Για να βρει τις πιο συναρπαστικές τάσεις στην ταξιδιωτική βιομηχανία, η εταιρεία Virtuoso -το κορυφαίο παγκόσμιο δίκτυο πρακτορείων που ειδικεύονται στα πολυτελή και βιωματικά ταξίδια, με περισσότερους από 20.000 συμβούλους- συγκέντρωσε πληροφορίες από τους ταξιδιωτικούς του συμβούλους, τους συνεργάτες και την υψηλή του πελατεία, διεξάγοντας συνεχείς έρευνες και αξιοποιώντας την αποθήκη δεδομένων του με συναλλαγές άνω των 49,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η Virtuoso αποκαλύπτει τις επερχόμενες ταξιδιωτικές τάσεις για το 2022

Αυθόρμητα ταξίδια

Στις κορυφαίες αποκαλύψεις, σύμφωνα με το traveldailymedia.com, περιλαμβάνονται οι καθυστερημένοι εορτασμοί ως κίνητρο για ταξίδια, ενώ όλα δείχνουν ότι οι ταξιδιώτες στρέφονται όλο και περισσότερο σε διεθνείς προορισμούς. Και ενώ η πανδημία συνεχίζει να διαμορφώνει τη συμπεριφορά των ταξιδιωτών, η αισιοδοξία και η όρεξη για ταξίδια παραμένουν ισχυρά.

Το ταξίδι ως στάση ζωής

Καθώς τα κρούσματα Omicron βρίσκονται σε πτωτική τροχιά, κάτι που μέχρι πρότινος για τα ταξίδια αποτελούσε αποτρεπτικό παράγοντα, είναι πλέον ένας κινητήριος παράγοντας. Οι άνθρωποι που έχουν προσβληθεί και αναρρώσει από τον ιό βλέπουν το «παράθυρο αντισωμάτων» τους ως την ιδανική στιγμή για να ξεφύγουν. Οι σύμβουλοι της εταιρείας Virtuoso αναφέρουν ότι οι πελάτες επικοινώνησαν μαζί τους για να προγραμματίσουν τις επόμενες διακοπές τους ενώ βρίσκονται ακόμη σε καραντίνα. Αυτό ευθυγραμμίζεται με μια δημοσκόπηση του Ιανουαρίου του 2022 από τη Virtuoso, όπου το 85% των ταξιδιωτών δήλωσε ότι βρίσκεται σε διάθεση «έτοιμοι για ταξίδι». Η πρόθεση για ταξίδια είναι ισχυρή, με το 86% των ταξιδιωτών που ρωτήθηκαν να δηλώνουν ότι σκοπεύουν να ταξιδέψουν διεθνώς φέτος και η Virtuoso αναμένει ότι οι κρατήσεις θα συνεχίσουν να έχουν ανοδική τάση στο τέλος του 1ου τριμήνου και στο δεύτερο τρίμηνο, καθώς το κύμα Omicron υποχωρεί.

Μεγάλα και δαπανηρά ταξίδια

Αυθόρμητα ταξίδια

Οι ειδικοί στη Virtuoso λένε ότι το 2022 θα είναι η χρονιά των ταξιδιών Wanderlist® που θα πραγματοποιηθούν μια φορά στη ζωή. Αξιοποιώντας τους συμβούλους τους που ειδικεύονται σε αποκλειστικές εκδρομές, η εταιρεία διαπίστωσε ότι το 76% έχει δει μια πρόσφατη αύξηση στα εξαιρετικά πολυτελή ταξίδια -τα αφρικανικά σαφάρι, τα νησιά της Καραϊβικής, οι διεθνείς μητροπόλεις του κόσμου και οι κρουαζιέρες ανάμεσα στις κορυφαίες προτιμώμενες εμπειρίες.

Οργανωμένα ταξίδια

Η ψυχική ηρεμία είναι δύσκολο να επιτευχθεί εν μέσω μιας πανδημίας, αλλά οι ταξιδιωτικοί σύμβουλοι συνεχίζουν να αποδεικνύουν την αξία τους τόσο στους πελάτες τους όσο και στη συνολική ταξιδιωτική βιομηχανία. Ακόμη και σε «κανονικές» περιόδους, ο προγραμματισμός του ταξιδιού δεν είναι πάντα απλός. Με τους διεθνείς ταξιδιωτικούς κανόνες να διαφοροποιούνται συνεχώς, δεν ήταν ποτέ πιο σημαντικό να απευθυνθείτε σε έναν ταξιδιωτικό σύμβουλο για να προγραμματίσετε, να κάνετε κράτηση και, το πιο σημαντικό, να διασφαλίσετε ότι υπάρχει ένα εφεδρικό σχέδιο σε περίπτωση διακοπής του ταξιδιού σας. Οι σύμβουλοι συνεχίζουν να δείχνουν την αξία τους, αυξάνοντας τη ζήτηση για επαγγελματικό σχεδιασμό, καθώς η Virtuoso αναφέρει ότι τα αιτήματα από άτομα που αναζητούν σύμβουλο αυξήθηκαν κατά 50% πέρυσι σε σύγκριση με το 2020.

Εορτασμοί σημαντικών γεγονότων

Αυθόρμητα ταξίδια

Η αναπλήρωση του χαμένου έτους (ή δύο) για τις σημαντικές ημέρες όπως γενέθλια και επετείους έχει γίνει προτεραιότητα για όσους επιδιώκουν να επανασυνδεθούν με τους αγαπημένους τους. Το 78% των συμβούλων της Virtuoso έχουν δει μια άνοδο στα εορταστικά ταξίδια, με τις επετείους και τα γενέθλια να είναι τα κύρια κίνητρα.

Ταξίδι με αεροπλάνο

Τα ταξίδια πολλών γενεών συνεχίζουν να οδηγούν σε οικογενειακές συγκεντρώσεις με τα νησιά του Μεξικού και της Καραϊβικής να κατέχουν τις κορυφαίες θέσεις για προτιμώμενους προορισμούς. Όταν ρωτήθηκαν, το 95% των συμβούλων πίστευε, επίσης, ότι τα ταξίδια εορτασμού θα συνεχίσουν να είναι κορυφαία τάση μέχρι το 2022.