To Orient Express Silenseas προορίζεται να είναι το μεγαλύτερο ιστιοπλοϊκό του κόσμου. Ο ξενοδοχειακός όμιλος Accor, ο οποίος το 2017 απέκτησε τη φίρμα Orient Express, ανακοίνωσε ότι το 2026 θα καθελκυστεί το Orient Express Silenseas. Με μήκος 220 μέτρα, θα σχεδιαστεί από τον αρχιτέκτονα Maxime d’Angeac, ο οποίος επανασχεδιάζει το θρυλικό τρένο Orient Express, και το στούντιο Stirling Design International.

Θα είναι μια συνέχεια των τρένων πολυτελείας: 54 σουίτες με εμβαδόν περίπου 70 τετραγωνικά η κάθε μία, μια Προεδρική Σουίτα 1.415 τετραγωνικών μέτρων, δύο πισίνες, ένα σπα, δύο ρεστοράν και ένα κρυφό μπαρ (speakeasy bar.) Ναυπηγημένο στα Chantiers de l’Atlantique, θα διαθέτει τρία ιστία επιφάνειας 1.500 μέτρων το καθένα και μηχανή με υγροποιημένο φυσικό αέριο.

«Ο εσωτερικός σχεδιασμός ενσαρκώνει μια τέλεια ισορροπία μεταξύ παρελθόντος και μέλλοντος. Είναι φόρος τιμής στα Χρυσά Χρόνια της Γαλλικής Ριβιέρας, με πολύ φουτουριστικές γραμμές και μεγάλη τεχνολογική καινοτομία» είπε, μιλώντας στο Dezeen, ο D’Angeac. «Ενσαρκώνει τέλεια τη φίρμα Orient Express η οποία, με την ιστορία της των 140 χρόνων, ήταν πάντα πρωτοπόρα». Εικόνες των εσωτερικών χώρων δεν έχουν προς το παρόν δοθεί στη δημοσιότητα.

Δείτε το βίντεο: