Η Κρήτη βρέθηκε ανάμεσα στους 25 κορυφαίους προορισμούς του κόσμου για το 2022 στην καθιερωμένη λίστα των Travelers’ Choice Awards του TripAdvisor, ενώ ακόμη τέσσερις ελληνικοί προορισμοί ξεχώρισαν παγκοσμίως κερδίζοντας διακρίσεις.

Η δημοφιλής ταξιδιωτική πλατφόρμα συγκεντρώνοντας τις κριτικές, τις βαθμολογίες και τα μέρη που μοιράζονται οι ταξιδιώτες με την πλατφόρμα αναδεικνύει κάθε χρόνο τους καλύτερους προορισμούς παγκοσμίως. Για ακόμη μία φορά, λοιπόν, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο τα τελευταία χρόνια, τα ελληνικά νησιά και μία πόλη, κέρδισαν τις εντυπώσεις του κοινού αποκτώντας μια θέση ανάμεσα στους καλύτερους παγκοσμίως για τη νέα χρονιά.

Παλιό Λιμάνι Χανίων

TripAdvisor: Η Κρήτη ανάμεσα στους καλύτερους προορισμούς του κόσμου για το 2022

Το μοναδικό ελληνικό νησί που συναντάται στη λίστα του TripAdvisor με τους καλύτερους προορισμούς παγκοσμίως για το 2022 είναι η Κρήτη, η οποία κατάφερε να αναδειχθεί στην πέμπτη θέση. Το δημοσίευμα χαρακτηρίζει το αγαπημένο νησί, γενέτειρα τόσο του βασιλιά των Ολύμπιων θεών όσο και του σύγχρονου ευρωπαϊκού πολιτισμού, ως ένα μεσογειακό κόσμημα, ενώ αναφέρει πως είναι γεμάτη με αρχαιολογικό και μυθολογικό ενδιαφέρον, τα οποία αντικατοπτρίζονται στα αρχαία ερείπια και τα πολιτιστικά της αξιοθέατα.

Φρούριο Ρεθύμνου

Ανάμεσα στα όσα ξεχωρίζει το δημοσίευμα η γοητευτική ατμόσφαιρα του Παλιού Ενετικού Λιμανιού των Χανίων, τα φρούρια και τα μοναστήρια του Ρεθύμνου, τα φοβερά μινωικά ερείπια των Μαλίων που χρονολογούνται από το 1900 π.Χ., και το μαγευτικό όρος Ίδη, όπου εντοπίζεται και το Δικταίον Άντρον, το σπήλαιο που λέγεται ότι γεννήθηκε ο Δίας.

Στην κορυφή του κόσμου βρέθηκε το φουτουριστικό Ντουμπάι, με το Λονδίνο να ακολουθεί στη δεύτερη θέση και το Κανκούν στο Μεξικό να συμπληρώνει την πρώτη τριάδα.

Παλιά Πόλη Κέρκυρας

TripAdvisor: Ακόμη τέσσερις ελληνικοί προορισμοί διακρίθηκαν για το 2022

Η Κρήτη, ωστόσο, δεν είναι ο μοναδικός ελληνικός προορισμός που κέρδισε μία διάκριση στα καθιερωμένα βραβεία του TripAdvisor Travelers’ Choice Awards. Στη λίστα με τους κορυφαίους ευρωπαϊκούς προορισμούς, εκτός από την Κρήτη που βρέθηκε στη δεύτερη θέση, αναδείχθηκαν, επίσης, η Αθήνα και η Κέρκυρα στην 14η και 16η θέση αντίστοιχα.

Σαντορίνη

Επιπλέον, στην κατηγορία «Trending Destinations» (προορισμοί στη μόδα) η Ρόδος βρέθηκε στην τρίτη θέση και η Σαντορίνη στη δέκατη. Μάλιστα, η εν λόγω κατηγορία αποτελείται από προορισμούς που τον προηγούμενο χρόνο σημείωσαν τη μεγαλύτερη άνοδο αναφορικά με κριτικές και βαθμολογίες στη δημοφιλή τουριστική πλατφόρμα.