Το Κλέφτικο στη Μήλο δεν είναι ακόμη μία παραλία των Κυκλάδων. Όχι μόνο επειδή δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως παραλία με την έννοια που την έχουμε οι περισσότεροι στο μυαλό μας, αλλά επειδή πρόκειται για ένα μέρος μοναδικό και άκρως εντυπωσιακό που δεν γίνεται να μην σε μαγνητίσει από την πρώτη κιόλας στιγμή που θα βρεθείς σε αυτό.

Γιγάντιοι, πάλλευκοι πέτρινοι σχηματισμοί που αναδύονται λες από τα γαλαζοπράσινα νερά του Αιγαίου συνθέτουν, ένα από τα πιο εντυπωσιακά φυσικά σκηνικά όχι μόνο στο νησί, αλλά και σε όλες τις Κυκλάδες, κατά πολλούς.

Πρόκειται, λοιπόν, για ένα από τα πιο δημοφιλή μέρη της Μήλου για δροσιστικές, καλοκαιρινές βουτιές στα διάφανα, ψεύτικα σαν πισίνας, νερά του σε ένα εντυπωσιακό σκηνικό που στην κυριολεξία αφήνει με το στόμα ανοιχτό.

Το Κλέφτικο συναντάται στο νοτιοδυτικό τμήμα της Μήλου και συγκαταλέγεται στους φημισμένους και πιο συναρπαστικούς προορισμούς της, ένα μέρος που μέχρι και σήμερα μαρτυρά την ηφαιστειογενή ιστορία του νησιού -κάτι που ισχύει φυσικά και για το Σαρακήνικο.

Κλέφτικο: Οι πέτρινοι γίγαντες της Μήλου που αναδύονται από τη θάλασσα

Στην ουσία πρόκειται για επιβλητικούς, βραχώδεις σχηματισμούς μέσα στη θάλασσα, σε διάφορες μορφές με κοιλώματα και σπηλιές που δημιουργήθηκαν από την θάλασσα και τον αέρα με το πέρασμα των χρόνων, που αναδύονται από τα νερά του Αιγαίου και προκαλούν δέος στη θέασή τους. Το πιο χαρακτηριστικό σημείο του είναι ο βράχος που ξεχωρίζει μόνος του μέσα στη θάλασσα, καθώς και μία σπηλιά με δύο εισόδους. Μάλιστα, σύμφωνα με το μύθο, σε μια από τις σπηλιές του Κλέφτικου διατηρούσαν το κρησφύγετό τους οι πειρατές, οι οποίοι έχουν αφήσει εκεί κρυμμένο τον θησαυρό τους.

Εκτός από το επιβλητικό τοπίο των βράχων, τα νερά του Αιγαίου κλέβουν τις εντυπώσεις με τις καταπράσινες αποχρώσεις τους να μαγεύουν στην κυριολεξία τον κάθε επισκέπτη. Η περιοχή προσεγγίζεται μόνο από θαλάσσης, είτε με ιδιωτικό σκάφος, είτε με κάποιο από τα τουριστικά πλοία που αναχωρούν από το λιμάνι της Μήλου, τον Αδάμαντα.