Στη βόρεια όχθη της λίμνης Wakatipu βρίσκεται η πρωτεύουσα της περιπέτειας με μοναδικά τοπία και πανοραμική θέα.

Το Κουίνσταουν βρίσκεται στην περιοχή του Otago στη Νέα Ζηλανδία και θεωρείται από τα ωραιότερα τουριστικά αξιοθέατα της Νότιας Νήσου.

Το τουριστικό θέρετρο προσφέρει δραστηριότητες όπως bungee jumping, rafting, βαρκάδα σε ορμητικά νερά και ορειβασία. Η ανακάλυψη χρυσού το 1860 προσέλκυσε χρυσοθήρες από όλο τον κόσμο ενώ τη δεκαετία του ’70 ξεκίνησε η τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το πάρκο πουλιών που φιλοξενεί πολλά είδη προς εξαφάνιση και το Κίουι, το πουλί σύμβολο της χώρας.

Ο κεντρικός πεζόδρομος της πόλης φιλοξενεί εντυπωσιακά αποικιοκρατικά σπίτια, ενώ με το τελεφερίκ Skyline Gondola φτάνει κανείς στην κορυφή Bob όπου υπάρχει ένα παρατηρητήριο που προσφέρει πανοραμική θέα.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

newazilandimap

Κουίνσταουν/ Νέα Ζηλανδία

Διαφορά ώρας: 11 ώρες μπροστά

Νόμισμα: Δολάριο της Νέας Ζηλανδίας (1 ευρώ ισοδυναμεί με 1,63 δολάρια)

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού είναι 26 ώρες από την Αθήνα μέσω Ντόχα και Όκλαντ και 29 ώρες από τη Θεσσαλονίκη μέσω Αθήνας, Ντόχα και Όκλαντ.

ΚΟΥΙΝΣΤΑΟΥΝ ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ ΚΟΥΙΝΣΤΑΟΥΝ ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ ΚΟΥΙΝΣΤΑΟΥΝ ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ ΚΟΥΙΝΣΤΑΟΥΝ ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ ΚΟΥΙΝΣΤΑΟΥΝ ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ ΚΟΥΙΝΣΤΑΟΥΝ ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ ΚΟΥΙΝΣΤΑΟΥΝ ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ ΚΟΥΙΝΣΤΑΟΥΝ ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ