χαρακτηρίζει.

Η ιδιαιτερότητά του οφείλεται στην ύπαρξη μεταλλικών στοιχείων στο υπέδαφος, τα οποία «αποκαλύφθηκαν» με το λιώσιμο των πάγων, που προξένησε η αύξηση της θερμοκρασίας.

Για να το προσεγγίσει κανείς θα χρειαστεί περίπου 6 ημέρες πεζοπορίας, ωστόσο, οι λάτρεις της φύσης θα ανταμειφθούν σίγουρα για τον κόπο τους μόλις αντικρίσουν το σπάνιο αυτό φυσικό τοπίο μπροστά τους.