Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) των ΗΠΑ ανακοίνωσαν σήμερα ότι αφαίρεσαν σχεδόν 90 διεθνείς προορισμούς, μεταξύ των οποίων είναι και η Ελλάδα, από τη λίστα των χωρών στις οποίες συνιστούσαν στους Αμερικανούς «να μην ταξιδεύουν» λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Την περασμένη εβδομάδα τα CDC ανέφεραν ότι θα αναθεωρήσουν τις συστάσεις τους και ότι θα διατηρήσουν το «Επίπεδο 4» (δηλαδή τη σύσταση «Αποφύγετε το ταξίδι») μόνο «για ειδικές συνθήκες», όπως για παράδειγμα αν αυξηθούν ραγδαία τα κρούσματα σε κάποια χώρα, αν εμφανιστεί κάποια παραλλαγή ανησυχίας ή αν καταρρεύσει το σύστημα υγείας σε κάποια περιοχή.

Πλέον, καμία χώρα δεν βρίσκεται στο «Επίπεδο 4», σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, το οποίο επικαλείται, με τη σειρά του, το πρακτορείο Reuters.

Για τις χώρες και τις περιοχές που έπεσαν στο «Επίπεδο 3» παραμένει η σύσταση προς τους ανεμβολίαστους Αμερικανούς, μόνο, να αποφεύγουν τα ταξίδια.

Μεταξύ αυτών είναι όλες οι χώρες της Ευρώπης, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Ισραήλ, η Τουρκία, η Αυστραλία, το Χονγκ Κονγκ, η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα και η Ρωσία.

Επίσης, στο «Επίπεδο 3» παραμένουν οι ίδιες ΗΠΑ, το Μεξικό και ο Καναδάς.

Σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, μέχρι την περασμένη εβδομάδα, 89 χώρες παρέμεναν στο «Επίπεδο 4» και μεταξύ αυτών ήταν σχεδόν ολόκληρη η ευρωπαϊκή ήπειρος.