Στη λίστα του Lonely Planet με τα 20 καλύτερα φυσικά σπα στην Ευρώπη βρέθηκαν οι θερμές πηγές στο νησάκι της Παλαιάς Καμένης. Ο διεθνούς φήμης ταξιδιωτικός οδηγός δημοσίευσε πριν λίγες ημέρες ένα ολοκληρωμένο αφιέρωμα σχετικά με τα καλύτερα φυσικά σπα στον κόσμο, ανάμεσα στα οποία βρέθηκε και ένα σε ένα μικροσκοπικό νησάκι στην καλντέρα της Σαντορίνης.

Lonely Planet: Οι θερμές πηγές στην Παλαιά Καμένη ανάμεσα στα 20 καλύτερα φυσικά σπα στην Ευρώπη

Φυσικό σπα στην Παλαιά Καμένη

Ο λόγος, φυσικά, για τις θερμές πηγές στην Παλαιά Καμένη, σε απόσταση αναπνοής από τη Σαντορίνη, οι οποίες αναδείχθηκαν στην έκτη θέση της λίστας με τα 20 κορυφαία φυσικά σπα στην Ευρώπη. Πιο συγκεκριμένα, το δημοσίευμα αναφέρει για την Παλαιά Καμένη ότι «οι χάλκινες πηγές σε αυτό το ηφαιστειακό νησί στην καλντέρα της Σαντορίνης είναι γνωστές για τη θεραπευτική θειούχα λάσπη τους».

Παλαιά Καμένη

Το νησάκι της Παλαιάς Καμένης, για εκείνους που θέλουν να βιώσουν από κοντά τις ευεργετικές ιδιότητες των πηγών του, είναι προσβάσιμο με βάρκα από τη Σαντορίνη, με τους επισκέπτες να πρέπει να κολυμπήσουν από ένα αγκυροβολημένο σκάφος για να φτάσουν στην κύρια παραθαλάσσια πηγή. «Αποφύγετε την τουριστική περίοδο αιχμής για την πιο αυθεντική εμπειρία κολύμβησης», σημειώνεται στο άρθρο.

Lonely Planet: Τα κορυφαία φυσικά σπα στον κόσμο

Blue Lagoon, Ισλανδία
Blue Lagoon, Ισλανδία

Στην πρώτη θέση της λίστας του Lonely Planet με τα 20 κορυφαία φυσικά σπα στην Ευρώπη βρέθηκε το Blue Lagoon στην Ισλανδία, σε απόσταση 30 λεπτών από το Ρέικιαβικ, ενώ το Thermae Bath Spa στο Μπαθ της Αγγλίας, ακολουθεί στη δεύτερη θέση. Πρόκειται, μάλιστα, για τα ιαματικά νερά της μοναδικής ιαματικής πηγής της Βρετανίας, που απολαμβάνουν όλοι, από τους Κέλτες έως τους Σάξονες από την ανακάλυψή τους από τον θρυλικό Βρετανό πρίγκιπα Bladud γύρω στο 863 π.Χ.

Η κορυφαία τριάδα της Ευρώπης συμπληρώνεται από την λίμνη Λίμνη Heviz, στην Ουγγαρία, η οποία διαθέτει τη μεγαλύτερη βιολογικά ενεργή, φυσική ιαματική λίμνη στον κόσμο.

Pamukkale, Τουρκία
Pamukkale, Τουρκία

Στη λίστα του Lonely Planet, μεταξύ άλλων βρέθηκαν, επίσης, η μικρή θειούχα ιαματική πηγή Bains de Dorres, στα Πυρηναία που βρίσκεται σε υψόμετρο 1.450 μέτρων, τα διάσημα λουτρά στο Κάρλοβι Βάρι στην Τσεχία, που ακαλύφθηκαν από τον Ρωμαίο Αυτοκράτορα Κάρολο Δ’, ο οποίος ίδρυσε αυτήν την παραμυθένια λουτρόπολη της δυτικής Βοημίας τον 14ο αιώνα, καθώς και το Pamukkale -σημαίνει κάστρο από βαμβάκι-, το εκπληκτικό συγκρότημα με φυσικές πισίνες στην επαρχία Ντενιζλί στην Τουρκία που χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες για να ανακουφίσει μια σειρά από σωματικές ασθένειες.