Το σπίτι του πρώην προέδρου της Νότιας Αφρικής Νέλσον Μαντέλα μετατράπηκε πλήρως σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο στη Νότια Αφρική. Το «Sanctuary Mandela» άνοιξε για το κοινό τον περασμένο Σεπτέμβριο και οι τιμές κυμαίνονται ανά διανυκτέρευση από 260 έως 1.000 δολάρια για την προεδρική σουίτα όπου έμεινε ο Μαντέλα κατά τη διάρκεια της προεδρίας του.

Ο Μαντέλα έζησε στο σπίτι για έξι χρόνια από το 1992 έως το 1998, ενώ υποδέχθηκε σε αυτό πολλούς διάσημους καλεσμένους, ανάμεσα στου οποίους ο Μπιλ Κλίντον και το σούπερ μόντελ Ναόμι Κάμπελ.

Νέλσον Μαντέλα: Το πρώην σπίτι του στη Νότια Αφρική είναι πλέον ένα πολυτελές ξενοδοχείο

Το πολυτελές ξενοδοχείο βρίσκεται σε έναν ήσυχο δρόμο στο Γιοχάνεσμπουργκ, ενώ το κτίριο στο οποίο φιλοξενείται αποτέλεσε την πρώτη κατοικία του Μαντέλα μετά την απελευθέρωσή του από την 27χρονη φυλάκισή του επειδή εναντιώθηκε στους νόμους του Απαρτχάιντ της Νότιας Αφρικής, σύμφωνα με όσα αναφέρει το housedigest.com. Το ξενοδοχείο λειτουργεί σαν είδος φόρου τιμής για τον πρώην πολιτικό ηγέτη, ο οποίος πέθανε το 2013 σε ηλικία 95 ετών. Μάλιστα, υπάρχουν πολλές αναφορές στον Μαντέλα, θυμίζοντας στους επισκέπτες του τον αγώνα της εμβληματικής ηγετικής μορφής της Νότιας Αφρικής.

Μια ματιά στο εσωτερικό του πολυτελούς ξενοδοχείου

Το boutique ξενοδοχείο περιβάλλεται από διάφορους κήπους σε μια μικρή, ήσυχη γειτονιά που περικλείεται πίσω από μια ενιαία πύλη και έναν φράχτη από τούβλα. Αρχιτεκτονικά, το ξενοδοχείο έχει ισπανικές αναφορές, ενώ η διακόσμησή του διατηρείται αρκετά παρόμοια σε κάθε δωμάτιο. Κάθε υπνοδωμάτιο έχει τους ίδιους πράσινους τοίχους με πέτρινο δάπεδο, λευκά έπιπλα και κρεβάτια με γκρι κεφαλάρια, ενώ υπάρχουν διάφορα κρεμαστά φωτιστικά και στις δύο πλευρές των κρεβατιών, μαζί με έναν ολόσωμο καθρέφτη. Επιπλέον, η προεδρική σουίτα είναι παρόμοια με τα υπόλοιπα δωμάτια, εκτός από το ότι είναι πιο ευρύχωρη, με χώρο για μερικές ξαπλώστρες και ένα ξύλινο γραφείο.

Το εστιατόριο του ξενοδοχείου σερβίρει αγαπημένα πιάτα του Μαντέλα

Ενώ τα υπνοδωμάτια του ξενοδοχείου είναι όμορφα διακοσμημένα, τις εντυπώσεις κλέβει το εστιατόριο του ξενοδοχείου, στην κουζίνα του οποίου ηγείται η επί 22 χρόνια σεφ του Νέλσον Μαντέλα, Xoliswa Ndoyiya. Στο μενού της παρουσιάζονται πιάτα που απολάμβανε ο Μαντέλα, ανάμεσα στα οποία το στιφάδο μοσχαριού (το οποίο ζητούσε ο Μαντέλα περίπου τρεις φορές την εβδομάδα) και ένα πιάτο γεμάτο πολύχρωμα λαχανικά.