Όταν ο κορονοϊός πρωτοεμφανίστηκε το 2020, όλοι πιστέψαμε ότι θα περάσουν μερικές εβδομάδες μέχρι να επιστρέψουμε και πάλι στην «κανονικότητα» της ζωής, συμπεριλαμβανομένων των ταξιδιών. Τελικά, οι μερικές εβδομάδες μετατράπηκαν σε μήνα, ο μήνας σε χρόνο, και εδώ είμαστε δύο χρόνια μετά να αντιμετωπίζουμε ακόμη τις ίδιες αναποδιές. Και ένας κλάδος που έχει επηρεαστεί σφόδρα από την πανδημία να είναι και ο ταξιδιωτικός.

Ταξίδι

Ο αντίκτυπος της Covid-19 στην ταξιδιωτική βιομηχανία το 2020 απέδειξε περισσότερο από ποτέ γιατί οι ταξιδιώτες πρέπει να χρησιμοποιούν ταξιδιωτικό σύμβουλο για να κάνουν κράτηση για τις διακοπές τους. Η επόμενη χρονιά ήρθε με πολλά σκαμπανεβάσματα, συνεχώς μεταβαλλόμενους περιορισμούς εισόδου προορισμού, νέα ταξιδιωτικά απαραίτητα (μάσκες, απολυμαντικό κ.λπ.) και ατελείωτους πονοκεφάλους από την προσπάθεια να συμβαδίσει κανείς με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται ένα απλό ταξίδι.

Και τώρα, στις αρχές του 2022 πολλοί θεωρούν ότι πρόκειται για μια νέα χρονιά που μπορεί να τα αφήσει όλα πίσω. Αλλά η δυσάρεστη αλήθεια είναι ότι η κατάσταση δεν διαφέρει πολύ από το 2020. Νέες παραλλαγές συνεχίζουν να εμφανίζονται προκαλώντας τους προορισμούς να ξεκινήσουν δράση αλλάζοντας τα πρωτόκολλα εισόδου. Και ενώ τα πρωτόκολλα έχουν τεθεί σε εφαρμογή για να κρατούν τους ανθρώπους ασφαλείς, μπορεί να είναι δύσκολο να εναρμονιστεί κανείς με αυτά.

Εδώ, λοιπόν, έρχονται οι ταξιδιωτικοί σύμβουλοι για να σώσουν τις διακοπές των ταξιδιωτών και να τις κάνουν όσο πιο απολαυστικές γίνεται, αναφέρει το travelpulse.com.

Ταξιδιωτική σύμβουλος

Γιατί όλο και περισσότεροι ταξιδιώτες κλείνουν τα ταξίδια τους με ταξιδιωτικούς πράκτορες

Εν έτει 2022, λοιπόν, είναι εξίσου σημαντικό να επιλέγει κανείς έναν ταξιδιωτικό σύμβουλο για την κράτηση των διακοπών του, κι αυτό γιατί οι πράκτορες λαμβάνουν τα τελευταία νέα για όλα, έχουν τους πιο σημαντικούς ιστότοπους ταξιδιωτικών νέων και ανακοινώσεων στα αγαπημένα τους και έχουν έτοιμη πρόσβαση όταν καλείτε για να ξεκινήσετε τον προγραμματισμό. Οι διαδικασίες, επιπλέον, έχουν απλοποιηθεί για τα πάντα, ώστε να μπορούν να σας παρέχουν γρήγορα και αβίαστα τις πληροφορίες που χρειάζεστε.

Οι ταξιδιωτικοί πράκτορες έχουν, επίσης, συγκεκριμένες επαφές για κάθε προορισμό, ξενοδοχείο, θέρετρο, γραμμή κρουαζιέρας και κάθε άλλη εταιρεία με την οποία συνεργάζονται. Αυτές οι αξιόπιστες συνδέσεις αποτελούν πόρους για να λάβετε γρήγορα απαντήσεις στις ερωτήσεις σας. Είτε πρόκειται για κάτι μικρό, όπως ένα αίτημα δωματίου είτε για κάτι πιο σημαντικό, όπως μια απαίτηση εισόδου προορισμού, οι ταξιδιωτικοί πράκτορες μπορούν να παρέχουν σαφείς και συνοπτικές οδηγίες μέσω των πόρων τους.

Εισιτήρια αεροπορικά

Οι σύμβουλοι ταξιδιού έχουν κάνει, επίσης, την έρευνά τους όσον αφορά τα καλύτερα προγράμματα ταξιδιωτικής ασφάλισης, πράγμα που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να χάνετε ατελείωτες ώρες αναζητώντας το καλύτερο για να καλύψετε το ταξίδι σας -με τα σημερινά δεδομένα η ταξιδιωτική ασφάλιση θεωρείται σχεδόν επιβεβλημένη. Μια πρόσφατη ανάλυση, μάλιστα αναφέρει το travelpulse.com, διαπίστωσε ότι οι ταξιδιώτες είναι πιο πιθανό να αγοράσουν ταξιδιωτική ασφάλιση -κάτι που εν μέσω πανδημίας δεν πρέπει καν να συζητείται.

Τέλος, εκτός από την πρόσβαση σε έναν εξαιρετικά χρήσιμο πόρο, η συνεργασία με έναν ταξιδιωτικό σύμβουλο συνήθως σημαίνει, επίσης, ότι βοηθάτε μια μικρή τοπική επιχείρηση. Πολλά πρακτορεία είχαν τεράστιες απώλειες το 2020 και το 2021. Παρά την απώλεια χρημάτων, οι πράκτορες συνέχισαν να βοηθούν τους πελάτες να προγραμματίζουν, να ακυρώνουν και να κάνουν εκ νέου κρατήσεις για τα ταξίδια τους, κρατώντας το πάθος τους ζωντανό εστιάζοντας σε πιο φωτεινές μέρες.