Όλοι έχετε ακουστά για το Bitcoin, αλλά γνωρίζατε ότι είναι πολλοί εκείνοι που αρχίζουν να κάνουν κράτηση για ταξίδια με κρυπτονομίσματα; Σύμφωνα με το globetrender.com, την άνοιξη του 2021, το Bobby Hotel στο Νάσβιλ έγινε ένα από τα πρώτα ανεξάρτητα ξενοδοχεία στις ΗΠΑ που δέχτηκε πληρωμές με κρυπτονομίσματα για διανυκτερεύσεις μέσω μιας συνεργασίας με τον πάροχο υπηρεσιών πληρωμών κρυπτογράφησης BitPay.

Την ίδια στιγμή, ο διαδικτυακός ταξιδιωτικός πράκτορας Travala ανακοίνωσε ότι επιτρέπει στους καταναλωτές να πληρώνουν για πτήσεις με κρυπτονομίσματα. Σε ανακοίνωσή της, πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία ανέφερε ότι «Μετά από μια χρονιά ρεκόρ για τα ψηφιακά νομίσματα κατά την οποία το Bitcoin έφτασε σε πολλά υψηλά όλων των εποχών, περισσότεροι άνθρωποι από ποτέ -εκτιμάται ότι 106 εκατομμύρια παγκοσμίως σήμερα, από 73 εκατομμύρια τον περασμένο Ιούνιο- κατέχουν κρυπτονομίσματα και πολλά άλλα. Οι έμποροι το δέχονται για καθημερινές συναλλαγές, συμπεριλαμβανομένων των ταξιδιών».

Κρατήσεις ταξιδιών με κρυπτονομήσματα

Κρατήσεις ταξιδιών με κρυπτονομίσματα- Μία από τις τάσεις που θα κυριαρχήσουν στο ταξίδι το 2022

Η PrivateFly ήταν μία από τις πρώτες παγκόσμιες εταιρείες ιδιωτικών τζετ που δέχτηκαν πληρωμές μέσω Bitcoin το 2014, όταν τα ψηφιακά νομίσματα μόλις ξεκινούσαν την πορεία τους στην ανθρωπότητα. Έκτοτε, η δημοτικότητα της αγοράς πτήσεων με κρυπτονομίσματα έχει εκτοξευθεί, αυξάνοντας από 1-2% των πτήσεων ανά μήνα σε 13% τον Ιανουάριο του 2021.

Η Berkeley Travel, η The Pavilions Hotels and Resorts και η Resort Worlds Las Vegas είναι, επίσης, κάποιες από τις καινοτόμες ταξιδιωτικές εταιρείες που δέχονται πληρωμές σε κρυπτογράφηση.

pavilions hotels πουκετ

Η ιδρύτρια του Globetrender, Jenny Southan, παρουσιάζοντας τους πολλούς τρόπους με τους οποίους η πανδημία άλλαξε τη νοοτροπία του ταξιδιώτη πολυτελείας κατά τη σύνοδο κορυφής TTG Luxury Travel Summit στο Biltmore Mayfair στις 18 Οκτωβρίου, συμβούλεψε τους εκπροσώπους του τουρισμού ότι η αποδοχή κρυπτονομισμάτων, όπως το Bitcoin, θα μπορούσε να γίνει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, καθώς είναι γρήγορη και φθηνή, ειδικά για εταιρείες που λαμβάνουν πληρωμές από διεθνείς πελάτες.

«Εκατό εκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν κρυπτονομίσματα, αλλά δεν έχουν πού να τα ξοδέψουν», επεσήμανε. «Η ιδιωτική εταιρεία τζετ PrivateFly είδε την κρυπτογράφηση να αυξάνεται αντιπροσωπεύοντας το 14% των πληρωμών της από τότε που άρχισε να τα δέχεται το 2014», πρόσθεσε.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.