Είναι γνωστό ότι το TikTok προσφέρει ιδέες για νέες συνταγές, tips για δουλειές σπιτιού, μακιγιάζ ή άσκηση και φαινομενικά οτιδήποτε άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς. Για όσους αγαπούν να εξερευνούν τον κόσμο, ωστόσο, το δημοφιλές κοινωνικό μέσο μπορεί, επίσης, να αποτελέσει μεγάλη πηγή ταξιδιωτικής έμπνευσης.

Πάρκο Ντίσνεϊ

TikTok: Οι 10 πιο δημοφιλείς ταξιδιωτικές εμπειρίες σύμφωνα με το δημοφιλές κοινωνικό μέσο

Τη λίστα με τις πιο δημοφιλείς ταξιδιωτικές εμπειρίες βάσει του TikTok, λοιπόν, ανέδειξε πριν λίγες ημέρες έρευνα της ταξιδιωτικής εταιρείας Next Vacay. Η λίστα βασίζεται στη δημοτικότητα του TikTok, καθώς και στις βαθμολογίες κριτικών του Tripadvisor, τον ετήσιο αριθμό επισκεπτών, τον καιρό και τη διαθεσιμότητα προσιτών καταλυμάτων ανά προορισμό. Η ταξιδιωτική εταιρεία ανέλυσε επίσης τους προορισμούς με τις περισσότερες προβολές στην πλατφόρμα και συνέταξε μια «λίστα» με εμπειρίες σε όλο τον κόσμο.

Πύργος του Άιφελ

Στην πρώτη θέση της λίστας, λοιπόν, βρέθηκε το Walt Disney World στη Φλόριντα. Το δημοφιλές θεματικό πάρκο συγκέντρωσε 8,6 δισεκατομμύρια προβολές στο TikTok στα τέλη Φεβρουαρίου και η βαθμολογία του στο Tripadvisor είναι 4,5. Ο ουρανοξύστης Burj Khalifa, στο Ντουμπάι, το ψηλότερο κτίριο στον κόσμο βρέθηκε στη δεύτερη θέση με 1,9 δισεκατομμύρια προβολές στο δημοφιλές κοινωνικό μέσο, ενώ την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Πύργος του Άιφελ στο Παρίσι, ένα από τα πιο εμβληματικά ορόσημα στον κόσμο, με περισσότερες από 719 εκατομμύρια προβολές.

Γκραν Κάνυον

Στην τέταρτη θέση συναντάται το Ταζ Μαχάλ στην Άγκρα, το πιο διάσημο αξιοθέατο της Ινδιάς με 377,4 εκατομμύρια προβολές στο TikTok, το οποίο προσελκύει περίπου 8 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως. Το Γκραν Κάνυον -γνωστό και ως ο «βασιλιάς των φαραγγιών»– ένα από τα επτά φυσικά θαύματα του κόσμου με την εκπληκτική θέα και την πλούσια ιστορία και το διάσημο Strip στο Λας Βέγκας, ακολουθούν στην πέμπτη και έκτη θέση με 273 και 259 εκατομμύρια προβολές στο TikTok, αντίστοιχα.

Στόουνχετζ

Η χαρακτηριστική κόκκινη κρεμαστή γέφυρα Golden Gate, που συνδέει το Σαν Φρανσίσκο με την Κομητεία Μάριν, αναδείχθηκε στην έβδομη θέση συγκεντρώνοντας πάνω από 118 εκατομμύρια προβολές, ενώ το φράγμα Χούβερ, το θαύμα της μηχανικής στον ποταμό Κολοράντο ακολουθεί στην όγδοη με 68,8 εκατομμύρια προβολές. Το Εθνικό Πάρκο Yosemite στην Καλιφόρνια και το προϊστορικό Στόουνχετζ συμπληρώνουν την κορυφαία δεκάδα, με 59,6 και 52 εκατομμύρια προβολές στο TikTok, αντίστοιχα.